AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kompozit Lamina (Estetik Dolgu) Nedir?

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Ön dişlerde şekil bozukluğu, renk değişikliği, asimetri gibi estetik olmayan durumlarda kompozit lamina uygulanabilir. Diş yüzeyinde minimal aşındırma yapılarak diş rengine en uygun dolgu malzemesi seçilerek dişin dış kısmına kompozit dolgu uygulanarak yapılır. Çürük dişlerde de çürük temizlendikten sonra bu tedavi uygulanabilir.

Tedavi aşaması diş sayısına göre değişmekle beraber ön tüm dişlerin yapılması 2-3 saat içinde tamamlanır ve tek seansta bitirilir.

Hastanın 6 ayda bir kontrole gelmesi önerilir.

Dolgu yapıldıktan sonraki süreçte nelere dikkat etmeliyiz? Dolgu , protezler gibi herhangi bir yapıştırıcı ajanla dişe yapıştırılmadığı için biraz daha hassas yapıdadırlar ve biraz daha temkinli kullanılması gerekir.

Kompozit lamina yaptıran hastaların ön dişleri ile sert yiyecekler tüketmemesi, kabuklu kuruyemiş kırmaması önerilir.

Çay, kahve, sigara tüketimi fazla olan hastalarda 6 ayda bir cila işlemi dolguların renkleşmemesi için önemli rol oynar.

Lamina Diş Kaplama Nedir ? Zararlı mıdır ?

Lamina ‘yaprak’ anlamına gelen, dişlerin ön yüzeylerinde 0,5-0,7 mm aşındırma yapılarak uygulanan yaprak dişler olarak bilinir.

Lamina tedavisindeki en büyük avantaj dişlerde minimal aşındırma yaparak estetiği sağlamaktır. Laminalarda ışık geçirgenliği olduğu için maksimum estetik sağlar, ana dişe benzer. Diş etinde gri renkleşme yapmazlar.

Laminalar bu kadar ince olmasına rağmen yapıştırma işleminde kullanılan ajanlar ve hekimin uyguladığı yarım milimlik aşındırmadaki püf noktalar sayesinde dayanıklı protezlerdir.

Laminalar sigara, çay, kahve gibi renklendirici ürünlerden etkilenmezler. Çok sert gıdaları ısırmaktan ve tırnak yeme gibi kötü alışkanlıklardan kaçındığınız sürece dayanıklılığını korur.

7-10 yıl arasında değiştirilmesi önerilir , çünkü protezi olan veya olmayan her insanda zamanla diş eti çekilmesi meydana gelir ve diş eti çekilmesi protez ile diş eti arasındaki mesafenin açılmasına neden olur.

Protezi olan hastalarımız dişlerini fırçalarken diş etinden dişe doğru süpürme hareketiyle fırçalayarak bu süreyi elbette uzatabilirler.
 
Geri
Üst