Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Komiser nasil bir meslek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Komiser nasıl bir meslek?​

Komiser, polis ve emniyet teşkilatı içerisinde kullanılan rütbelerden bir tanesidir. Komiserler Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilerek görevlerine bu müdürlükte devam ederler. Komiser, ülke güvenliğinin sağlanmasında önemli rol oynayan emniyet teşkilatının üst rütbeleri arasında yer alır.

Komiserlik eğitimi kaç ay?​

Komiserlik eğitimi kaç ay?
Madde 45 – Komiser yardımcılığı kursu eğitim programları, Eğitim Dairesi Başkanlığınca hazırlanır ve Genel Müdürün onayı ile yürürlüğe konulur. Kurslar en az 9 ay sürelidir.

Komiserlik yaşı kaç?​

Komiserlik yaşı kaç?
PAMEM Yaş Sınırı 2022 Polis Amirleri Eğitim Merkezi’ne (PAEM) başvuru yapmak isteyen kadın ve erkek adayların sınavın yapıldığı yılın 1 Ocak tarihi itibariyle otuz (30) yaşından gün almamış olmaları gerekir. Bu yaşı geçen kişilerin Polis Amirleri Eğitim Merkezi’ne kabul edilmeleri mümkün değildir.

2022 Komiser Yardımcılığı alımı olacak mı?​

KOMİSER YARDIMCISI ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN? Ön başvurular 04-12 Nisan 2022 tarihleri arasında Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden yapılacaktır. Sınav tarihi ve sınav yerlerine ilişkin duyuru bilahare yapılacaktır.

Direk komiser olunur mu?​

Direk komiser olunur mu?
Komiser olabilmek için mutlaka önlisans ya da lisans mezunu olunmalıdır. Polisler için özel olarak açılmış olan polis okulları ile komiser olunabilir. Komiser yardımcısı yetiştiren PAEM tercih edilebilir.

Komiser yardımcılığı kaç yıl?​

Komiser yardımcılığı kaç yıl?
Komiser yardımcısı olabilmek için ise çeşitli yollar vardır. Bunlarından biri polis akademisinde yatılı bir şekilde okunmasıdır. Ancak eğitim görebilmek için 4 senelik bir sürede üniversite mezunu olunması ve KPSS sınavından en az 70 alınması gerekir.
Komiserlik sınavına kimler girebilir?​
Bu sınava en az dört yıllık lisans seviyesindeki bir yükseköğretim programından mezun olmuş kişiler girebilir. Ayrıca yükseköğretim tarafından kabul edilmiş yurtdışındaki kurumlardan da mezun olunabilir. Başvuru tarihi itibarı ile meslek içerisinde filen iki yılını doldurmuş olmak lazımdır.

PAEM 7 ne zaman?​

PAEM 7 ne zaman?
23 Mart 2022. Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Amirleri Eğitimi Merkezine (PAEM) 7. Dönem İlk Derece Amirlik Eğitimi için Emniyet mensubu Polis Memurları arasından 75’i kadın, 925’i erkek aday olmak üzere komiser yardımcılığı adaylığına toplamda 1.000 öğrenci alımı yapılacaktır.

Başkomiser Yardımcısı Nasıl Olunur?​

Başkomiser Yardımcısı Nasıl Olunur?
Komiser Yardımcısı Nasıl Olunur? Komiser yardımcısı olabilmek için çeşitli yollar mevcuttur. Bunlardan bir tanesi polis akademisinde yatılı okumaktır. Ancak eğitim görebilmek için 4 senelik üniversite mezunu olmak ve KPSS puanının en az 70 olması gerekmektedir.

Komiserler nasıl giyinir?​

MADDE 6? (1) Emniyet hizmetleri sınıfında görevli personelin görev sırasında üniforma giymesi zorunludur. Ancak; Emniyet Müdürü rütbesindeki personel tören kıyafetini görev kıyafeti olarak da kullanabilir, bu durumda açık mavi renk gömlek giyilebilir.

2 yıllık üniversite mezunu komiser olabilir mi?​

2 yıllık üniversite mezunu komiser olabilir mi?

7 dönem PAEM olacak mı?​

7 dönem PAEM olacak mı?

Amirlik sınavı 2022 ne zaman?​

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada 2022 yılı 1000 komiser yardımcısı alımının sınav süreci adayların erişimine açıldığı duyuruldu. PAEM SINAVI NE ZAMAN? Akademi tarafından yayımlanan duyuruya göre sınav 26 Haziran 2022 tarihinde yapılacak.

Komiserlik, polis ve emniyet teşkilatı içerisinde önemli bir rütbedir ve ülke güvenliğinin sağlanmasında kritik rol oynayan kişilerdir. Komiserler genellikle Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yaparlar ve çeşitli eğitim süreçlerinden geçerler.

Komiserlik eğitimi en az 9 ay sürelidir ve komiser olmak isteyenlerin önlisans ya da lisans mezunu olmaları gerekmektedir. Polis okulları veya Polis Amirleri Eğitim Merkezi gibi kurumlarda eğitim alarak komiser olunabilir.

Komiserlik için belirli yaş sınırları bulunmaktadır. Örneğin, Polis Amirleri Eğitim Merkezi'ne başvurmak isteyen adayların 30 yaşını geçmemiş olmaları gerekmektedir.

Komiser yardımcısı olmak isteyenlerin çeşitli yolları vardır. Bu yollar arasında polis akademisinde eğitim almak, dört yıllık üniversite mezunu olmak ve KPSS'den en az 70 almak gibi şartlar bulunmaktadır.

Komiserlik sınavına katılabilmek için en az dört yıllık lisans mezunu olmak ve meslek içerisinde en az iki yıl çalışmış olmak gerekmektedir.

PAEM (Polis Amirleri Eğitim Merkezi) sınavları belirli dönemlerde düzenlenmektedir ve bu sınavlara Emniyet mensubu Polis Memurları başvurabilmektedir.

Komiserler görev sırasında üniforma giymek zorundadırlar ve görevlerini bu şekilde yerine getirirler. Ancak Emniyet Müdürü rütbesindeki personel, tören kıyafetini görev kıyafeti olarak da kullanabilir.

Son olarak, 2 yıllık üniversite mezunları doğrudan komiser olamazlar, genellikle dört yıllık lisans mezunu olmak gerekmektedir. 2022 yılında yapılan açıklamalara göre Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 1000 komiser yardımcısı alımı sınav tarihi 26 Haziran 2022 olarak duyurulmuştur.

Geri