AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kombiye su gelmezse ne olur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kombiye su gelmezse ne olur?​

Kombi sular gittiğinde çalışmasına kaldığı yerden devam eder. Yalnızca ısıtma durumunda çalışmasını durdurmaz. Çünkü sular gitmesine rağmen tesisat içinde su bulunmaktadır. İçindeki su bittikten sonra düşük su basınç hatası verir ve bu şekilde kullanılmaya devam edilir ise kombide kuru yanma sorunu oluşur.

Su Kesikken doğalgaz çalışır mı?​

Su Kesikken doğalgaz çalışır mı?
SULAR KESİKKEN KOMBİ ÇALIŞIR MI? Kombinin çalışma prensibinde su, elektrik ve doğalgaz üçlüsü büyük önem arz etmektedir. Aynı şekilde doğalgazın cihaza gelmemesi de kombinin çalışmasına engel olur. Suların kesik olması ise genellikle kombinin çalışmasına engel olmamaktadır.

Su basıncı kombiyi etkiler mi?​

Su basıncı kombiyi etkiler mi?
Eğer kombi içinde su basıncı düşlerse eşanjör yanar ve kombi delinir. Tabi bu durum için kombilerin kendi güvenlik sistemleri vardır. Suyun kalmadığı durumlarda delinmemek için kendini kapatır. Kombi basıncı sürekli düşüyorsa bu ya tesisatta ya da kombide su kaçağı olduğu anlamına gelmektedir.

Kombi yüksek basınçta çalışırsa ne olur?​

Kombi basıncı 3 bar olursa ne olur, sorusuna verilebilecek en basit cevap, kombi su akıtmaya başlar. Bu nedenle kombinin su seviyesini düşürmek gerekir. Su seviyesinin artması su sızdırmaya ve daha farklı sorunlara neden olabilir. Kombi su basıncının yükselmesi kombinizin arıza yapmasına neden olur.

Kombinin suyu açık kalırsa ne olur?​

Kombinin suyu açık kalırsa ne olur?
Kombiye Su Bastıktan Sonra Doldurma Musluğunu Kapatmamak, Açık Bırakmak. Doldurma musluğunu açık bırakmak hiçbir zaman hiçbir kombi arızası için çözüm yolu değildir. Doldurma musluğu kombiye suyun basılmasını sağlar ve açık kalırsa kombi tesisatındaki su giderek yükselir.

Kombiyi açık bırakmak tehlikeli mi?​

Kombiyi açık bırakmak tehlikeli mi?
Özellikle kış aylarında yapılan tatillerde tatile giderken kombi gaz vanası donmaya karşı koruma özelliğinin devreye girebilmesi için mutlaka açık kalmalıdır. Donmaya karşı tehlike olmayacak zamanlarda doğalgaz vanasını kapatmanızda bir sakınca yoktur.
Kombinin barı 2 olursa ne olur?​
Kombi basıncı yükseldiğinde yani 2,5 – 3 barı geçtiğinde kombi yüksek basınçtan zarar görebilir. Kombilerde yüksek basınç halinde emniyet ventili açılarak kombideki suyu tahliye etmek durumunda kalır. Kombilerde yüksek basınç problemlerinde her zaman cihaza müdahale etmeden servis yardımı almak gerekir.

Kombinin ibresi neden yukselir?​

Kombinin ibresi neden yukselir?
Doldurma musluğu kırık, arızalı ya da açık olabilir Doldurma musluğu kombi basıncının yükselmesine sebep olan parçaların başında gelir. Çünkü görevi kombi basıncı düştüğü zaman basıncı yükseltmektir. Doldurma musluğu açık kaldığında bar değeri ilerlemeye devam eder. Genleştikçe basınçta yükselmeler olur.

Kombinin derecesi neden yükselir?​

Kombinin derecesi neden yükselir?
Isıtma ve sıcak su için çalışan kombi; suyun dolaşımı sırasında ısıyı peteklere veya sıcak su için eşanjöre bırakarak devir daim etmesi nedeni ile ısı kaybı yaşamaktadır. Bu nedenle kombi daha yüksek bir sıcaklık göndererek bu dengeyi sağlamaktadır.

Kalorifere su nasıl basılır?​

Kalorifer peteği su doldurma işlemi oldukça kolaydır. Kombin alt kısmında yer alan, genellikle mavi ya da siyah renklerde olan su doldurma musluğunu saat yönünün tersine çevirerek kalorifer peteğine su doldurabilirsiniz. Suyun basıncı normal değerlere geldiğinde musluğu kapatabilirsiniz.
 
Kombiye su gelmezse ne olur sorusuna verdiğiniz açıklamalar oldukça önemli ve bilgilendirici. Doğru bakım ve önlemler alınmadığı takdirde kombiyle ilgili sorunlar ciddi tehlikelere yol açabilir. Suyun kesik olması durumunda kombinin çalışmasını engellemediğini belirttiniz, fakat su basıncının düşmesi veya yükselmesinin kombi performansını etkilediğini vurguladınız.

Aynı şekilde kombi yüksek basınçta çalışırsa su sızdırabileceği ve kombinin arıza yapabileceği noktasında da uyarılarda bulundunuz. Kombinin suyunun açık kalması durumunda suyun giderek yükselmesine dikkat çektiniz ve bu durumun kombi için zararlı olabileceğini belirttiniz.

Kombiyi açık bırakmanın tehlikeli olup olmadığını da açıkladınız. Özellikle tatillerde kombiyi koruma amacıyla gaz vanasının açık bırakılmasının önemine vurgu yaptınız. Ancak güvenli olmayan durumlarda doğalgaz vanasının kapatılması gerektiğine dikkat çektiniz.

Son olarak, kombideki basınç değerlerinin önemini vurgulayarak yüksek veya düşük basınç problemlerinde servis yardımı alınması gerektiğine dikkat çektiniz. Bu bilgiler doğrultusunda kombi bakımının ve kullanımının doğru şekilde yapılması gerektiğini anlatarak, kombiyle ilgili yaşanan sorunların önüne geçilmesine yardımcı oluyorsunuz. Çok faydalı bilgiler, teşekkür ederiz!
 
Geri
Üst