Komegene Çiğ Köfte Tanımı İçin Gereçler
1,5 su bardağı çiğ köftelik bulgur
1,5 su bardağı su
1 çay bardağı domates püresi(hazır olabilir)
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı isot ezmesi(her yörede bulunmayabilir)
1 yemek kaşığı isot
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım
Tuz
1 adet küçük soğan
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı ceviz
Nar ekşisi
Maydanoz
Limon
Komegene Çiğ Köfte Tanımı Yapılışı
Öncelikle bulgurumuza kaynar suyumuzu ekleyip bekletiyoruz .
Daha sonra soğanı sarımsağı rondodan geçirip ekliyoruz.
Bulgurumuz soğumazsa 2veya3küp buz ekleyebilirsiniz.
Salçalarımızı varsa isot ezmemizi başka materyalleri sırasıyla ekliyoruz güzelce yoğuruyoruz.
İsteğe nazaran baharatını ayarlayabilirsiniz daha acı yada daha az acı olması için.
Köftemizi yoğurduysak servis edebilirsiniz dilerseniz yanına turşu, lavaş, marul, nane koyabilir servis edebilirsiniz.
Afiyet olsunn.
1,5 su bardağı çiğ köftelik bulgur
1,5 su bardağı su
1 çay bardağı domates püresi(hazır olabilir)
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı isot ezmesi(her yörede bulunmayabilir)
1 yemek kaşığı isot
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım
Tuz
1 adet küçük soğan
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı ceviz
Nar ekşisi
Maydanoz
Limon
Komegene Çiğ Köfte Tanımı Yapılışı
Öncelikle bulgurumuza kaynar suyumuzu ekleyip bekletiyoruz .
Daha sonra soğanı sarımsağı rondodan geçirip ekliyoruz.
Bulgurumuz soğumazsa 2veya3küp buz ekleyebilirsiniz.
Salçalarımızı varsa isot ezmemizi başka materyalleri sırasıyla ekliyoruz güzelce yoğuruyoruz.
İsteğe nazaran baharatını ayarlayabilirsiniz daha acı yada daha az acı olması için.
Köftemizi yoğurduysak servis edebilirsiniz dilerseniz yanına turşu, lavaş, marul, nane koyabilir servis edebilirsiniz.
Afiyet olsunn.