AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Komiserlik Sinavinda yanlis dogruyu goturuyor mu?

Editör

Yeni Üye

Komiserlik Sinavinda yanlis dogruyu goturuyor mu?​

Değerlendirme yalnızca doğru cevaplar üzerinden yapılacak, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecektir. Yazılı sınavda yüz puan üzerinden en az altmış puan alanlar başarılı sayılacaktır.

Müdür yardımcılığı sınav puanı kaç yıl geçerli?​

Müdür yardımcılığı sınav puanı kaç yıl geçerli?
EKYS yazılı sınav sonuçları, sonuçların açıklandığı tarihten itibaren 3 yıl süreyle geçerlidir. Yazılı sınav puanını yükseltmek isteyen kişiler tekrar sınava girebilir.

EKYS 2022 baraj kaç?​

EKYS 2022 baraj kaç?
Her doğru sorunun değeri 1.25 puandır. Adaylar kaç doğru yapmışlarsa 1.25 ile çarpacaklar. 60 puan ve üzeri alan adaylar mülakata çağrılmaktadır. Yani bir adayın başarılı olabilmesi mülakata çağırılabilmesi için en az 60 puan alması gerekir.

MEB müfettişlik sınavı 2022 ne zaman?​

Çoktan seçmeli 100 sorudan oluşacak yazılı sınav, 26 Haziran 2022 Pazar günü saat 10.00’da Ankara’da tek oturum hâlinde yapılacak ve sonuçlar 8 Temmuz 2022 tarihinde https://www.meb.gov.tr ve https://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden ilan edilecek.

Ilk derece amirlik eğitimi kaç ay?​

Ilk derece amirlik eğitimi kaç ay?
Madde 45 – Komiser yardımcılığı kursu eğitim programları, Eğitim Dairesi Başkanlığınca hazırlanır ve Genel Müdürün onayı ile yürürlüğe konulur. Kurslar en az 9 ay sürelidir.

Meslek içi komiser yardımcılığı sınavı nerede yapılıyor?​

Meslek içi komiser yardımcılığı sınavı nerede yapılıyor?
Sınav, 17 Ekim 2021 Pazar günü saat 14.00’te tek oturum halinde Ankara, Antalya, Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Samsun, Şırnak, Trabzon ve Van olmak üzere 11 (onbir) sınav merkezinde gerçekleştirilecektir.
2020 EKYS puanı 2021 de geçerli mi?​
Madde- 18. (3) Yazılı sınav sonuçları, kesin sonuçların açıklandığı tarihten itibaren üç yıl süreyle geçerlidir. Görevlendirmede kullanılan yazılı sınav puanı bir defadan fazla kullanılamaz. Yazılı sınav puanını yükseltmek isteyenler yeniden yazılı sınava girebilir.

2019 EKYS puanı 2021 de geçerli mi?​

2019 EKYS puanı 2021 de geçerli mi?
Dolayısıyla 2019-MEB-EKYS sınavı sonuçları 16 Mayıs 2022 tarihine kadar kullanılabilecektir. Fakat Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı 2022-MEB-EKYS 20 Mart 2022 tarihinde uygulanacaktır.

EKYS 2022 mülakat ne zaman?​

EKYS 2022 mülakat ne zaman?
EKYS için başvuru yapacak olan adaylar ÖSYM bankalara 285,00 TL sınav ücretini yatırması gerekiyor. Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (EKYS) 20 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Müdür yardımcılığı mülakat ne zaman 2022?​

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz şubat ayında başvuruları alınan Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı 20 Mart 2022 Pazar günü gerçekleştirildi.

Müfettişlik sınavı ne zaman 2022?​

Müfettişlik sınavı ne zaman 2022?
a) Eğitim Müfettiş Yardımcılığı Yazılı Sınavı, MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 26 Haziran 2022 Pazar günü saat 10.00’da Ankara’da merkezî sistemle tek oturum hâlinde yapılacak ve 120 dakika sürecektir.

Komiserlik eğitimi kac ay?​

Komiserlik eğitimi kac ay?

Komiserlik kaç yıl?​

Liseden mezun olan kişiler üniversite sınavına girip kazanmalarının ardından Polis Meslek Yüksek Okulu’na başvurarak 2 yıl eğitim alırlar. Eğitimden sonraki 2 yıl polis memuru olarak görev yaparlar. Sonrasında yardımcılığına geçmek için sınava girebilirler.

Komiser yardımcılığı eğitimi hangi şehirde?​

Komiser yardımcılığı eğitimi hangi şehirde?
PAEM eğitimleri nerede oluyor? Polis Akademisi Başkanlığı, Aydın’ın Didim ilçesinde bulunan Polis Moral Eğitim Merkezi’nde geleceğin polis amirlerine komando eğitimlerini anımsatan eğitimler veriyor.

