Kolaylastiricilik egitimi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Kolaylaştırıcılık eğitimi nedir?​

GÖLGE ÖĞRETMENLİK/ KOLAYLAŞTIRICI KİŞİ EĞİTİMİ NEDİR Gölge Öğretmen/Kolaylaştırıcı Kişi; Çocuğun Gelişim ve Eğitim Hedefleri Doğrultusunda İlerlemesine Okul Ortamında Destek Olan Bireysel Destek Uzmanlığı ve Eğitim Yardımcılığıdır.

Eğiticilerin eğitiminde nelere dikkat edilmeli?​

EĞİTİCİNİN EĞİTİMİNDE OLUMLU EĞİTİM ORTAMI OLUŞTURMAK
- Katılımcılar hakkında temel bilgileri toplanmalı
- Kursun ve dersliğin fiziki şartları iyi organize edilmeli, katılımcıların gereksinimleri hesaba katılarak gerekli düzenlemeler yapılmalı
- Sunum için gereken hazırlık yapılmalı
Kolaylaştırıcılık ne demek?
Eğitici klasik eğitimden farklı olarak yetişkin eğitiminde öğretici bir rehber, bir kaynak kişi olmalıdır. Eğiticinin bu rolü ”kolaylaştırıcılık” olarak ifade edilebilir. Kolaylaştırıcı yetişkinin öğrenmesini kolaylaştıran koşulları sağlar.

Fasilitasyon eğitimi nedir?​

Belirli bir içeriği, tek yönlü sunum veya konferans şeklinden çıkarıp, interaktif olarak verebilmek, katılımcı grup yönetimi becerilerini geliştirmektir.

Fasilitasyon tekniği nedir?​

Fasilitasyon, yöneticiler tarafından katılımcıların belirli bir konuyla ilgili bilgilendirilmesine, bu bilgileri özümsemesine ve karar verme aşamalarına katılmasına yardımcı olmak için kullanılan bir tekniktir.
Fasilitasyon becerileri nedir?
Normal insan vücudu beceri, kuvvet ve enduransı içeren çeşitli aktiviteleri en verimli şekilde yapabilen bir mekanizmadır. Nöromusküler sistemdeki herhangi bir bozukluk amaca yönelik hareketlerin gerçekleştirilmesinde yetersizliğe neden olabilmektedir.
Knowles yetişkinlerde öğrenmenin 6 temel ilkesini aşağıdaki varsayımlara dayandırmıştır.

Geri