AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kolda beyazlama neden olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kolda beyazlama neden olur?​

Vitiligo Neden Olur? Vitiligo, pigment üreten hücreler olan melanositler cilde, saçlara ve gözlere renk veren pigment olan melanin üretimini durduğunda veya bu hücreler öldüğünde ortaya çıkar. Cildin bu durumdan muzdarip olan bölümlerinde açık renkli ya da beyaz lekeler görülmeye başlar.

Alaca illeti nedir?​

Alaca illeti nedir?
Tıbbi açıdan vitiligo olarak bilinen bu hastalık, halk arasında ala hastalığı şeklinde ifade edilmektedir. Cildin pigmentini kaybetmesi neticesinde meydana gelen bazı beyazlıklar eşliğinde oluşan bir hastalık olarak öne çıkıyor. Deriye rengini veren pigmentleri melanosit hücreleri üretir.

Cilt beyazlaması neden olur?​

Cilt beyazlaması neden olur?
Derinin açık veya koyu renkte olmasını belirleyen bu pigmentlerin, melanosit hücrelerinin ölmesi ya da zarar görmesi sonucunda yok olmasıyla ciltte beyaz lekeler ortaya çıkar. Halk dilinde “beyazlama hastalığı” ya da “ala hastalığı” olarak bilinen bu hastalığın tıptaki adı “vitiligo”dur.

Alaca hastalığının tedavisi var mı?​

Vitiligo (Ala Hastalığı) tedavi edilebilir bir hastalıktır. Bu tedavi; hastanın yaşına, Ala hastalığının bulunduğu bölgeye, hastalığın süresine bağlı değişebilir. Tedavinin hangi yöntem olursa olsun en az 3 ay devam etmesi gerekmektedir.

Alaca hastalığı neden olur?​

Alaca hastalığı neden olur?
Vitiligo, cildin pigmentini kaybetmesi sonucunda deride beyaz lekeler şeklinde ortaya çıkan bir cilt hastalığıdır. Hastalığa, deriye rengini veren pigmentleri üreten melonisit hücrelerinin hasar görmesi neden olur.

Diz kapağı kararmasına ne iyi gelir?​

Diz kapağı kararmasına ne iyi gelir?
Diz ve Dirseklerdeki Kararmalara Son Verecek 10 Doğal Yöntem
- Salatalık. Ağartıcı özelliği sayesinde salatalık diz ve dirseklerdeki kararmaları gidermek için en iyi çözüm olabilir.
- Limon ve Karbonat.
- 3. Aloe Vera ve Süt.
- Patates.
- 5. Zerdeçal.
- 6. Hindistan Cevizi Yağı
- 7. Bal.
- 8. Şeker ve Zeytinyağı
Dirsek beyazlatmak için ne yapmalı?​
LİMON VE KARBONAT Limon suyu, cildi ölü hücrelerden de arındırır. Bu nedenle doğal maske tariflerinin de aranılan malzemesidir. Diz, dirsek ve koltuk altlarınızı beyazlatmak istiyorsanız sorunlu bölgelere limon suyu ve karbonat sürün. Ardından dairesel hareketlerle ovalayın.

Vitiligonun ilerlemesi nasıl durdurulur?​

Vitiligonun ilerlemesi nasıl durdurulur?
Tedavide sınırlı alanlarda bulunan hastalıkta bazı kortizonlu kremler, yaygın olan hastalarda fototerapi (ışık) tedavileri, sürülecek güneşe karşı duyarlandırıcı ilaçlar, hücre transferi ve greftleme yöntemi ile yapılan tedaviler vardır.
 
Kolda beyazlama genellikle vitiligo adı verilen bir cilt hastalığına işaret edebilir. Vitiligo, melanosit adı verilen pigment üreten hücrelerin cilt, saç ve göz gibi bölgelerde melanin üretimini durdurması veya bu hücrelerin ölmesi sonucunda ortaya çıkar. Melanin pigmenti cilde rengini verir ve bu pigmentin üretimindeki bozukluklar ciltte açık renkli veya beyaz lekelerin oluşmasına sebep olabilir.

Alaca hastalığı ya da halk arasındaki adıyla ala hastalığı da vitiligoya denir. Bu hastalık da cilt rengini belirleyen pigmentleri üreten melanosit hücrelerindeki bozukluklar sonucunda ciltte beyaz lekelerin oluşmasına sebep olur. Deriye rengini veren pigmentlerin melanosit hücrelerinin hasar görmesi veya ölmesi durumunda cilt beyazlamasına neden olabilir.

Vitiligo (Ala Hastalığı) tedavi edilebilir bir hastalıktır. Tedavi süreci hastanın yaşı, hastalığın bulunduğu bölge ve süresine göre farklılık gösterebilir. Tedavinin en az 3 ay devam etmesi gerekmektedir. Tedavi yöntemleri arasında kortizonlu kremler, fototerapi, güneşe karşı duyarlı hale getirici ilaçlar, hücre transferi ve greftleme gibi yöntemler bulunmaktadır.

Diz kapağı ve dirseklerdeki kararmalar içinse doğal yöntemler kullanılabilir. Örneğin, salatalık, limon ve karbonat, aloe vera ve süt, patates, zerdeçal, hindistan cevizi yağı, bal gibi maddeler cilt rengindeki kararmaları gidermeye yardımcı olabilir.

Vitiligo'nun ilerlemesini durdurmak için ise sınırlı alanlarda bulunan hastalıkta kortizonlu kremler, fototerapi tedavileri, güneşe karşı duyarlandırıcı ilaçlar gibi yöntemler uygulanabilir. Yaygın olan vakalarda hücre transferi ve greftleme gibi daha ileri tedavi yöntemleri de tercih edilebilir. Tedavi seçenekleri hastalığın yaygınlığına ve hastanın durumuna göre belirlenmelidir.
 
Geri
Üst