SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Komat (Pırasalı Arnavut Böreği) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için :
8 su bardağı un
3 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
Açmak için biraz un
Aralarına sürmek için
1 kase sıvı yağ
İç gereci :
4 adet pırasa
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber (Sevenler için )
1 çay kaşığı karabiber
Üzerine sürmek için :
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
Komat (Pırasalı Arnavut Böreği) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pırasaları ince ince doğrayın, sıvı yağ da biraz yumuşayıncaya kadar kavurun, damak tadınıza nazaran tuzunu ve baharatlarını ek ederek karıştırın.
Hamuru için unu eleyin yeteri kadar tuzunu atıp karıştırın, unun ortasını havuz üzere açın ve mayayı ekleyerek ılık suyla yoğurmaya başlayın.
Ele yapışmayan lakin yumuşacık bir hamur oluncaya kadar yoğurun, hamuru 16 bezeye bölün ve top top yuvarlayın.
Bezeleri 8, 8 ikiye ayırın unlanmış yere koyun üzerine pak bir mutfak bezi örtün, 15 dakika dinlendirin.
İlk 8 bezeyi tek tek unlayarak tabak büyüklüğünde açın ve üzerine fırçayla sıvı yağ sürerek üst üste koyun.
Öteki 8 bezeyi de tıpkı formda açarak ortalarına sıvı yağ sürüp üst üste koyun.
En son bezelerin üzerine yağ sürmeyin. Fotoğraflar yardımcı olacaktır.
Tepsiyi yağlayın, birinci evvel hazırladığınız 8 bezenin hepsini birden tezgah üzerinde elinizle tepsinizin büyüklüğünde açın ve tepsiye yerleştirin.
Arasına kavrulmuş pırasayı döküp düzletin.
Öteki 8 bezeyi yeniden hepsini birden tezgah üzerinde elinizle açın ve pırasanın üzerine yerleştirin.
Böreği istediğiniz üzere keserek dilimleyin, üzerine tekrar sıvı yağ su karışımını sürün.
Önceden ısıtılmış 200 derecede kızarıncaya kadar pişirin. Afiyetler olsun.
Komat (Pırasalı Arnavut Böreği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için :
8 su bardağı un
3 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
Açmak için biraz un
Aralarına sürmek için
1 kase sıvı yağ
İç gereci :
4 adet pırasa
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber (Sevenler için )
1 çay kaşığı karabiber
Üzerine sürmek için :
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
Komat (Pırasalı Arnavut Böreği) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pırasaları ince ince doğrayın, sıvı yağ da biraz yumuşayıncaya kadar kavurun, damak tadınıza nazaran tuzunu ve baharatlarını ek ederek karıştırın.
Hamuru için unu eleyin yeteri kadar tuzunu atıp karıştırın, unun ortasını havuz üzere açın ve mayayı ekleyerek ılık suyla yoğurmaya başlayın.
Ele yapışmayan lakin yumuşacık bir hamur oluncaya kadar yoğurun, hamuru 16 bezeye bölün ve top top yuvarlayın.
Bezeleri 8, 8 ikiye ayırın unlanmış yere koyun üzerine pak bir mutfak bezi örtün, 15 dakika dinlendirin.
İlk 8 bezeyi tek tek unlayarak tabak büyüklüğünde açın ve üzerine fırçayla sıvı yağ sürerek üst üste koyun.
Öteki 8 bezeyi de tıpkı formda açarak ortalarına sıvı yağ sürüp üst üste koyun.
En son bezelerin üzerine yağ sürmeyin. Fotoğraflar yardımcı olacaktır.
Tepsiyi yağlayın, birinci evvel hazırladığınız 8 bezenin hepsini birden tezgah üzerinde elinizle tepsinizin büyüklüğünde açın ve tepsiye yerleştirin.
Arasına kavrulmuş pırasayı döküp düzletin.
Öteki 8 bezeyi yeniden hepsini birden tezgah üzerinde elinizle açın ve pırasanın üzerine yerleştirin.
Böreği istediğiniz üzere keserek dilimleyin, üzerine tekrar sıvı yağ su karışımını sürün.
Önceden ısıtılmış 200 derecede kızarıncaya kadar pişirin. Afiyetler olsun.
Komat (Pırasalı Arnavut Böreği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı