AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kolonoskopi olduktan sonra ne yenir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kolonoskopi olduktan sonra ne yenir?​

Haşlanmış tavuk, balık buğulama, peynir, beyaz ekmek ve derisiz patates gibi gıdalar tüketilmelidir. Fındık, meyve, kırmızı et, pirinç ve sebze gibi lif bakımından zengin olan yiyeceklerin de tüketilmesi gereklidir.
Kolonoskopi sonrası işe gidilir mi?
Ayrıca kolonoskopi bittikten sonra kendinize geldiğinizde kullanılan ilaçların özel bir etkisi sayesinde işlemi genellikle hiç hatırlamayacaksınız. En önemlisi ise işlem esnasından ağrı, bulantı, kusma gibi yakınmalarınız olmayacaktır. İşlemden Sonra Araç Kullanabilir miyim? Kesinlikle hayır.

Kolonoskopi sonrası hastanede yatılır mı?​

Kolonoskopi sonrası hasta hastane ortamında yaklaşık 1 saat dinlendirilir. Hastalar Kolonoskopiden sonra aynı gün evlerine gönderilir. Hasta sakinleştirici aldığı için refakat etmesi için yanında bir kişinin bulunması önemlidir.
Kolonoskopi bağırsağa zarar verir mi?
Kolonoskopi, sık yapılan ve alanında uzman bir doktor tarafından yapıldığında tehlike oranı oldukça düşük bir işlemdir. Ancak nadir de olsa kanama, kolonun delinmesi, karında şiddetli ağrı, solunum ve kalp problemleri gibi bazı komplikasyonlar gelişebilir.

Kolonoskopi ile hangi organlar incelenir?​

Sindirim sistemimizde yapılan incelemede, yemek borusu, mide ve oniki parmak bağırsağının incelenmesine gastroskopi, kalın bağırsağın incelenmesine ise kolonoskopi adı veriliyor.
Kolonoskopi makata zarar verir mi?
İşlem, kalın bağırsakta geçici de olsa bakteri artışını tetikleyebilir. Komplikasyonlar daha çok bağırsak poliplerinin alınmasına bağlı olarak gelişir. İşlem sonrası 7-10 gün içerisinde makatta kanama görülebilir. İşlem sonrası 2 hafta boyunca siz fark etmeseniz de kanamanız olabilir.

Kolonoskopiden sonra süt içilir mi?​

Bunların yanı sıra fındık, meyve, kırmızı et, pirinç ve sebze gibi lif açısından zengin olan besinler de tüketilebilir. Süt, lifli gıdalar, renklendirilmiş ve asitli içecekler gibi gıdalardan uzak durulması gerekmektedir.
 
Geri
Üst