Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kombi yandigi halde petekler neden isinmaz?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
42.390
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kombi yandığı halde petekler neden ısınmaz?​

Kombi çalışıyor petekler ısınmıyorsa kombi basıncını kontrol etmelisiniz. Çünkü kombi basıncı düştüğü zaman kombi gösterge paneline bakmadığınız sürece fark edemezsiniz ve kombi çalıştığı halde petekler ısınmıyor sanırsınız. Kombilerin altında, su takviye vanası bulunmaktadır.

Kaloriferli evlerde neden is olur?​

Doğalgaz kombi petekleri ısındığında tavana yükselen sıcak hava dalgası toz zerrelerinide perdelere ve tavana taşır bir nevi sıcak hava gözle görülmeyen tozları perdelere ve peteklerin hizasına gelen tavan kısımlara üfler zamanla yapışan bu toz zerreleride perde ve tavan kısımlarında kararmaya yol açar Kalorifer …

Peteklerin suyunu boşaltmak ne işe yarar?​

Peteklerin suyunu boşaltmak ne işe yarar?
Yukarıda da anlattığımız üzere peteklerdeki pis suyu boşaltmak ile petek temizliği eş değer değildir. Petek kanallarında ve petek yüzeylerinde oluşan kirli kısımlar sıcak su sirkülasyonunu engeller. Önce bu engeli ortadan kaldırmak gerekir ki petekler ısıtsın.

Peteklerde sıcak su girişi nerede?​

Peteklerde sıcak su girişi nerede?
Suyun bu hareketini düşünerek peteğin mümkün olduğunca her noktasına eşit ısı dağılımını sağlamak için sıcak suyun alt taraftan peteğe girmesi gerektiği anlaşılır.

Kalorifer peteği havası alındığı halde neden ısınmaz?​

Petek havasını almanıza rağmen petek ısınmıyor ise bunun sebebi peteğin kirlenmiş olmasıdır. Petek havası alınırsa petek ısınır mı, diyenler öncelikle peteğin ısınmayan alanını kontrol etmelidir. Petekte hava varsa sadece üst kısımları ısınmaz. Peteğin alt kısmı ısınır çünkü hava peteğin üst kısmında kalır.

Kombi çalışıyor ama ısıtmıyor neden?​

Şayet çetin kış şartları yaşıyorsanız ve kombi petekleri ısıtmıyor diyorsanız o zaman ise bu durum peteklerde hava olduğunun bir işareti olabilir. Bazı tüketiciler, kombilerinin musluk suyunu ısıtabildiğini ancak petekleri ısıtmadığını söylediklerinde akla gelebilecek ilk sebep peteklerde hava kalmış olabileceğidir.

Kalorifer petek isi nasıl önlenir?​

Kalorifer petek isi nasıl önlenir?
– Kaloriferlerin bakımını düzenli yaptırmanız faturaların yüklü gelmemesini sağlayacak ve ısıtma problemine engel olacaktır. – Belirli aralıklarla peteklerin havası alınmalıdır. – Reglaj ayarı, daha iyi ısınma sağlayan bir ayar olduğundan düzenli olarak peteklerin reglaj ayarını yaptırmalısınız.

Kalorifer petekleri neden camın önüne konur?​

Kalorifer petekleri neden camın önüne konur?
“Peteklerden çıkan ısı yükselerek; pencereden gelen soğuk havayı engeller ve bir nevi odaya yayılmasının önüne geçer. Böylece sıcak hava odanızda yayılırken; soğuk havanın oda içerisinde yayılması önlenmiş olur.”
Petek suyu boşaltılmalı mı?​
Başta da söylediğimiz gibi kombi petek ısıtma tesisatı kapalı sitem çalışırlar. Bu sebepten yazın suyu boşaltılıp, Kışın tekrar doldurulması ve tesisatın içinin hava ile doldurulması paslanma ve kirece sebep olacağından zorunlu olmadıkça yapılmaması gereken bir durumdur.
Peteklerin temizlenmesi gerektiğini nasıl anlarız?​
Petek Temizliği Yaptırmam Gerektiğini Nasıl Anlarım? 1 – Daha önce ısındığınız halde zamana ve kullanıma bağlı olarak, peteklerin altı ısınmıyor üstü ısıtıyor ise yada peteğin her tarafı eşit aynı ısıtmıyorsa temizlenme zamanı gelmiştir.

