AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Koltuk alti depolarinin birbirleri arasindaki mal alisverisi hangi fis ile yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Koltuk altı depolarının birbirleri arasındaki mal alışverişi hangi fiş ile yapılır?​

Transfer Fişi Transfer işlemi; koltuk altı depolarından başka depolara stok çıkışı yapıldığı zaman kullanılır.

Fişler işlenir mi?​

“KDV mükelleflerinin işletmelerinde tüketime konu olacak kırtasiye, büro ve temizlik malzemeleri, gıda gibi genel giderlerin ödeme kaydedici cihaz fişi ile tevsik edilmesi mümkündür.
Alışverişten sonra fiş almak vatandaşlık görevi mi?
Buna göre vergi ödemek ve bunun nereye harcandığının hesabını sormak her vatandaşın bilmesi gereken bir vatandaşlık görevidir. Kısaca, fiş-fatura alma sıklığı ile vergi bilinci, vergi sorumluluğu ve vergi ahlakı arasında pozitif bir ilişki beklenmektedir.
Yemek fiş gider olarak gösterilebilir mi?
Söz konusu giderlerle ilgili KDV’ler de indirim konusu yapılabilecektir. Ancak KDV indirimi, bunların dışındaki belgeler için söz konusu olmayacaktır. Örneğin iş seyahatlerindeki yeme, içme harcamaları karşılığı alınan yazar kasa fişleri gider yazılamayacak, KDV’si de indirilemeyecektir(7).

Aldığımız ürünün fişini almak ne için gereklidir?​

Fiş ya da fatura, alıcı olarak bizlerin satıcılardan aldığı ürün ya da hizmetin kayıtlara geçmesini sağlar.Fiş ve fatura, aldığımız ürün üzerinden vergi ödeneceğinin kanıtı niteliğinde bir belgedir ve bu verginin miktarını gösterir. Fiş ve fatura sayesinde devlete vergi ödenir.

Yemek fişi nasıl kullanılır?​

Kartınızı ilk aldığınızda içerisinde kredi yüklü olmuyor. Siz Ticket Restaurant kartınıza, üye olan 40.000 restorandan birinin POS terminali aracılığıyla kredi yüklemesini gerçekleştirebilirsiniz. Sonrasında ise kartınız, Ticket Restaurant cam etiketinin bulunduğu tüm üye iş yerlerinde geçerlidir.
Fiş alırsak ne olur?
Fiş ve fatura, aldığımız ürün üzerinden vergi ödeneceğinin kanıtı niteliğinde bir belgedir ve bu verginin miktarını gösterir. Alınmayan belge, vergi kayıp ve kaçağına neden olur. En önemlisi vatandaşlık görevimizi yerine getirmiş oluruz. Ödediğimiz verginin kamu hazinesine aktarılmasını sağlamış oluruz.
 
Geri
Üst