Paeme nasıl gidilir?​

Paeme nasıl gidilir?
Polis Akademisinin web sitesi üzerinden yapılan alım ilanı sonrasında adaylar www.pa.edu.tr sitesinden e-devlet hesabı ile PAEM ön başvurusunda bulunacaktır. Adaylar ön başvurudan önce başvuru kılavuzunda yer alan hesaba Halk bankası üzerinden 75 TL yatırmaları gerekmektedir.
Polis Kolejine nasıl girilir?​
Polis Ademisine nasıl girilir 2022? Polis Akademisi Başvuru 2021 ne zaman? Polis akademisi başkanlığının resmi gazete içerisinde yayına aldığı ilana göre 27 Aralık 2021 – 07 Ocak 2022 tarihleri arasında www.pa.edu.tr adresi üzerinden e-devlet şifreleri ile giriş yapanlar başvurularını yapabilecek.

Misyon Koruma sınavında hangi dersler var?​

Misyon Koruma sınavında hangi dersler var?
Yapılacak sınavlar hakkında biraz bilgi vermek istiyorum.
- Misyon Koruma Sınavı konuları:
- a) İnsan Hakları (% 10),
- b) Anayasa ve İdare Hukuku (%10),
- c) Polisi ilgilendiren mevzuat (%20)
- ç) Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi (%10),
- d) Protokol Bilgisi (% 10),
- e) Silah Bilgisi (% 20),
- f) Güncel ve Kültürel Konular (% 10),

Polis memuru PAEM e girebilir mi?​

Polis memuru PAEM e girebilir mi?
Komiser olabilmek için mutlaka önlisans ya da lisans mezunu olunmalıdır. Polisler için özel olarak açılmış olan polis okulları ile komiser olunabilir. Komiser yardımcısı yetiştiren PAEM tercih edilebilir.

Polis okulu yaş sınırı kaç?​

Polis Meslek Yüksek Okulu’na gidebilmek için adayların 18 yaşını doldurmuş ve sınavın yapıldığı yılın 1 Ocak tarihi itibariyle 26 yaşını tamamlamamış olmaları gerekir. 26 yaşını dolduran ve 27 yaşından gün alan adaylar Polis Meslek Yüksek Okulu’na başvuru yapamazlar.

Komiserlik Okulu nerede?​

Komiserlik Okulu nerede?
Polis Akademisi (Türkiye)
Polis Akademisi
Başkan | Prof. Dr. Yılmaz Çolak
Konum | Ankara, Türkiye
Yerleşke | Gölbaşı, Anıttepe
Web sitesi | pa.edu.tr

Meslek içi Komiser Yardımcılığı 2022 ne zaman?​

Meslek içi Komiser Yardımcılığı 2022 ne zaman?
Komiser Yardımcısı alımı ön başvuruları 4 Nisan ile 12 Nisan tarihleri arasında Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden gerçekleştirilecek. PAEM sınav tarihi ve sınav yerleri yapılan duyuru ile netlik kazanacak. Ayrıca 14-23 Nisan 2022 tarihleri arasında şahsen müracaatlar yapılacaktır.

Komiserlik sınavına ilişkin detayları içeren bu forum gönderilerine göre, sınavda değerlendirme yalnızca doğru cevaplar üzerinden yapılmakta olup, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmemektedir. Yazılı sınavda en az 60 puan alan adaylar başarılı kabul edilmektedir.

Müdür yardımcılığı sınav puanının EKYS yazılı sınav sonuçları için 3 yıl geçerli olduğu bilgisi verilmiştir. EKYS 2022 için başvuru ücreti 285,00 TL olarak belirtilmiş ve 20 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirileceği ifade edilmiştir.

Komiserlik eğitiminin kaç ay süreceğine dair net bir bilgi verilmemiştir ancak "Liseden mezun olan kişiler üniversite sınavına girip kazanmalarının ardından Polis Meslek Yüksek Okulu’na başvurarak 2 yıl eğitim alırlar" ifadesiyle sürecin ortalama 2 yıl olduğu anlaşılmaktadır. Komiser yardımcılığı eğitimi ise Polis Akademisi Başkanlığı tarafından Didim ilçesinde bulunan Polis Moral Eğitim Merkezi’nde verilmektedir.

Görüldüğü üzere, Polis Akademisi (Türkiye) Genel Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak başkanlığında, Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Anıttepe yerleşkesinde bulunmaktadır. Meslek içi Komiser Yardımcılığı 2022 için ön başvurular 4 Nisan ile 12 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Ayrıca, 14-23 Nisan 2022 tarihleri arasında şahsen müracaatlar yapılabileceği belirtilmiştir.

Geri