- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 250.846
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Kolaylaştırılmış difüzyon ile hücreye ne alınır?
Kolaylaştırılmış Difüzyon: Taşıyıcı proteinler aracılığıyla doğrudan zardan geçemeyen maddelerin çok olduğu ortamdan az yoğun olduğu ortama doğru taşınmasıdır. Su ve suda çözünen bazı maddeler, glukoz, amino asit, B ve C vitaminleri, tuzlar, bazı iyonların, suyun büyük kısmı hücre zarından bu şekilde geçer.Difüzyon nerelerde kullanılır?
Entegre devre üretiminde silisyumun özelliklerinin empürite atomlarıyla değişitirilmesi için sıklıkla difüzyon kullanılır. Difüzyonun gerçekleşmesi için konsantrasyon gradyanı gereklidir.
Tanecik difüzyon nedir?
Difüzyon, herhangi bir maddenin moleküllerinin tek tek, bireysel ve rastgele hareketlerle derişim farkına bağlı olarak yoğun olarak bulundukları bir ortamdan daha az yoğun oldukları başka bir ortama doğru hare- ket etmesidir (Şekil 8.1).Kolaylaştırılmış difüzyon da enzim kullanılır mı?
*Kolaylaştırılmış difuzyonda tıpkı basit difuzyonda olduğu gibi, çok yoğundan az yoğuna doğru, ATP HARCANMAdan, enzim KULLANILMAdan, canlılığın şart OLMADIĞI bir geçiş söz konusudur.
Difüzyon kimya nedir?
Difüzyon (Geçişme veya Yayılma olarak da bilinir), maddelerin çok yoğun ortamdan, az yoğun ortama doğru kendiliğinden yayılmasıdır. Fiziksel kimyada ise moleküllerin kinetik enerjilerine bağlı olarak rastgele hareketlerine denir.Kolaylaştırılmış difüzyon için canlılık şart mı?
* Kolaylaştırılmış difüzyonda canlılık şart DEĞİLdir CANSIZ ortamlarda da gerçekleşebilir. *Kolaylaştırılmış difüzyonda, TAŞIYICI protein(permeaz) kullanılır.