AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kombinin baca borusu cikarsa ne olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.359
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kombinin baca borusu çıkarsa ne olur?​

Eğer bacanın ağız kısmı yukarı doğru meyilli şekilde monte edilmişse yağış suları baca ağzından kombiye sızar ve iç komponentlerini çürütür, bozar. Bu durum genellikle hava sensörü veya fan motorunun bozulmasına sebebiyet verir. Uzun zamandır yağış alıyorsa hasar daha da büyük olabilir.

Kombi baca borusu nasıl olmalı?​

Kombi montajı sonrasında dik olarak yükselen ve minimum 33 cm olan baca kullanılmalı, bu parçadan sonra dirsek konulmalıdır. Atık gaz borusu bacaya 2° veya 3° lik eğimde olmalıdır. Borular birbirine sızdırmaz şekilde bağlanmalıdır. Ek yerler olur ise sızdırmazlık malzeme kullanılabilir.
Kombi baca uzatma borusu nasıl takılır?
Bağlantı için spiral boru kullanılmalı ayrıca yarım metre aralıklarla duvar ya da tavana sabitlenmelidir. Baca davlumbazından sonra baca hızlandırması olmalıdır ve hızlandırmadan sonra mutlaka dirsek olmalıdır. Bağlantı yapılırken bacaya 2-3 cm eğim ile bağlanmalıdır. Sızdırma yapmayacak şekilde bağlanmalıdır.

Kombi bacası temizlenir mi?​

Kombinizin bacasını yerinden sökün nalburlarda veya yapı marketlerde satılan baca temizleme tabletleri alarak bacanızın içerisine yerleştirip ucundaki fitili yakmanız yeterli tabletten çıkan beyaz duman şeklindeki is ve kurum sökücü madde bacanızın temizlenerek bacanın çatıdaki kısmından dışarıya çıkmasını …

Kombi hava almazsa ne olur?​

Çünkü, bu tip kombilerde hava evin içinden emiliyor, yanan gazlar bacadan atılıyor. Eğer yeterince havalandırma olmuyorsa ya da menfez camı kapatıldıysa içerideki oksijenin tamamını kombi tüketiyor, insanlar havasız kalıyor. 4-5 saat pencere açılmazsa havasızlıktan ölüm kaçınılmaz oluyor.
Kombi baca kuşluk ne işe yarar?
KOMBİNİN DÜZENLİ VE VERİMLİ YANMASINI SAĞLAR, İÇİNE KUŞUN YUVA YAPMASINA ENGEL OLUR.
Baca gazının soğuyarak sızmasını önlemek için baca üzerinde yarık ve çatlak olmamalı. Baca iç yüzeyi pürüzsüz olmalı. Baca gazının soğuyarak ağırlaşmasını ve baca tepmesini önlemek için soba borusu pencere veya duvar delinerek uzatılmamalı. Uzatılmışsa hava ile temasta olan kısımları mutlaka yalıtılmalı.
1-Bacalı Cihazların Monte Edilecekleri Yerler İçin Genel Kurallar. 1.Yer Seçiminde Dikkat Edilecek Hususlar:Kombi üzerindeki baca çıkış ağzı ile baca deliği arasında dikey olarak en az 33 cm mesafe bırakılması gerektiği dikkate alınmalı ve cihazın yer seçimi buna göre yapılmalıdır.
Kombi baca ucu kuşluk ne işe yarar?

Kombi baca temizliği kaç yılda bir yapılır?​

Kalorifer tesisatının daha verimli çalışmasına ve yakıt tasarrufu sağlanmasına katkıda bulunan kombi baca temizliği, yılda en az bir kez; kış sezonu öncesinde yaptırılmalıdır.

Kombi bacaları nasıl temizlenir?​

Kombi neden Harlamaz?
Kombi Hiç Devreye Girmiyor Sorunu Bu işlemleri kontrol ettikten sonra eğer kombi hiç devreye girmiyor ise; Fan motoru, Dış hava prosestatı, Kombi elektronik kart (anakart) da problem var demektir.

Kombi neden durup durup çalışıyor?​

Kombiniz sürekli olarak ateşleme yapıyorsa; iyonizasyon elektrodu alev görmüyor olabilir. İyonizasyon elktrodu okstilenme yapmış olabilir ya da paslanma kirlenme vb.. Kombi ana kart dediğimiz ( beyin ) ya da elektronik kart arızıalı olma ihtimali vardır.

Kombi baca ucu ne işe yarar?​

Kombilerin ve Şofbenlerin uç tarafına takılan filitreli aparattır. Kombilerde bacanın dış yüzeye bakan son parçasıdır. İçerisine yabancı maddeler veya kuş girip yuva yapmasın diye takılır.
 
Geri
Üst