Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Koltuk altinda kil cikmamasi icin ne yapmali?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
39.666
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Koltuk altında kıl çıkmaması için ne yapmalı?​

Koltuk altı kılları nasıl temizlenir?
- Tıraş: En hızlı ve acısız yöntemlerden bir tanesi.
- Ağda: “Eskilerin bir bildiği vardır” diyorsanız ağda en uzun süredir uygulanan yöntemlerden biridir.
- Epilatör: Koltuk altı epilasyonu söz konusu olduğunda epilatör kullanmak ağdadan daha iyi bir tercih olacaktır.

Koltuk altı tüyleri neden azalır?​

Ergenlik döneminde özellikle koltuk altı ve genital bölgede yoğunlaşan bu bezler, tıpkı vücudumuzdaki diğer ter bezleri gibi çalışırlar ve vücuda yayılmış durumdadırlar. 50’li yaşlardan itibaren karşı cinsi etkileyen bu salgı ve tüyler önemli bir ölçüde azalır.

Koltuk altı kılları alınmalı mı?​

Koltuk altı kılları alınmalı mı?
Modern toplumlarda Koltuk altı kıllarını temizlemesi yaygındır. Arap ve Türk kültürlerinde de durum böyledir. Koltuk altı kılları genelde hızlı uzadığından traş edilmesi gerekir. Koltuk altı kılları genital bölgesi gibi hassas olan bölgelerdendir.

Pürüzsüz koltuk altı için ne yapmalı?​

Pürüzsüz koltuk altı için ne yapmalı?
Pürüzsüz ve yumuşak koltuk altlarına sahip olabilmek için peeling ve tonik gibi ürünlerden yararlanmanız gerekir. Bu bölgeye peeling uygulayarak açık gözeneklerdeki kir oluşumunu engelleyebilir ve sağlıklı görünümüne katkı sağlayabilirsiniz.

Koltuk altı kılları ne ile alınmalı?​

Kadınlar koltuk altı tüylerini temizlemek için genelde ağda, tıraş, epilatör yahut lazer yöntem tercih ederler. Erkekler ise istenmeyen koltuk altı tüylerinden kurtulmak için tıraş yahut tüy dökücü kreme başvururlar.

Ilk koltuk altı kılları nasıl alınır?​

Öncelikle hem erkek hem de kadınların en sık kullandığı geleneksel yöntemle başlayalım; tıraş bıçağı! Kılların çabuk uzaması sizin için sorun değilse ve acısız, pratik bir yöntem arıyorsanız en ideal seçenek koltuk altı tüylerini jiletle tıraş etmektir.

Koltuk altı kırışıklığı nasıl giderilir?​

Koltuk altı kırışıklığı nasıl giderilir?
Koltuk altı sarkmalarını önlemenin ya da gidermenin kalıcı yöntemleri vardır. Erken dönemde başlayan egzersizler ve cildin elastin seviyesini arttırarak kolajen almak ciddi çözüm yollarıdır. Düzenli olarak kolajen takviyesi almak tüm cilt yapısında yenilenme, canlanma ve onarım sağlar.

Koltuk altı traşı nasıl yapılır?​

Koltuk altı traşı nasıl yapılır?
Koltuk altı kıllarından kurtulmak için, duştayken koltuk altı bölgesi duş jeli ile yahut başka köpürtücü bir ürünle koltuk altı köpürtülür. Ardından kol yukarıya kaldırılır ve tıraş bıçağı ile tüylerin çıkış yönüne doğru tıraş edilir. Tıraş bıçağı ile aynı bölgenin üzerinden defalarca geçmemeye dikkat edilir.

Koltuk altını jiletle almak günah mı?​

“Aslında koltuk altındaki tüyleri ustura ile tıraş edilmeyip yolunması sünnettir… (Cımbızla mı ağda ile mi?) Acıtırsa tıraş ve ilaçla temizlenmede beis yoktur. Eteğin ustura ile tıraş edilmesi müstehaktır.

