Kömeç (Hatay Lezzeti) Tanımı İçin Malzemeler
Yarım kilo kömeç
3 tane soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz (Silme)
Kömeç (Hatay Lezzeti) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kömeci uygunca yıkıyoruz, hatta vaktiniz varsa suya ıslıyoruz.
Daha sonra ince ince doğruyoruz fotoğraflarda nasıl olduğu mevcut. Doğrayıp süzgece alıyoruz.
Tencereye soğanları küp küp doğuyoruz ve yağda kavuruyoruz.
Üzerine toz biberi de ekleyip biraz da o denli çeviriyoruz.
Kavrulunca kömeci ekliyoruz güzelce karıştırıyoruz.
Altını kısıyoruz kömeç sulanıp geri suyunu çekecek. Bu formda pişiriyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun hakikaten şahane bir lezzet bilenler bilir tadını. Deneyenlerden fotoğraf ve yorumlarını bekliyorum Afiyetler olaaa
Kömeç (Hatay Lezzeti) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Yarım kilo kömeç
3 tane soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz (Silme)
Kömeç (Hatay Lezzeti) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kömeci uygunca yıkıyoruz, hatta vaktiniz varsa suya ıslıyoruz.
Daha sonra ince ince doğruyoruz fotoğraflarda nasıl olduğu mevcut. Doğrayıp süzgece alıyoruz.
Tencereye soğanları küp küp doğuyoruz ve yağda kavuruyoruz.
Üzerine toz biberi de ekleyip biraz da o denli çeviriyoruz.
Kavrulunca kömeci ekliyoruz güzelce karıştırıyoruz.
Altını kısıyoruz kömeç sulanıp geri suyunu çekecek. Bu formda pişiriyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun hakikaten şahane bir lezzet bilenler bilir tadını. Deneyenlerden fotoğraf ve yorumlarını bekliyorum Afiyetler olaaa
Kömeç (Hatay Lezzeti) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı