AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kolesterol ilaci kas agrisi yapar mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kolesterol ilacı kas ağrısı yapar mı?​

Statin kullanan hastaların bir kısmında kas ağrıları, kas yorgunluğu veya güçsüzlüğü de oluşabilir. Kanda ‘CPK’ enziminin yükselmesi (Estal CPK) kas zedelenmesine işaret eder. İlaç kesilince veya doz azaltılınca bu yan etki de kolayca kontrol altına alınır.

Kas ağrısına ağrı kesici iyi gelir mi?​

Piyasasa bulunan ve kas ağrısı tedavisinde kullanılabilecek topikal ağrı kesiciler şunlardır: Bengay Krem. Dolgit Krem. Naprosyn Plus Jel.

Kolesterol ilacı fazla alınırsa ne olur?​

Kolesterol ilacı fazla alınırsa ne olur?
Genellikle baldır kaslarında ağrı, şişlik, sertlik, hassasiyet ve kramplar görülür. Beraberinde ateş, koyu idrar, bulantı-kusma ve halsizlik görülebilir. Tedavi edilmezse böbrek veya organ kaybına yol açabilir.

Kolesterol ilaçlarının zararları nelerdir?​

Kolesterol ilaçlarının zararları nelerdir?
Bilimsel çalışmalara göre bu ilaçlar kas, karaciğer ve böbrek hasarı yapabiliyor. Bu ilaçları kullananlarda katarakt, beyin kanaması, tip 2 diyabet ve kanser riski az da olsa artabiliyor. Bulantı ve baş ağrısı gelişebiliyor.

Statin neden gece alınır?​

Doktorunuzun verdiği ilacı değiştirmeyin. Statinleri akşam saatlerinde almak daha etkili oluyor. Bunun nedeni karaciğerde kolesterol üretim hızının gece saatlerinde en yüksek düzeylerde olması. Bu nedenle statinleri akşam yemeğiyle yatma saati arasında alın.

Vücut ağrısına hangi ağrı kesici iyi gelir?​

En etkili ve yaygın kullanılan ağrı kesiciler
- Apranax: Başta migren olmak üzere tüm vücut ağrılarında kullanılabilen son derece güçlü bir ağrı kesicidir. İki çeşidi bulunur: Apranax Fort (orta dereceli ağrılar) ve Apranax Plus (şiddetli ağrılar).
- Dolorex: Ülkemizde en çok kullanılan ağrı kesicilerden birsidir.
Kolesterol ilacı ağrı yapar mı? Yapar. Kolesterol düşürmek için kullanılan Statin grubu ilaçlar bazen yan etki olarak Rabdomyoliz dediğimiz kas hasarı yapabilir. Bu da ağrılarla kendini belli eder.

CRESTOR kas ağrısı yapar mı?​

CRESTOR kas ağrısı yapar mı?
Baş ağrısı • Karın ağrısı • Kabızlık • Hasta hissetme • Kaslarda ağrı • Güçsüzlük hissi • Baş dönmesi • Şeker (diyabet) hastalığı. Bu daha ziyade kan şekeri ve yağlarının düzeyleri yüksek olanlarda, aşırı kilolularda ve yüksek kan basıncı olanlarda olasıdır. Bu ilacı alırken doktorunuz sizi takip altında tutacaktır.

Ator ve LİPİTOR aynı mı?​

Ator ve LİPİTOR aynı mı?
Günümüzde çeşitli sayıda statin bulunmaktadır. atorvastatin (lipitor, ator, tarden, kolestor, saphire vb) fluvastatin (lescol)

Yüksek Kolesterol Belirtileri Nelerdir?​

Kolesterol belirtileri nelerdir?
- Yüzde ve özellikle göz çevresinde oluşan sarı renkli yağ bezeleri.
- Göğüs ağrısı
- Halsizlik ve yorgunluk.
- Ayak ve bacaklarda ağrı, uyuşma.
- Baş dönmesi.
- Yaraların geç iyileşmesi.
- Solgun görünümlü cilt.
- Nefes darlığı

Lipanthyl 267 günde kaç kere kullanılır?​

ağızdan kullanım içindir. Mideniz boş iken aldığınız takdirde etkisi daha az olacağı için yiyecekle birlikte yutmanız önemlidir. Kapsülü bir miktar su ile bütün olarak yutunuz. Kapsülleri doktorunuzun reçetelemesine göre, bir öğün arasında, hergün aynı saatte alınız.

