- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 226.902
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Komşu basit mi türemiş mi?
Arş. Gör. Komşu sözcüğünün etimolojik tahlili yapılırken ilk akla gelen basit bir dudaksı m konuşu> komşu sürecidir.Kalemlik birleşik bir kelime midir?
Yalın haldeki basit sözcük aynı zamanda o sözcüğün köküdür. Kalem, süt, göz, kâğıt, halı ve gitmek basit sözcüklere örnektir; ancak bu sözcüklerden yapım ekleri veya başka sözcükler eklenerek türetilmiş kalemlik, sütçü, gözlük, kâğıthane, halıcı, gider gibi sözcükler basit değildir.Bir çok ayrı mı bitişik mi?
Türk Dil Kurumu sözlüğü içerisinde yer alan bilgilere göre birçok kelimesinin anlamı “oldukça çok, sayısı belirsiz ve bir hayli” olarak biliniyor. Bu kelimenin doğru yazılı ise “birçok” şeklinde olmalı. Yani birçok birleşik yazılır ayrı şekilde kullanılmaz.
Komşu deyince akla ne gelir?
Evleri yakın olan kimseler komşu olurlar. Özellikle çevremizde ailemizden sonra bize en yakın olan insanlar komşularımızdır. Komşuluk ilişkileri toplum içerisinde huzur ve barışı getirir. Özellikle komşular dayanışma içerisinde olur ve birbirlerine yardım ederler.Kalemlik kök müdür?
“kalemlik” sözcüğünün anlamlı en küçük parçası yani kökü “kalem” sözcüğüdür. “kalem” sözcüğüne “-mek” veya “-mak” eklerinden birini getiremeyiz. Bu nedenle “kalem” sözcüğü ad köküdür. » Yansıma kökler de isim köklerinden sayılır.Kapı türemiş kelime midir?
Eski Türkçe kap- “bitişmek, yanyana gelmek” fiilinden +Ig sonekiyle türetilmiştir. kap- maddesine bakınız.
Komşu neden önemli?
Komşuluk toplumumuzda oldukça önemli bir değerdir. Toplumun bir arada mutlu, huzurlu ve barış içinde yaşamasını sağlar. Toplumda dayanışma, yardımlaşma ve paylaşma değerlerinin yaygınlaşmasını ve yerleşik hale gelmesini sağlar.Kalemlik isim mi fiil mi?
» İsim kökleri “-mak / – mek” mastar ekini almazlar. “kalemlik” sözcüğünün anlamlı en küçük parçası yani kökü “kalem” sözcüğüdür. “kalem” sözcüğüne “-mek” veya “-mak” eklerinden birini getiremeyiz. Bu nedenle “kalem” sözcüğü ad köküdür.Sevgi kelimesinin kökü nedir?
sevgi – Nişanyan Sözlük. Orta Türkçe sevgü “muhabbet” sözcüğünden evrilmiştir. Bu sözcük Eski Türkçe sev- fiilinden Türkiye Türkçesi +gU ekiyle türetilmiştir.