- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 264.936
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Kombi suyu nasıl değiştirilir?
Diğer yöntem için öncelikle bir kova ve peteğin altına sığacak bir kaba ihtiyacınız olacak. Peteğin alt vanasının rekorunu bir miktar gevşetin su bir miktar aktıktan sonra duracaktır. Sonra üst vanasının rekorunu da yavaşça gevşetin ve su tamamen boşalana kadar bekleyin.Kombi suyu boşaltılır mı?
Boşaltma vanası olmayan kombilerde, kombideki suyu boşaltmak için herhangi bir petekten yapılmalıdır. Kombinin altında bulunan boşaltma vanasından suyu boşaltmak için musluğu saat yönünün aksi istikamette çevirerek gevşetin. Yaklaşık olarak 2 litre kadar su boşalacaktır.Kombinin su basıncı maksimum 1,5 bar olmak zorundadır. 1,5 barın üzerinde bir su varsa kombiniz su akıtmaya başlar. Tahliye edilemeyen su daha büyük arızaları da beraberinde getirir. Kombinin altında bulunan su vanasını açarak barın 1,5 seviyeye gelmesine dikkat ederek suyu boşaltabilirsiniz.
Kombi basınç suyu nasıl boşaltılır?
Kombi basınç suyu nasıl boşaltılır?Kombi su basıncı nasıl düşürülür derseniz tahliye vanasını açabilirsiniz. Tahliye vanası kombinin altında yer alan doldurma musluğuna benzer bir parçadır. Bunu açtığınız zaman direk su tahliye edilecek ve su basıncı düşecektir.
Kalorifer suyu boşaltılmalı mı?
Kalorifer suyu boşaltılmalı mı?Kombi ve Petek tesisatı kapalı devre çalışan bir sistemidir. Bu sebepten yazın suyu boşaltılıp, Kışın tekrar doldurulması ve tesisatın içinin hava ile doldurulması paslanma ve kirece sebep olacağından zorunlu olmadıkça yapılmaması gereken bir durumdur. …
Petekten su akıyor ne yapmalıyım?
Su akıtan radyatörler aynı zamanda ısıtma da yapmıyorsa tıkanmış ya da kirlenmiş olabilirler. Bu durumda ilaçlı petek temizliği şarttır. Peteklerden akan su siyah ve radyatörlerde ısıtma problemi yoksa bir şey yapılması gerekmez. Akan su siyah fakat petekler ısıtmıyorsa petek temizliği yapılmalıdır.Petekler açıkken havası alınır mı?
Evet kombi çalışırken petek havası alınır. Fakat bir kişi de hava alma sırasında kombiye su takviye ediyor olmalıdır. Hava alınırken purjör birden açılmamalıdır. Yavaşça çıkarılan hava aynı oranda kombiden su basılarak takviye edilmelidir.Anahtar kilit ilişkisi gibi birbirine uyumlu olan ve peteğin üst tarafında purjör vanası vardır. Ya tornavida ya da purjör anahtarı ile gevşetilebilecek olan purjör vanası, su akışı sağlanarak hava alma işlemi yapılır. Bu vanayı su gelene kadar açık tutmak, su geldiğinde de peteğin havasını almak için yeterlidir.