AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kollektor vanasi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kollektör vanası nedir?​

Kolektörler, ısıtma sistemlerinden olan yerden dağıtımlı ısıtma sistemlerinde her bir radyatörde dolaşan su akış miktarını, cihazın üzerinde bulunan vanalar yöntemi ile gidiş dönüş hatlarını ayarlamayı sağlar.

Kollektör mavi vana nedir?​

Kırmızı renk volanlı mini küresel vanaların takılı olduğu kolektör gidiş, mavi renk volanlı mini küresel vanaların takılı olduğu kolektör ise dönüş kollektörüdür. Aşağıdaki şekilde altı ayrı mahallin kontrolü yapılan gidiş ve dönüş kolektörü gösterilmiştir.
Konjektör araçların en önemli parçalarından biridir. Alternatör ile beraber üretilen elektriğin volt ve akım üzerinden ayarlamayı sağlar. Pek çok araçta alternatör yerine şarj dinamosu olarak bulunmaktadır ve kullanılmaktadır.
Termostatik kollektör ne işe yarar?
Her odanın sıcaklığını farklı bir değere ayarlama imkanı sunar. Oransal kontrol sistemi için mükemmel sonuç verir.
Kollektör nedir nasıl çalışır?
Kollektörler küçük kesitli birkaç borudan gelen bir sıvının toplandığı boru ya baruların toplandığı ana borudur. Kollektörler büyük çaplı bir giriş ve küçük çaplı çok sayıda çıkış yapılmasını sağlamaktadır. Kollektörlerde tek bir büyük kolon çıkılır ve buradan yatayda çok sayıda istenilen yerlere dağıtım yapılır.

Kollektör vanası hangi yöne açılır?​

Petek vanası her zaman saat yönüne doğru çevrilirse kapanır. Saat yönünde çevirmek aslında sağa çevirmek demektir. Ancak sağa veya sola çevirin dendiğinde yine karışıklık çıkacağı için saat yönünü kullanmak en sade anlatım yoludur. Petek vanasını açmak için de saat yönünün tersine çevrilmelidir.

Termostatik vana nasıl tasarruf edilir?​

Termostatik Radyatör Vanasının Avantajları Mekan ısısını etkileyen dış faktörleri algılayarak (cephe farkı, güneş ve rüzgarın etkisi) radyatörden geçen su miktarını ayarlar. Böylece hem ortamın ısısı sizin istediğiniz gibi olur hem de bu vana sayesinde gereksiz tüketimin önüne geçilerek tasarruf edilir.
Reglaj ayarı yapmak için üst vana yani sıcak su girişi vanası kullanılır. Her iki vanası da altta olan radyatörlerde yine sıcak su giriş vanasından ayarlama yapılır. Vana ayarını yaparken kombi açık olduğu halde vanalarının tamamen kapatılması, kombiye ya da pompasına hiçbir şekilde zarar vermez.
Konjektör aküyü bozar mı?
Alternatörün ürettiği elektriğin akım ve voltunu kontrol eden konjektör, akünün sürekli olarak dolu kalmasını sağlar. Eğer söz konusu konjektör arızası olursa herhangi bir şekilde araca elektrik gitmez. O halde elektrik gereksimi duyan tüm parçalar araç içerisinde kullanılamaz hale gelir.
 
Geri
Üst