- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 242.357
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Koltuk altı terlemeye ne iyi gelir?
Elma sirkesi kullanarak da koltuk altı terlemenizi giderebilirsiniz. Düzenli olarak, koltuk altı bölgenizi, elma sirkesi ile silebilirsiniz. Ayrıca koltuk altlarının şap veya limon suyu kullanarak akşamları ovalayarak, sabahları da durulayarak terlemeden kurtulabilirsiniz.Koltuk altı neden ıslanır?
Koltuk Altı Terlemesinin Nedenleri? Ter bezlerinin (tiroit bezleri) fazla çalışması, Fazla alınan kilolar, Kullanılan ilaçlara bağlı olarak terleme olabilir ya da kalıtımsal olarak genlerde bulunan özelliklere bağlı olarak gereğinden fazla terleme durumu ortaya çıkabilir.Koltuk altı ter bezleri alınır mı?
Ameliyathane koşullarında ve lokal anestezi ile yapılır. Koltuk altından yapılan 1 cm lik kesiler ile cilt altından ter bezlerine uygun enerjide ve sürede lazer ışınları verilir. İşlem sonrasında terleme sona ermiştir. Aynı gün eve giden hastalarda hastanede kalış gerekmez.
Koltuk alti terlemesi icin hangi doktora gidilir?
– Yüz, koltuk altı, ayak terlemesi ameliyatsız tedavi için Dermatoloji bölümüne gidilir. – Yüz, koltuk altı, ayak terlemesi ameliyatlı tedavi için Göğüs Cerrahisine gidilir. – Genel terleme, vücudun gövde bölümünün terlemesi için İç Hastalıkları ve Endokrinoloji bölümüne gidilir.Koltuk altı teri nasıl gizlenir?
Terlemeyi kontrol altına alan bir macun yapmak için eşit ölçüde karbonatla suyu karıştır, cildine sürdükten sonra 20-30 dakika beklet. Ardından karışımı suyla yıka. Koltuk altının doğal koku yapıcı bakterilerini etkisiz hale getirmek için elma sirkesi ya da diğer malt sirkelerini kullanmayı dene.Ter neden beyaz leke yapar?
Bu lekelerin asıl nedeni, ter içindeki minerallerin, özellikle de tuz, protein ve yağların giyisilerinize geçerek kuruması ile oluşur. Bu lekeler yıkandığında kolaylıkla temizlense de o gününüzü rahatsız geçirmenize sebep olabilir.
Aslında ter bezleri tuz ve sudan oluşan bir sıvı üretir ve genelde bu sıvı kokusuz olur. Ancak koltuk altı gibi bölgelerde cilt üzerinde bulunan bakteriler ter ile beslenir ve bu kötü kokunun temel kaynakları aslında bu bakterilerdir.
Aşırı terleme tedavisi için kullanılan iki cerrahi prosedür bulunur. Bunlar klasik açık ameliyat ve endoskopik yöntemdir. Klasik yöntemde büyük kesilerden girilerek elle açık ameliyat yapılır. Açılımı Endoskopik Torakoskopik Sempatektomi olan ETS ise bir kapalı yöntemdir ve daha küçük kesilerle gerçekleştirilir.