- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 221.519
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Kombinin gelen su filtresi nasıl temizlenir?
Kombi filtresi musluk önünde sadece su ile yıkanmalıdır. İsterseniz bir dış fırçası ile ovarak yıkayabilirsiniz. Çok aşırı kirlenmemişse diş fırçası ile yıkamanıza da gerek yoktur. Ancak kombi filtre temizliği için hiçbir kimyasal kullanmayınız.Kombi de filtre tıkalı ise ne olur?
Eğer kombi filtreniz tıkanmışsa; Petekler yeteri kadar ısı yaymaz veya hiç ısınmaz. Doğalgaz sarfiyatı yüksek olmasına rağmen, ısınmada verim alamazsınız.Kombinin içinde filtre var mı?
Kombi filtresi, kombinin bir parçası olmayan ancak tesisat sisteminde bulunan bir aparattır. Kombinin altında giriş borularının bulunduğu kısımdadır. Kombinin alt bağlantısında bulunan iki adet boruda bu filtre mevcuttur. Biri, kombiye soğuk suyun girişini sağlayan boru, bir diğeri ise; kalorifer dönüş borusudur.
Kombi filtre temizliği ne işe yarar?
Kalorifer tesisatı içinde bulunan yabancı cisimlerin kombiye gitmesini engellemeye yarar. Kalorifer tesisatında meydana gelen çamur, tortu ve toz parçalarının, tesisat çıkış noktasından kombiye gitmesini engeller. Filtre sayesinde; kombideki eşanjör, kılcal boru (manometre), pompanın tıkanması engellenmiş olur.Kombi kireç temizleme nasıl yapılır?
Hortumun bir ucunu aparata, diğer ucunu da dalgıç pompaya takıyoruz. Daha sonra bir kovaya yaklaşık 5lt suyla 1lt kireç çözücü karıştırdım ve pompayı içerisine daldırdım. Daha sonra sıcak su gelen musluklardan birisini açtım altına da bir kova koydum pisliği göreyim diye, vana kapalı olduğu için su gelmemesi gerek.Kombi filtresi ne zaman temizlenir?
Kombinin alt bağlantısında bulunan iki adet boruda bu filtre mevcuttur. Bu borulardan biri kombiye soğuk suyun girişini sağlar diğeri ise kalorifer dönüş borusudur. Kombi filtre temizliği her yıl Eylül ya da Ekim ayında yapılmalıdır.
Peki ama kombi tıkanması ne demek? Kalorifer tesisatında içinde dolaşan suyun zamanla kirlenmesi ve kireç, pas oluşumu ile çamurlaşmaya başlaması sonucunda, oluşan tortunun kombiden geçerken herhangi bir yeri tıkamasıdır. Genellikle kombiyi korumak için filtre konulur ve bu filtre tıkanır.
Filtre temizliği her yıl kış aylarına girmeden Eylül Ekim aylarında yapılması gereken bir işlemdir. Kombi filtre temizleme işlemi öyle sanıldığı gibi zor bir işlem değildir.
Kombi bakımında neler yapılıyor?
KOMBİ BAKIMI NASIL YAPILIR?
- Kombi bakımlarında önce, sıcak su ve kalorifer yanma durumu kontrol edilir.
- Ardından kombinin su sızdırmazlık durumu kontrol edilir.
- Daha sonra kombinin içi açılır ve tozlanma durumu kontrol edilir.
- Ardından kombi içerisindeki elektrik bağlantı noktaları ve hatları kontrol edilir.