AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Koltuk alti sislik neyin belirtisi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.582
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Koltuk altı şişlik neyin belirtisi?​

Koltuk altı şişlikleri kist enfeksiyonu ya da ter önleyiciler gibi tahriş edicilerden kaynaklanabilir. Bunun dışında bu kitleler daha ciddi sağlık sorunlarının da habercisi olabilir. Bu şişliklerin çoğu zararsızdır ve çoğunlukla anormal doku büyümeleridir.

Koltuk altında şişlik kendiliğinden geçer mi?​

Koltuk altında şişlik kendiliğinden geçer mi?
Tedavisi: Koltuk altındaki şişlik, beze, koltuk altındaki lenf bezlerinin çalışmasından kaynaklanıyor. Genellikle herhangi bir tedaviye ihtiyacınız yoktur, çünkü bu bezeler bir süre sonra kendiliğinden kaybolurlar. Şayet şişme bakteriyel enfeksiyonlardan dolayı meydana gelmişse antibiyotik tedavisi uygulanır.

Koltuk altındaki sertlik ne olabilir?​

Koltuk altındaki sertlik ne olabilir?
Koltuk altında yer alan yağ dokusu, bağ dokuları veya damar yapılarından kaynaklanan lipoma, fibroma, hemanjiom gibi iyi huylu tümörlerde beze oluşumu olabilir. Lenf kanseri (lenfoma) veya meme kanseri gibi bölgeyle ilişkili kanser hastalıklarında koltuk altındaki lenf düğümlerinde büyüme görülebilir.

Şişen lenf bezleri ne zaman iner?​

Bunlar genelde reaksiyonel şişlikler olup hastalık sırasında şişen lenf nodu ağrılı olup, boyutu büyüktür. Birkaç gün içinde ağrı kendiliğinden veya verilen antibiotiklere bağlı olarak azalır, lenf nodu boyutları küçülmeye başlar ve bunun tamamen kaybolması 2-3 hafta sürebilir.

Koltuk altında kitle ne zaman tehlikeli?​

Koltuk altında kitle ne zaman tehlikeli?
Koltuk altı bölgesinde de oluşabilen bu tür şişliklerin küçülme eğiliminde olmaması, boyutunun 5 ila 10 cm gibi çok büyük çaplara ulaşması ya da komşu dokuların şeklini bozması durumunda mutlaka hekime muayene olunmalı ve var olan kitlenin ne olduğu, neden kaynaklandığı araştırılmalıdır.

Koltuk altı kisti nasıl geçer?​

Koltuk altı kisti nasıl geçer?
Alerjik reaksiyonların neden olduğu yumrular, alerjen çıkarıldığında temizlenmektedir. Eğer yumru bakteriyel enfeksiyondan kaynaklanıyorsa, doktor muhtemelen enfeksiyonu temizlemek için antibiyotik reçete etmektedir. Koltuk altı şişkinliğinin boyutu küçülmeli ve sonunda kaybolmalıdır.

Koltuk altında kitle neden olur?​

Koltuk altında oluşan bezelerin en yaygın sebebi furonküloz yani iltihaplanan kıl köküdür. Batık kıl nedeniyle oluşan furonkülozda ter kökten çıkamadığı için bakteri oluşumuna yol açar. Ter bezleri iltihaplanır ve koltuk altında irili ufaklı şişlikler oluşur.

Lenf bezesi nasıl geçer?​

Lenf bezesi nasıl geçer?
Lenf bezi şişmesinin nedeni enfeksiyon ise, ilgili bakteri veya virüsle mücadele etmek lenf bezinin inmesini sağlayacaktır. Doktorunuz muayene sonrası gerekli antibiyotik veya antiviral ilacı yazacaktır. Ağrı ve iltihabı azaltmak için ağrı kesiciler ve aspirin işe yarar.

Koltuk altı şişmesi ve ağrısı neden olur?​

Koltuk altı şişmesi ve ağrısı neden olur?
KOLTUK ALTI AĞRISI NEDEN OLUR? Lenf bezlerinin enfeksiyon kapması sonucu şişmesi koltuk altı ağrısına neden olur. Bunun yanı sıra yeteri kadar temizlenmemesi,stres,kimyasal içeren parfüm kullanılması,yanlış tıraşlama,hastalıklara bağlı olan aşırı terlemede koltuk altı ağrısına neden olur.

Koltuk altında kitle kanser mi?​

Koltuk altında oluşan kitlelerin bir diğer nedeni de kanser hastalığıdır. Özellikle kan kanseri, meme kanseri, non-Hodgking lenfoma ve Hodgking lenfoma koltuk altında beze oluşumuna neden olabilir. Erken teşhis ve etkin bir tedavi ile tedavi başarısı neredeyse %90’lara ulaşır.

Koltuk altı kisti neden oluşur?​

Koltuk altı kisti neden oluşur?
 
Koltuk altı kisti genellikle kıl kökünden kaynaklanan bir enfeksiyona bağlı olarak ortaya çıkar. Batık kıl, ter kökünden çıkamaz ve enfeksiyona yol açar. Bu durum ter bezlerinin iltihaplanmasına ve koltuk altında irili ufaklı şişliklerin oluşmasına sebep olabilir. Koltuk altı kistleri genellikle alerjik reaksiyonlardan da kaynaklanabilir; alerjenin ortamdan çıkarılması durumunda genellikle temizlenirler. Ancak bakteriyel bir enfeksiyondan kaynaklanıyorsa, doktorun verdiği antibiyotik tedavisi ile enfeksiyon temizlenir ve kist küçülerek sonunda kaybolabilir. Bu tür kistler genellikle zararsızdır ve tedavi ile iyileşebilirler.
 
Geri
Üst