Kolejler LGS puanina bakiyor mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Kolejler LGS puanına bakıyor mu?​

Bu yıl 77 özel okul öğrencileri LGS puanı ile alacaktır. LGS ön tercihler okulların internet sitesinde yer alan takvimine göre düzenlenecektir. Özel liseler, 1. ön kayıtları 1-2 ve 5 Temmuz tarihleri arasında yapacaktır. Kesin kayıt dönemi ise 6 Temmuz’da ise yapılacak.
En iyi lise türü hangisi?
Türkiye’nin En İyi Liseleri
Hangi Kolejler LGS ile öğrenci alacak?
Marmara Koleji, Marmara Fen Lisesi, MEF Lisesi, Mimar Sinan Özel Fen Lisesi, Notre Dame De Sion Fransız Lisesi, Oğuzkaan Koleji, Okan Anadolu lisesi, Saint Benoit Fransız Lisesi, Sankt Georg Avusturya Lisesi ve Ticaret Okulu (Lise Bölümü), Sankt Georg Avusturya Lisesi ve Ticaret Okulu (Ticaret Bölümü), Saint Joseph …

Özel liselere puansız girilir mi?​

Buna göre özel liseler 6 Haziran’da yapılacak 2021 LGS puanı sonuçlarına göre öğrenci kaydı yapacak. Geçtiğimiz yıl da aynı sistem uygulandığı için değişikliğe gidilmedi. Özel okullar Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınav sonucuna göre öğrenci alacak.
Özel liseye gidenler tercih yapacak mı?
Puanı yeten öğrenciler için veliler bu okullara önce önkayıt yaptıracak. Önkayıt birden fazla okula yapılabilecek, kesin kayıt ise tek okula olacak. Geçmiş yıllarda olduğu gibi özel okula kesin kayıt yaptıranlar devlet liseleri için tercih yapmayacak.
Türkiye’nin en iyi Lisesi hangisi?
Türkiye’nin en iyi lisesi Galatasaray Lisesi olarak açıklandı. Listenin ilk sırasında yer alan okul tam puan olan 500 puan ile 2019 yılında öğrenci aldı. Listenin ikinci sırasında İstanbul Erkek Lisesi 0,06 yüzdelik dilim ile yer alırken listenin üçüncü sırada Ankara Fen Lisesi 0,09 yüzdelik dilim ile öğrenci aldı.

Kolejler nasıl öğrenci alacak?​

Robert Koleji nasıl girilir?
(a) Özel Amerikan Robert Lisesine ilan edilen kontenjan ile sınırlı olarak her yıl , Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan Lise Geçiş Sınavı (Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav) sonucu oluşacak Merkezi Sınav Puanı (MSP) ile öğrenci alınır.
Özel liselere burslu nasıl girilir?
Öğrenciler, sınav puanıyla öğrenci alan özel okullarda burslu eğitim şansı yakalayabilir. Amerikan, Fransız, Alman, Avusturya ve İtalyan gibi yabancı liseler öğrencilerini bu yıl da 2021-LGS sonuçlarıyla alacak. Sınavla öğrenci alan Türk ve yabancı özel okullarda kayıtlar, ‘Okul Kayıt Komisyonunca’ yapılacak.

Özel liselere nasıl girilir 2021?​

Tercih yapmadan özel liseye kayıt yapılır mı?
Bu okullar için tercih listesi hazırlanmayacak. Puanı yeten öğrenciler için veliler bu okullara önce önkayıt yaptıracak. Önkayıt birden fazla okula yapılabilecek, kesin kayıt ise tek okula olacak. Geçmiş yıllarda olduğu gibi özel okula kesin kayıt yaptıranlar devlet liseleri için tercih yapmayacak.

Geri