- Konu Yazar
- #1
Kolda iğne batması şeklinde sızı nedir?
Uyuşma, hissizlik, karıncalanma ve iğne batması hissi gibi belirtiler vücuttaki sinir sıkışmalarını işaret ediyor. Halk arasında sık görülen sinir sıkışmaları çoğu zaman doktora sorulmadan, günü birlik tedavilerle geçiştiriliyor. Oysa önemsenmeyen bu belirtiler, felç gibi ciddi hastalıkların habercisi olabiliyor.Vucutta iğneleme neden olur?
Karıncalanma nedenleri arasında en sık karşılaşılan nörolojik problemler diyabetik nöropati, alkol bağımlılığı, beyin tümörleri, multipl skleroz (MS) hastalığı, ensefalit, transvers miyelit ve inme şeklinde sıralanabilir.Ellerde iğne batma hissi neden olur?
Ellerde iğne batma hissi neden olur?Karpal tünel sendromu, genellikle tek bir eli etkilemektedir ancak bazen iki eli de etkileyebilir; baş parmağı, işaret parmağı, orta parmak ve yüzük parmağının yarım iç kısmında uyuşukluğa neden olur. Uyuşukluğa ek olarak parmaklarda karıncalanma, iğne batma hissi ve yanma hissi de görülmektedir.
Sol kolda iğnelenme neden olur?
SOL KOL NEDEN UYUŞUR? Sol kolda karıncalanma ve uyuşmanın önde gelen nedenleri sinir sıkışmaları, boyun fıtıklarına bağlı olarak sinir hasarlanmalarıdır. Elin ilk 3 parmağına ve dördüncü, yani yüzük parmağının 3. parmağa bakan yarısına gelen sinirlerinin el bileğinde sıkışması karpal tünel sendromu olarak bilinir.Ignelenme neden olur?
Kollarda karıncalanma neden olur?
Kollarda karıncalanma neden olur?Sol kolda karıncalanma ve uyuşmanın önde gelen nedenleri sinir sıkışmaları, boyun fıtıklarına bağlı olarak sinir hasarlanmalarıdır. Elin ilk 3 parmağına ve dördüncü, yani yüzük parmağının 3. parmağa bakan yarısına gelen sinirlerinin el bileğinde sıkışması karpal tünel sendromu olarak bilinir.
Kol ve yüz uyuşması neden olur?
Kan akışının kısıtlanması sonucu yaşanan kol uyuşması, ağır yük kaldırılması nedeniyle oluşur. Düşmelerde, kazalarda ve ani hareketlerde de kolda uyuşmalar gözlenebilir. Fiziksel bir etken olmadan yaşanan kol uyuşmaları nörolojik bir etmene ya da strese bağlı gelişir.Kol karıncalanması için hangi doktora gidilir?
El ve kol uyuşmasından şikayeti olan hastaların hastanelerin nöroloji polikliniklerine başvurması gereklidir.Yüz uyuşması için hangi doktora gidilir?
Yüz uyuşması için hangi doktora gidilir?Vücutta gerçekleşen uyuşmalara nöroloji bilimi bakmaktadır. Tedavi eden kişiler ise Nörologlardır. Herhangi bir uyuşma olayında mutlaka Nöroloji doktorlarından randevu alınmalıdır.