AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kolejde rehber ogretmen ne yapar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kolejde rehber öğretmen ne yapar?​

Rehber öğretmen sene başında bütün öğrenciler ile tanıma görüşmeleri yapar. İlerleyen zaman içerisinde de ihtiyaca yönelik bireysel ve grup görüşmeleri ile öğrencileri destekler. Gerekli durumlarda öğrencilerle bireysel psikolojik danışmanlık süreçlerini yürütür.

Özel okullarda kimler rehber öğretmen olabilir?​

Resmi okullar ve özel öğretim okullarında rehber öğretmen olarak Eğitim Fakültesi Rehberlik Hizmetleri Psikolojik Danışma ve Rehberlik lisans programları ile Fen Edebiyat Fakülltesi Psikoloji bölümünden mezun olup pedagojik formasyon sertifikası alan mezunlar çalışabilmektedirler.
Özel okullarda rehber öğretmen zorunlu mu?
Özel okullar ve kurumlar Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu’nun ”Öğretmenlik alan atamalarına kaynaklık eden 9 nolu kararında” açıkça belirtildiği gibi Okul Rehberlik hizmetleri kapsamında okullarınızda Rehber öğretmen/Psikolojik Danışman olarak Psikolojik Danışma ve Rehberlik lisans mezunu çalıştırmak …
Rehber öğretmenle ne konuşulur?
Rehber Öğretmen, öğrencilerin kişisel gelişimini desteklemek ve öğretim hedeflerine ulaşabilmelerini sağlamak için öğrencilere rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunar. Bu görevi gerçekleştirirken ebeveyn, yönetici ve diğer öğretmenlerle birlikte çalışır.

Rehber öğretmenler özel okullarda çalışabilir mi?​

Ortaokul ve imanı-hatip ortaokulu öğrencilerine yönelik hizmet veren özel öğrenci barınma kurumlarında rehber öğretmenin zorunlu personel olması nedeniyle bir kurumda çalışmakta olan rehber öğretmen başka bir kurumda görevlendirilemez.

Ideal bir rehber öğretmen nasıl olmalıdır?​

Öncelikle iyi bir rehber öğretmenin sabırlı ve hoşgörülü olması beklenir. Problem çözme becerisi de yüksek olan rehber öğretmenler insan ilişkilerini geliştirmekte de yetenekli olmalılar. Aynı zamanda rehber öğretmenler öğrencileri ile rahat bir şekilde diyalog kurabilmeliler.
Kimler rehber öğretmen olarak atanır?
(**) Psikoloji mezunları Milli Eğitim Bakanlığında “Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen ve Meslek Dersi Öğretmeni (Psikoloji, Felsefe, Mantık, Eğitim psikolojisi, sosyoloji, gerontopsikiyatri vb. dersleri) olarak atanabilmektedir. Bunun için; Pedagojik formasyon eğitimi almaları şarttır.
Rehber Öğretmenliği olmak için eşit ağırlık mı?
Rehber öğretmenliği eşit ağırlık puan türünden öğrenci kabul etmektedir. Eşit ağırlık puan türünden tercih yaparak rehber öğretmenliği bölümünden mezun olabilir ve rehber öğretmeni olabilirsiniz.

Özel Eğitim rehber öğretmeni kaç saat derse girer?​

Yukarıda izah ettiğimiz üzere Rehber Öğretmenlerin Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri statüsünde 15 saat aylık karşılığı ders görevi, 6 saati zorunlu olmak üzere haftada 15 saate kadar ek ders görevi verilmesi gerekmektedir.

PDR mezunu özel eğitim öğretmenliği yapabilir mi?​

Özel Eğitim Kurumlarında (Okul Öncesi, İlkokul, Ortaokul, Lise) “Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmen” unvanıyla çalışabilirler. MEB Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde “Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmen” unvanıyla çalışabilirler.
Rehber öğretmen okulda nöbet tutar mı?
MADDE 22 – (1) Rehber öğretmen/psikolojik danışman merkezî sınavlarda görev alabilir ve istemesi hâlinde belleticilik görevi yapabilir. Ancak rehber öğretmen/psikolojik danışmanlara nöbet görevi verilemez.
Rehber Öğretmenliği kaç bin?
PDR sıralama ve PDR taban puanları ile ilgili tablo sütunları aşağıdaki gibidir. Rehberlik – Psikolojik Danışmanlık Bölümü 2021 taban puanları en düşük 298,60853, en yüksek 446,89527’dir.

Rehber öğretmeni olmak için kaç net gerekir?​

Boğaziçi Üniversitesi PDR bölümünü kazanmak için aşağıda yer alan netleri yapmak gerekir: 71 net TYT ve 56,75 net AYT. Öğrencinin OBP Puanı : 52,8 olsun. YKS EA Puanı : 423,418 puan gelecektir. Hacettepe Üniversitesi PDR bölümünü kazanmak için aşağıda yer alan netleri yapmak gerekir: 64,5 net TYT ve 48,75 net AYT.

Geri