AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kolej lise mi universite mi?

Editör

Yeni Üye

Kolej lise mi üniversite mi?​

Bizim sıkça kullandığımız kalıbın aksine; Amerika’da kolej, bir lise ya da ortaöğretim okulunu değil, üniversite gibi lisans eğitimi veren bir eğitim kurumunu ifade eder. Hatta Amerikalılar bizim “üniversite” olarak bahsettiğimiz eğitim aşamasından “kolej” diye bahsetmeyi tercih eder.

Kolejde okumak ne demek?​

Kolejde okumak ne demek?
Öğretim uygulamasında yabancı bir dil öğretimine ağırlık veren okullara, bazı meslek okullarına (Polis Koleji, sağlık koleji gibi) veya ilköğretim ve lise eğitimini kapsayan özel okullara kolej denir. İrlanda ve ABD’de kolej, günlük konuşmada genel anlamda lise üstü yüksek eğitim olarak kullanılır.

College ne demek Ekşi?​

College ne demek Ekşi?
amerika’da kullanilan anlaminin turkiye’de ki karsiligi meslek yuksek okulu olan birimdir. bilgi universitesi ve bilkent de denkligi vardir. universite egitiminin ilk iki senesini kapsar.

Lise kolej nedir?​

Kolej, Fransızca collège sözcüğünden Türkçeye geçmiş olan bir sözcüktür. Öğretim uygulamasında yabancı bir dil öğretimine ağırlık veren okullara, bazı meslek okullarına (Polis Koleji, sağlık koleji gibi) veya ilköğretim ve lise eğitimini kapsayan özel okullara kolej denir.

Kolej ne anlama gelir kısaca?​

Kolej ne anlama gelir kısaca?
Birçok lise, yüksek okul, ögrenci yurdu, üniversite ve hatta mesleki birlikler, adında kolej kelimesini taşımaktadır. İrlanda ve ABD’de kolej, günlük konuşmada genel anlamda lise üstü yüksek eğitim olarak kullanılır. ABD’de kurum ismi olarak kolej genellikle lisans seviyesinde derece veren yüksek okul demektir.

College neye denir?​

College neye denir?
Tıp Koleji ne demek?​
Ortaokulu bitirmiş kız ve erkek öğrencileri hemşirelik, ebelik, çevre sağlığı, sağlık memurluğu ve radyoloji uzmanlığı dallarından birinde yetiştiren, genellikle yatılı, dört yıllık meslek okulu.

Yurtdışında College ne demek?​

Yurtdışında College ne demek?
Dünyanın geri kalanında ve özellikle İngilizce konuşulan diğer ülkelerde “college” hem “ortaöğretim kurumu” hem de “mesleki yüksekokul” anlamına gelebilmektedir.

Kolej, genellikle yükseköğrenim kurumları olarak bilinse de farklı ülkelerde farklı anlamlara gelebilen bir terimdir. Örneğin, Amerika'da kolej denildiğinde genellikle lisans eğitimi veren üniversite benzeri kurumlar kastedilir. Bu nedenle, Amerika'da "kolej" terimi, Türkiye'deki "üniversite" anlamına gelir.

Fakat Türkiye'de kolej terimi farklı bir anlama sahiptir. Öğretim uygulamasında yabancı dil öğretimine ağırlık veren okullara, bazı meslek okullarına veya ilköğretim ve lise eğitimini kapsayan özel okullara kolej denir. Kolej, genellikle lise sonrası yükseköğrenim seviyesine denk gelir.

College terimi ise farklı ülkelerde farklı anlamlara gelebilir. Örneğin, Türkiye'de "college" genellikle mesleki yüksekokul anlamına gelirken, Amerika'da lisans eğitimi veren yükseköğrenim kurumlarını ifade eder. Bu nedenle, terimin kullanıldığı ülkeye göre farklı anlamlara sahip olabileceğini belirtmek gerekir.

Geri