Kolonoskopi sonrasi ne yapilmali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
249.909
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Kolonoskopi sonrası ne yapılmalı?​

Kolonoskopiden sonra normal beslenme düzenine geçilebilir. Ancak kolonoskopi sırasında biyopsi için doku alındıysa veya polip çıkartıldıysa doktor özel bir diyet önerebilir. Kolonoskopiden sonra bol sıvı tüketilmesi önemlidir. Kan sulandırıcı ilaç kullanan hastaların bir süre bu ilaçları kesmesi istenebilir.
Hemoroid Tedavisi ne iyi gelir?
Özellikle lifli yiyecekler ile zeytinyağlı yemeklerin tüketilmesi basurun geçmesi için oldukça önemlidir. Beslenme düzeninin dengeli olması gerekmektedir. Bunun yanında basurun erken dönemlerinde oturarak sıcak su banyosu yapılması basurun geçmesinde oldukça etkili olmaktadır.
Kolonoskopi sonrası ağrı neden olur?
Kolonoskopi sırasında barsaklarınıza hava verilmesine bağlı karında şişkinlik oluşabilir ve buna bağlı ağrı gelişebilir. Eğer işlemden sonraki 72 saat içinde karında şiddetli ağrı, ateş, titreme, siyah renkli cıvık dışkılama veya şiddetli kusma yakınmanız olursa mutlaka doktorunuza haber vermelisiniz.

Peki, kolonoskopi sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?​

Kolonoskopi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? Kolonoskopi uygulaması sayesinde organlarda gelişen tüm rahatsızlıkları görüntüleyebilir ve kısa sürede tanı konulabilir. Ayrıca gelişen tıbbi olanaklar sayesinde sorunsuz bir şekilde tamamlanır. Riskleri Nelerdir? Faydaları Nelerdir?
Ne zaman yapılmaya başlanabilir kolonoskopi?
Akapuntur uygulaması da kolonoskopiden en azından 3 gün önce yapılmaya başlanması gerekir. Aynı gün ya da 1 gün önce yapılması fayda sağlamayabilir. Yapılan işlem sonrası hastalarda ağrı ve kanama meydana gelebilmektedir.
Kolonoskopi yöntemi nasıl yapılır?
Kolonoskopi işlemleri kalın bağırsağa kamera ile girilerek incelemelerin yapılmasıdır. Yapılacak olan işlemler ishal olma, kabız olma, ağrılı şekilde dışkılama ve dışkıdan kan gelmesi sonucunda uygulanır. Bu uygulama rutin kontrol amacı ile yapılır.

Bu durumdan kurtulmak gerekir. kolonoskopi sonrası komplikasyonlar?​

Yine uygulama yapılırken bulantı, kusma, ağrı ve nefes darlığı gibi sorunlar ortaya çıkmaz. Kolonoskopi sonrası komplikasyonlarından önce işlem sırasında meydana gelebilecek durumları bilmeniz gerekir. Uygulama yapılırken hastalara hava verileceğinden dolayı gaz çıkarma ihtiyacı duyulabilir.
 
Geri
Üst