AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kolon kanserinin en onemli belirtisi nedir?

Editör

Yeni Üye

Kolon kanserinin en önemli belirtisi nedir?​

En sık görülen kolon kanseri belirtileri sürekli ishal ve kabızlık, her zaman normal bir kalınlıkta gelen büyük abdestin incelmesi, anüsten ve büyük abdestten kan gelmesi, büyük abdestte yumurta akı görünümlü salgıdır.

Kolon kanseri ağrısı nerede olur?​

Kolon kanseri ağrısı nerede olur?
Geçmeyen ishal ya da kabızlık, dışkıda incelme, dışkıdan ve anüsten kan gelmesi, dışkıda yumurta akına benzer bir salgı olması kolon kanserinin belirtileri arasında bulunur. Kanser daha da ilerlediğinde karın bölgesinde, şişlik ve ağrı gibi şikâyetler gözlenir.

Kalın bağırsak ne tarafta?​

Kalın bağırsak (kolon), mide ile anüs arasında kalan organdır. Kalın bağırsağın ilk 150 cm’si kolon ve son 15 cm’si ise rektum olarak adlandırılır. Kalın bağırsağın anüsten önceki kısmı olarak da tanımlanabilen rektum, kalın bağırsağın bir parçasıdır ve bu bölgede dışkı depolanır.

Kolon hastalığının belirtileri nelerdir?​

Kolon hastalığının belirtileri nelerdir?
Kolon ve Rektum kanseri belirtileri dışkıda kan görülmesi, dışkılama alışkanlıklarında ishal ya da kabızlık şeklinde değişiklik, dışkının kalem gibi incelmesi, sık tuvalete gitme ihtiyacı fakat yetersiz dışkılama, aralıklı, bazen kolik tarzda karın ağrısı ve şişkinlik, gizli kan kaybına bağlı solukluk, dışkıda mukus …

Kolon kanseri ne kadar zamanda ilerler?​

Bağırsak kanserinin gelişmesi ortalama olarak 10 yıl kadar bir süre ile olmaktadır. 5 yıl ile 15 yıl arasında geçen süreyi ifade etmektedir. Bağırsak kanseri 10 yılda gelişebilir. Oluşumu da bu gelişme süresini kapsamaktadır.

Bağırsak kanseri ağrısı nasıl olur?​

Bağırsak kanseri ağrısı nasıl olur?
Bunun dışında kolon (kalın bağırsak) kanserinin ilerlediği ve bağırsağı tıkadığı durumlarda ise karında şişlik ve ağrı oluşmaktadır. Bu tür şikayetleri olanların zaman kaybetmeden bir doktora başvurması, erken tanı hayati önem taşır. Kolon kanseri bağırsaktaki konumuna göre farklı belirtiler gösterebilir.

Kolon kanseri nasıl ilerler?​

Kolon içi yayılım tamamlandıktan sonra metastaz denilen farklı organ ve dokulara yayılma durumu gerçekleşebilir. Kolon kanseri özellikle lenf bez ve damarlar aracılığıyla akciğer, karaciğer gibi hayati organlara ilerleyebilir.

Kolon kanseri ne kadar sürede metastaz yapar?​

Kolon kanseri ne kadar sürede metastaz yapar?
İlerleyen zamanlarda gelişenleri de topladığımızda kolon ve rektum kanserli hastaların yaklaşık olarak yüzde 50’sinde hayatın bir döneminde karaciğer metastazı gelişir. Bir kez metastaz gelişip ameliyat olan hastalarda metastazın tekrarlama riski de 2 yıl içinde yüzde 50’dir.

Bağırsak iltihabı ağrısı nereye vurur?​

Bağırsak ağrısı gıda alerjisinden, bağırsak iltihabına kadar pek çok nedenden kaynaklanabilen bir sağlık sorunudur. Kalın bağırsak ağrısı ve bağırsak ağrısı mideye, bele ve sırta da vurabilir bu bölgelerde ağrıya yol açabilir.

Kolon kanserinin en önemli belirtisi genellikle sürekli ishal ve kabızlık, büyük abdest incelmesi, anüsten ve büyük abdestten kan gelmesi, büyük abdestte yumurta akı görünümlü salgıdır. Bu belirtiler fark edildiğinde mutlaka bir doktora danışılmalıdır.

Kolon kanseri genellikle karın bölgesinde ağrı ve şişlik gibi belirtilerle kendini gösterir. Hasta genellikle geçmeyen ishal ya da kabızlık, dışkıda incelme, dışkıdan ve anüsten kan gelmesi gibi belirtiler yaşar. Kanser ilerledikçe ağrı ve diğer şikayetler daha belirgin hale gelir.

Kalın bağırsak, mide ile anüs arasında yer alan bir organdır. İlk 150 cmlik kısmına kolon, son 15 cmlik kısmına ise rektum denir. Rektum, dışkının depolandığı kalın bağırsağın bir parçasıdır.

Kolon hastalığının belirtileri arasında dışkıda kan görülmesi, dışkılama alışkanlıklarında değişiklikler, dışkının incelmesi, sık tuvalete gitme ihtiyacı ancak yetersiz dışkılama, karın ağrısı, şişkinlik ve gizli kan kaybına bağlı solukluk sayılabilir.

Bağırsak kanserinin gelişimi genellikle ortalama 10 yıl kadar bir süre alır. Bu süreç içerisinde kanser ilerler ve belirtiler daha belirgin hale gelir. Kolon kanseri bağırsağın konumuna bağlı olarak farklı belirtiler gösterebilir.

Kolon kanseri ilerledikçe bağırsakta tıkanıklık oluşabilir ve bu durum karında şişlik ve ağrıya neden olabilir. Bu tür belirtileri olan kişilerin vakit kaybetmeden bir doktora başvurması önemlidir.

Kolon kanseri kolon içinde yayıldıktan sonra diğer organlara metastaz yapabilir. Özellikle lenf bezleri ve damarlar aracılığıyla karaciğer, akciğer gibi hayati organlara yayılabilir.

Kolon ve rektum kanserli hastaların yaklaşık yüzde 50'sinde hayatlarının bir döneminde karaciğer metastazı gelişebilir. Metastazın tekrarlama riski ameliyat sonrası 2 yıl içinde yüzde 50 olarak görülebilir.

Bağırsak ağrısı farklı nedenlerden kaynaklanabilen bir sağlık sorunudur. Bağırsak iltihabı, gıda alerjileri gibi durumlar bağırsak ağrısına neden olabilir. Ağrı genellikle mide, bel ve sırt gibi bölgelere vurabilir. Bu tür ağrılar için doktora başvurulması önerilir.

Geri