Kombi neden sik sik atesleme yapar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
264.936
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kombi neden sık sık ateşleme yapar?​

Mesela bazı kombiler 3 ateşleme denemesi yapar bazı kombiler 2 ya da 4… Ateşleme denemesi sonrasında başarısız olursa iyonizasyon sorunu yaşanır. Yani alev algılanmama sorunu… Yaptığı bu ateşleme denemesi de sizlere sürekli ateşliyor olarak gelir. Kombi Sürekli Ateşliyor düşüncesinde olursunuz.
Kombi 20 kw mi 24 kw mi?
Eviniz 50 m2 ile 140 m2 arasinda ise 24 kw yani 20 binlik kombi alicaksiniz. 140-200 m2 araliginda ise 28-30 kw 24 binlik veya 26 binlik kombi alabilirsiniz. 200 m2 ve uzeri icinde 30 kw veya 35 kw yani 26.000 lik ve üzeri olabilir.

Kombi sirkülasyon pompası kaç watt?​

Muhtelif kombilerde kullanılmakta olan standart Wilo 60 Watt kombi devir daim motorudur.
Kombi filtresi tıkanırsa ne olur?
Kombi Filtresi Tıkanırsa Ne Olur? Eğer kombi filtreniz tıkanmışsa; Petekler yeteri kadar ısı yaymaz veya hiç ısınmaz. Doğalgaz sarfiyatı yüksek olmasına rağmen, ısınmada verim alamazsınız.

20 kW kombi kaç metrekare ısıtır?​

20 kw kombi kaç metre kare petek ısıtır? 120 metrekare eve kaçlık kombi almalıyım?: 20 binlik kombi, 120 metrekare ev için uygundur. 20 binlik kombi 8-9 metre petek ısıtır.
Kombi 24 kW mi 28 kW mi?
Genellikle standart kombiler 20-24-28 kW civarında kapasiteye sahip oluyor. Eğer evinizin ısı kaybı çok küçük ve aldığınız kombinin gücü büyük ise gerektiğinden daha fazla enerji üretilerek yakıt tüketimi artabiliyor.

Wilo Pompa kaç watt?​

Wilo Sirkülasyon Pompası 82 WATT.

Arızanın Sebepleri İyonizasyon elektrodu sorunu İyonizasyon elektrodu brülör kısmında yer alan uzun çubuk şeklinde parçadır. İyon çubuğu adı da verilmektedir. Zamanla oksitlenme yaptığında veya kirlendiğinde alev okumaz. Alev algılanmadığı için de kombi ateşleme denemesi yapar.
Doğalgaz neden ateşleme yapmaz?
Gaz ile ilgili herhangi bir sıkıntı olduğu kombi ateşleme. Parçalarda bir sorun olduğunda kombi ateşleme yapmaz. Kombinin ana kartında bir arıza varsa da kombi ateşi keser. Kombi bacası tıkalı ise kombi ateşleme yapmayabilir. (Kombi bacası zaman zaman temizlenmelidir.

Kombi kendi kendine neden yanar?​

Eğer cihazınız kendi kendisine karar vererek açılıp kapanıyorsa bunun sebebi sıcaklık su ayarından kaynaklıdır. Cihazınızda bulunan konfor özelliği dolayısıyla sıcak su kombi içerisinde soğumaya başladığı zaman cihazınız bu suyu tekrar en sıcak konuma getirmek isteyecektir.
Kombi yanıp sönüyor ne yapmalıyım?
Eğer kombi çalışmasına rağmen ışık yanıp sönüyorsa, yüksek ihtimal bu bir arıza belirtisi değil uyarıdır sadece. Gerekirse reset atarak düzelmesini bekleyebilirsiniz. Eğer kombi çalışmıyorsa ilk kontrol etmeniz gereken yer doğalgaz vanalarıdır.

Kombi sürekli çalışmalı mı?​

kombi her zaman açık olmalıdır. gündüz saatlerinde derecesi düşürülmeli, akşam ise, derecesi yükseltilmelidir. bunun için oda termostatı kullanmanız tavsiye edilir. faturanın bir miktar az geleceği doğrudur.
Kombi ateşlemeyi neden geç yapıyor?
Kombi Devreye Geç Giriyor Sorunu Fan motorunun kirli, pis olması Fan motoru üzerinde bulunan kelebek tapasının olması Elektronik kart da arıza olması Dış hava sensörünün arızalı olması kombinin devreye geç girmesine neden olur.

Kombi filtresi tıkalı ise ne olur?​

Eğer kombi filtreniz tıkanmışsa; Petekler yeteri kadar ısı yaymaz veya hiç ısınmaz. Doğalgaz sarfiyatı yüksek olmasına rağmen, ısınmada verim alamazsınız.
Kombi kapalı olduğu halde petekler neden yanar?
Kombide petek konumu kapalı olmasına rağmen tüm petekler ısınıyorsa arızanın muhtemel sebepleri; üç yollu vana, anakart veya ntc sensördür. Kombide üç yollu vana; hemen her kombide bulunan, kombideki görevi sıcak su ile kalorifer konumlarını birbirinden ayırmak olan önemli bir parçadır.

Kombi neden yanıp yanıp söner?​

Kombi ekranında petek simgesinin yanıp sönmesi cihazın ısıtma talebini gerçekleştirip istenen sıcaklığa ulaştığını belirtir.
Kombinin sürekli çalışması zararlı mı?
Kombinin sürekli açık kalması cihaza zarar vermez. Kombiler termostatlı oldukları için sadece gerektiği zaman yani ortam sıcaklığı düştüğünde çalışır.

Kombi neden hiç durmadan çalışıyor?​

Kombi eğer bakımsız kalırsa veya uzun zamandır hiç bakım yapılmazsa filtre tıkanmaktadır. Bu durum verimi düşürmektedir, tüketimi de artırabilmektedir. Kombi de bu sebeple ısı kaybı yüzünden sürekli-dinlenmeden çalışır. Kombiye ve tesisata düzenli bakım yapılırsa bu sorunun önüne geçilmektedir.
 
Geri
Üst