Kolluk Gozetim Komisyonu gorev ve yetkileri nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
259.678
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Kolluk Gözetim Komisyonu görev ve yetkileri nelerdir?​

Komisyonun Görev ve Yetkileri a) Kolluk şikâyet sisteminin işleyişine dair ilkeleri tespit ederek bunlarla ilgili olarak Bakanlığa önerilerde bulunmak, bu konudaki uygulamaları izlemek ve sistemin işleyişinde kamu kurum ve kuruluşları arasında koordinasyonu sağlamak.

Kolluk Gözetim Komisyonu nedir?​

Bakanlığımız kolluk şikayet sisteminin daha etkili ve hızlı şekilde işlemesi, kolluk görevlilerinin işledikleri iddia edilen suçlarla ilgili başvuruların bir merkezde kayıt altına alınabilmesi için 20 Eylül 2019 tarihinde Kolluk Gözetim Komisyonu kurulmuştu.
Kolluk Gözetim Komisyonu üyeleri kimlerden oluşur?
MADDE 6- (1) Komisyon, Kanun kapsamındaki konularda her türlü kararı almak ve uygulamak üzere; Bakan Yardımcısının başkanlığında, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı, Kurul Başkanı, Bakanlık Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürü, üniversitelerin ceza ve ceza usul hukuku …

Kolluk Gözetim Komisyonu Hangi Bakanlığa Bağlı?​

İçişleri Bakanlığı, polis, jandarma ve sahil güvenlik personelinin iş ve işlemlerinin değerlendirildiği Kolluk Gözetim Komisyonu’na bugüne kadar 82 bin 208 başvuru yapıldığını; 53 bin 265 personel hakkındaki idari işlemlerin tamamlandığını, 28 bin 943 personel hakkındaki soruşturma işlemlerinin ise devam ettiğini …

Kolluk Gözetim Komisyonu kaç üye?​

Komisyon, Başkanın yönetiminde ayda en az 1 defa olmak üzere en az 5 üyenin katılımı ile toplanacak ve en az 4 üyenin aynı yöndeki oyuyla karar alacak. Başkanının olmadığı hallerde Bakanlığımız Teftiş Kurulu Başkanı vekalet edecek.
Adli kolluk yetkisi nedir?
Adli kolluk, toplumsal kamu düzenini bozabilecek, suç sayılan eylemlerin işlenmesi durumunda, suçlu ve delilleri bularak adli makama teslim etmekle yükümlü kişilerdir. İdari kolluk kuvvetleri ve adli kolluk kuvvetleri olarak ikiye ayrılmaktadır.

Kolluk kuvvetleri nereye şikayet edilir?​

AA muhabirinin İçişleri Bakanlığı yetkililerinden edindiği bilgiye göre, vatandaşlar ile kurumlar, herhangi bir kolluk görevlisiyle ilgili şikayet ya da ihbarlarını, dilekçeyle valilik ve kaymakamlıklara ya da Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezinin (CİMER) “cimer.gov.tr” ve komisyonun “kollukgozetim.gov.tr” internet …

Komisyon üyeleri kimlerden oluşur?​

İhale komisyonu, tek sayıda olmak üzere başkan dâhil en az beş kişiden oluşur. Üyelerden en az ikisinin ihale konusu işin uzmanı ve diğer bir üyenin muhasebe veya mali işlerden sorumlu personel olması zorunludur.
Kolluk Şikayet Bürosu nedir?
Kolluk Gözetim Komisyonu; kolluk görevlilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesinin sağlanması ve vatandaşların kolluk hizmetleri ile ilgili öneri, istek ve şikayetlerini iletebilmesi amacıyla kurulmuş ve İlçemizde de Kolluk Şikayet Bürosu kurularak, faaliyetlerine başlamıştır.

Kolluk Gözetim Komisyonu ne zaman kuruldu?​

6713 sayılı Kolluk Gözetim Komisyonu Kurulması Hakkında Kanun, 22 Mayıs 2016 tarihinde 29717 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Komisyon Başkanı kim?​

Avrupa Komisyonu
Komisyon Başkanı nedir?
Koordinasyon Kurulu’na Yönetim Kurulu tarafından görevlendirilen bir Yönetim Kurulu üyesi Başkanlık yapar. Komisyon Başkanı en az 1 hafta önceden yapacakları toplantı gündemini EGİAD Dernek Merkezine iletir ve e-mail yoluyla üyelere gönderilmesini sağlar. Komisyon başkanı gündeme uygun bir şekilde toplantıyı yönetir.
 
Geri
Üst