Koltuk altı kılları makine ile alınır mı?​

Yeni epilatör modellerinin özel başlıkları koltuk altı gibi hassas ve daha dar alanda tüy çıkan bölgelerde tüy alabilecek biçimde az cımbıza sahiptir. Epilatörü tüylerinizin çıktığı yönün tersine sürerek kullanmalısınız. Böylece koltuk altınızda oluşabilecek olan batıkları ve kıl dönmelerini önlemiş olacaksınız.

Koltuk altı kılları ne zaman çıkar?​

Koltuk altı kılları ne zaman çıkar?
Koltuk altı kıllanma ortalama 10.8 yaşta başlar.

Koltuk altına ağda yapılır mı?​

Koltuk altına ağda yapılır mı?
Koltuk altına ağda yapmak, tıraştan daha acı verici olabilir, fakat koltuk altınızın 4-6 hafta boyunca tüysüz, temiz kalmasını sağlar.
 
Koltuk altında kıl çıkmaması için bazı yöntemler denenebilir. Tıraş, ağda ve epilatör gibi yöntemler koltuk altı kıllarını temizlemek için sıkça tercih edilen yollardır. Tıraş en hızlı ve acısız yöntemlerden biridir. Ağda ise uzun süredir kullanılan bir yöntem olup kılların uzama süresini uzatabilir. Epilatör ise koltuk altı epilasyonu için tercih edilen bir yöntemdir.

Koltuk altı tüylerinin azalmasının nedeni, ergenlik döneminde vücudumuzdaki ter bezlerinin çalışmaya başlaması ve daha sonra yaşlanma süreciyle birlikte bu salgı ve tüylerin azalmasıyla ilgilidir. Bu nedenle, koltuk altı tüylerinin azalması normal bir süreçtir.

Koltuk altı kıllarının alınıp alınmaması kişisel tercihlere bağlıdır. Modern toplumlarda genelde koltuk altı kıllarını temizlemek yaygındır. Koltuk altı kılları hızlı uzadığından traş edilmesi gerekebilir. Hassas bir bölge olan koltuk altı için genellikle kişisel bakım gereklidir.

Pürüzsüz koltuk altlarına sahip olmak için peeling ve tonik gibi ürünlerden yararlanılabilir. Peeling uygulayarak gözeneklerdeki kir oluşumunu engelleyebilir ve sağlıklı bir görünüm elde edebilirsiniz.

Kadınlar genellikle ağda, tıraş, epilatör veya lazer gibi yöntemleri kullanarak koltuk altı tüylerini alırlar. Erkekler ise tıraş veya tüy dökücü kremler gibi yöntemleri tercih edebilirler.

Koltuk altı kıllarından kurtulmak için jilet ile tıraş etmek yaygın bir yöntemdir. Duştayken koltuk altı bölgesini duş jeli veya köpürtücü bir ürünle köpürtüp tıraş etmek uygundur. Tıraş bıçağının tüylerin çıkış yönüne doğru kullanılması önemlidir.

Sünnet kaynaklarına göre, koltuk altındaki tüyleri ustura ile yolmak sünnettir. Ancak acı veriyorsa tıraş veya diğer temizleme yöntemleri de uygulanabilir.

Epilatörler koltuk altı gibi hassas bölgelerde kullanılabilecek özel başlıklara sahiptir. Koltuk altında tüylerin çıktığı yönün tersine sürerek epilatörü kullanmak batıkları ve kıl dönmelerini önleyebilir.

Koltuk altındaki kılların çıkış yaşları kişiden kişiye farklılık gösterebilir ancak genellikle ortalama 10.8 yaş civarında belirmeye başlar.

Koltuk altına ağda yapmak tıraştan daha acı verici olabilir ancak tüylerin uzama süresini uzatarak 4-6 hafta boyunca temiz kalmasını sağlayabilir. Bu nedenle, koltuk altına ağda yapmak kişisel tercihlere bağlıdır.
 
Geri
Üst