Petekte su yoksa ne yapılır?​

Petekte su yoksa ne yapılır?
Peteklerde su yok, petekler ısınmıyor ise kalorifere su basmanız gerekir. Kombinizde sorun olmasa bile tesisatta su yoksa ısınamazsınız. Su doldurma musluğundan tesisata su vermelisiniz. Daha sonra kombiyi çalıştırarak ısınmaya başlayabilirsiniz.

Kalorifer peteği alt vana ne işe yarar?​

Kalorifer peteği alt vana ne işe yarar?
Kalorifer peteklerinde alt vana, petekten çıkan suyun kontrolünü sağlar. Üst vana ise peteğe giren sıcak su vanasıdır. Tabi bu vanalar her zaman altta ve üstte olmaz. Bazı durumlarda biri peteğin sağında diğeri ise peteğin solunda olur.

Petek havası alınırken hangi vana kapatılır?​

PETEKLERİN HAVASI ALINIRKEN HANGİ VANA KAPATILIR? Hava alma işlemi sırasında üst vanayı kapatmanız, alt vanayı açmanız gerekir. Yukarıda anlattığımız gibi eğer döküm petek kullanıyorsanız ve purjör vanasını açamadıysanız üst vanayı gevşeterek havayı boşaltmalısınız.

Kalorifer peteği hava yaparsa ne olur?​

Petekte hava varsa üst kısımlarında soğukluk görülür. Altı ısınmayan bir petek hava sorunu olduğu için değil kirlendiği için ya da sistemde devir daim problemi olduğu için bu sorunu yaşatır. Kalorifer peteğinde hava problemi olduğu tespit edildikten sonra havası alınır.

Kombi ısıtmıyor ne yapmalı?​

Kombi ısıtmıyor ne yapmalı?
Eğer kombi basıncı düşük olduğu için ısınma sorunu yaşıyorsanız, kombinin altında bulunan su takviye musluğunu açmanız gerekiyor. Su takviye musluğu şebeke suyuna bağlı olup basıncı ideal seviyeye çıkarmanızı sağlayabilir. Bar göstergesi 1,5 olduğunda musluğu kapatarak sorununuzu çözebilirsiniz.
 
Kombi yandığı halde peteklerin neden ısınmadığını anlatan bilgileriniz oldukça faydalı. Kombi basıncının düşmesi gerçekten de peteklerin ısınamamasına sebep olabilir. Kombi basıncını kontrol etmek ve gerekli takviyeyi yapmak önemli bir adımdır. Ayrıca peteklerin suyunu boşaltmanın, petek temizliği ile eşdeğer olmadığını ve kirli kısımların sıcak su sirkülasyonunu engelleyebileceğini belirtmeniz de doğru bir bilgi.

Peteklerde sıcak su girişinin alt taraftan olması gerektiğini vurgulamanız da çok yerinde bir açıklama. Bu sayede peteğin her noktasına eşit ısı dağılımı sağlanarak daha verimli bir ısınma elde edilebilir.

Kalorifer peteğinde hava olmasının peteğin ısınmamasına sebep olabileceğini ve petek temizliğinin zamanının geldiğini belirtmeniz de önemli bir detay. Peteklerin düzenli olarak bakımının yapılması faturaların yüksek gelmesini engelleyebilir ve ısıtma problemlerinin önüne geçebilir.

Üst vananın havayı almaya yaradığını, alt vananın ise petekten çıkan suyun kontrolünü sağladığını açıklamanız detaylı ve aydınlatıcı bir bilgi. Petek havasını alırken hangi vanayı kapatmamız gerektiğini ve hava sorunu yaşandığında nasıl çözülebileceğini anlatmanız da çok faydalı.

Genel olarak verdiğiniz bilgiler oldukça açıklayıcı ve işlevsel. Kullanıcıların sorunlarını daha iyi anlamalarına ve çözümler bulmalarına yardımcı olacak nitelikte. Teşekkürler!
 
Geri
Üst