Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kolposkopi biyopsi sonucu kac gunde cikar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.241
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kolposkopi biyopsi sonucu kaç günde çıkar?​

Kolposkopi sonrasında biyopsi sonucu genellikle 1-2 hafta içerisinde patoloji bölümü tarafından rapor edilerek hastaya verilir.

Rahim ağzı kanseri neden meydana gelir?​

Rahim ağzı kanseri neden meydana gelir?
Rahim ağzı kanseri nedenleri arasında çok sayıda doğum yapmak, erken yaşta cinsel ilişkiye girmek, çok sayıda partneri olmak ve sigara içmek sıralanabilir. Rahim ağzı kanseri hastalarının % 98’inde HPV enfeksiyonu görülmüştür. Genellikle cinsel ilişki ile bulaşan HPV’in yüzden fazla tipi vardır.

Rahim biyopsi kaç dakika sürer?​

Genellikle klinik ortamında kadınlara anestezi verilmeden dahi uygulanabilen rahim içi biyopsisi oldukça kolay gerçekleştirilen ve yaklaşık 10 dakika içerisinde tamamlanabilen bir işlemdir. Rahimden parça alınabilmesi için kadınların muayene masasına Smear testi yapılırken olduğu gibi yatması gerekir.

Rahimden parça alındıktan sonra nelere dikkat edilmeli?​

Rahimden parça alındıktan sonra nelere dikkat edilmeli?
Hastaların ortalama 1 hafta süre ile cinsel ilişkiden uzak durmaları önerilir. Eğer biyopsi alınmış ise ilişki yasağı 15-20 gün süreye kadar uzatılır. Bu süre içerisinde havuza veya denize girmemeleri önerilir. Biyopsi işlemi sonrası çok nadiren kanama ve enfeksiyon gelişebilir.

Rahimden alınan parça sonucu kaç günde çıkar?​

Patolojik inceleme süresi birçok etkene göre değişmekle birlikte ortalama 2-7 gün arasında değişmektedir. Bunda dokunun niteliği, şüphelenilen hastalığın tanısal güçlüğü, merkezdeki vaka yoğunluğu büyük rol oynamaktadır. 2 günde çıkabilecek vaka olduğu gibi tanı verme süreci 10-15 günü bulabilen vakalar da olabilir.

Rahim ağzı kanseri virüsü nasıl bulaşır?​

Rahim ağzı kanseri virüsü nasıl bulaşır?
Rahim ağzı kanserine neden olan HPV bulaşıcıdır. Cinsel ilişki, virüsün ana bulaşma yoludur. Enfekte olmuş penis, skrotum (erkek yumurtalık torbası, vajina ve genital bölge ile temas virüsün bulaşması için yeterlidir. Kondom kullanmak kesin bir korunma sağlamasa da riski azaltacak bir faktördür.

Rahimden parca alındıktan sonra kanama olur mu?​

Endometrial küretaj hangi tip rahim duvarı kalınlaşması olduğunu anlamak için yapılan rahimden parça alma işlemidir. Parça alma işlemi kanama varken veya yokken her hangi bir zamanda yapılabilir.

Rahim biyopsi sonrası hasta nelere dikkat etmeli?​

Rahim biyopsi sonrası hasta nelere dikkat etmeli?
 
Rahim biyopsisi sonrası hastaların dikkat etmeleri gereken bazı noktalar şunlardır:

1. **Cinsel İlişkiden Uzak Durma**: Genellikle biyopsi sonrası, en az 1 hafta süreyle cinsel ilişkiden kaçınılması önerilir. Eğer biyopsi alınan bölge hassas ise bu süre 15-20 güne kadar uzatılabilir.

2. **Havuza veya Denize Girmeme**: Biyopsi sonrası enfeksiyon riskini azaltmak için bir süre havuza veya denize girmemek önemlidir.

3. **Ağır Egzersizden Kaçınma**: Biyopsi sonrası aşırı egzersiz yapmak, kanama riskini artırabilir. Bu nedenle belirli bir süre ağır egzersizlerden kaçınılması önerilir.

4. **Doktor Talimatlarına Uyma**: Rahim biyopsisi sonrası doktorunuzun verdiği talimatlara uymanız önemlidir. Özellikle antibiyotik kullanımı veya diğer ilaçların düzenli şekilde alınması gerekebilir.

5. **Kanama veya Enfeksiyon Belirtisi Olursa Doktora Başvurma**: Biyopsi sonrası aşırı kanama, koyu renkli ve kötü kokulu akıntı veya ateş gibi belirtiler yaşanırsa hemen doktora başvurulmalıdır.

Rahim biyopsisi sonrasında sağlıklı bir iyileşme süreci geçirebilmek için yukarıdaki önerilere dikkat etmek önemlidir. Ancak, her hastanın durumu farklı olabileceği için kesin talimatları doktorunuzdan almanız en doğrusu olacaktır.
 
Geri
Üst