Ator ilaç nedir?​

Ator ilaç nedir?
ATOR, tek başına az yağlı diyet veya yaşam stil değişiklikleri başarısız olduğunda kandaki kolesterol ve trigliseridler olarak bilinen lipidleri düşürmek için kullanılır. Kolesterol seviyeleriniz normal olmasına rağmen; eğer kalp hastalığı için artmış riskiniz varsa, ATOR bu riskin azaltılması için de kullanılabilir.

LİPİTOR hangi grup ilaç?​

LİPİTOR hangi grup ilaç?
Statin ‘Mucizesi’ Karşınıza Lipitor, Ator, Tarden, Kolestor, Saphire Lipitor, Zocor, Zovatin, Lipovas, Simvakol gibi isimlerle çıkan statin grubu ilaçlar, kolesterol üretiminde rol oynayan enzimleri baskılayarak etki ederler.

Kolesterol ilaçlarının zararları var mı?​

Bilimsel çalışmalara göre bu ilaçlar kas, karaciğer ve böbrek hasarı yapabiliyor. Bu ilaçları kullananlarda katarakt, beyin kanaması, tip 2 diyabet ve kanser riski az da olsa artabiliyor.

Kolesterol hapının zararları var mıdır?​

Midede yanma, hazımsızlık, ishal, kabızlık, cilt döküntüsü, gaz, geğirme isteği ve baş ağrısı gibi yan etkiler daha az sıklıkta görülebilecek diğer yan etkiler olup doktora başvurularak gerekli doz ayarlamaları ile bu yan etkilerin önüne geçilebilir.
 
Kolesterol ilacı kullanımıyla ilgili kısa bir özet vermek gerekirse:

- Kolesterol ilaçlarından olan Statin grubu ilaçlar, bazı hastalarda kas ağrıları, kas yorgunluğu veya güçsüzlüğü gibi yan etkilere neden olabilir. Bu durumlar genellikle ilacın kesilmesi veya dozunun azaltılması ile kontrol altına alınabilir.

- Topikal ağrı kesiciler, kas ağrıları tedavisinde kullanılabilir. Örnek olarak Bengay Krem, Dolgit Krem, Naprosyn Plus Jel gibi ürünler sayılabilir.

- Kolesterol ilacının fazla alınması durumunda, genellikle baldır kaslarında ağrı, şişlik, sertlik, hassasiyet ve kramplar gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Bu durum tedavi edilmezse ciddi komplikasyonlara yol açabilir.

- Kolesterol ilaçlarının bilimsel çalışmalara göre kas, karaciğer ve böbrek hasarına neden olabileceği belirtilmektedir. Ayrıca bu ilaçları kullananlarda katarakt, beyin kanaması, tip 2 diyabet ve kanser riskinin artabileceği belirtilmektedir.

- Statinlerin gece alınmasının nedeni, karaciğerde kolesterol üretim hızının gece saatlerinde en yüksek düzeylerde olmasıdır. Bu nedenle akşam saatlerinde statinlerin alınması daha etkili olabilir.

- Crestor adlı kolesterol ilacının bazı yan etkileri arasında baş ağrısı, karın ağrısı, kabızlık, kaslarda ağrı ve güçsüzlük hissi gibi belirtiler bulunmaktadır. Bu ilacı kullanırken doktorunuzun önerilerine uymak önemlidir.

- Lipanthyl 267 adlı ilacın doktorunuzun önerdiği şekilde kullanılması önemlidir. Genellikle bir öğün arasında, her gün aynı saatte alınması önerilmektedir.

- Ator ilacı, kolesterol ve trigliserid seviyelerini düşürmek için kullanılır. Yağlı diyet veya yaşam tarzı değişikliklerinin yeterli olmadığı durumlarda kullanılabilir.

- Lipitor gibi statin grubu ilaçlar, kolesterol düşürmek için kullanılan etkili ilaçlardır. Ancak uzun dönem kullanımda bazı yan etkileri olabileceği bilinmektedir.

Genel olarak, kolesterol ilacı kullanımında doktor önerilerine harfiyen uymak, yan etkiler için dikkatli olmak ve düzenli kontrolleri aksatmamak önemlidir. Hastaların herhangi bir şüpheli durumda doktorlarına başvurması hayati önem taşır.
 
Geri
Üst