AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kolay turunc receli nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kolay turunç reçeli nasıl yapılır?​

Kaynayan suyun içinde 7-8 dakika kabukları bekletin ve soğuk suya koyun. Bu işlemi üç ayrı tencerede kabukları haşladıktan hemen soğuk sonra suya koymak suretiyle 3 kez tekrarlayın. Turunç dizilerini şekerle birlikte sulanması için 3-4 saat bekletin. Sulanan turuncu ve şekeri nazikçe karıştarak pişirin.

2 kilo ayva reçeline ne kadar şeker konur?​

Ayva Reçeli Tarifi İçin Malzemeler Not: ayvaya konulacak su ayvanın hafif üzerine çıkacak kadar olmalıdır. örnek: bir kilo ayvaya 500 gram toz şeker konulabilir karanfilde üç beş tane olabilir.

Rendelenmiş ayva ile reçel nasıl yapılır?​

Rendelenmiş ayva ile reçel nasıl yapılır?
Ayva Reçeli (Rende) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ayvaları soyup rendeleyin.
- Üzerine rendelediğiniz ayvaları ilave ederek 7-8 dakika kadar haşlayın.
- Haşlanan ayvaların üzerine şekeri ilave edin.
- Ara sıra karıştırarak reçel koyulaşıncaya kadar pişirin, koyulaşan reçele limon suyunu ekleyin karıştırın ve 2-3 dakika daha kaynatın.

Oktay Usta ayva reçeli nasıl yapılır?​

Ayvaları ilk önce su ile beraber haşlayın ve kaynamaya bırakın. Ayvalar piştikten sonra tencereye 2 kg.toz şeker ilave edin.Üzerine 10 adet karanfil ilave edin ve pişirmeye devam edin. Ayva reçelini ocaktan almadan 10 dakika önce limon suyunu ilave edin.Ayva reçeli piştikten sonra sıcak olarak kavanoza boşaltın.

Adana usulü turunç reçeli nasıl yapılır?​

Yarım turunç şeklinde yapacaksanız,
- Turunçların kabuklarını biraz rendeledikten sonra enine ikiye kesin.
- Turunçların çekirdeklerini dikkatlice çıkartın. Suyunu biraz sıkın.
- Bir taşım kaynatıp, sabah-akşam suyunu değişin. 8-9-10 no’ daki gibi pişirin.
- 10 adet turunç için 1kg. şeker, 1,3 lt. su kullanın.

Antakya usulü turunç reçeli nasıl yapılır?​

Antakya usulü turunç reçeli nasıl yapılır?
Rendelenen turunçlar dörde bölünerek içleri çıkartılır. Suda haşlanır ve soğuk suyu alınır. Bir veya iki gün suda bekletilirken bir kaç defa suları değiştirilir. Tatlılaşması sonucu avuç içinde sıkılarak her parça uzunlamasına içe doğru kıvrılmak sureti ile ipliğe dizilir ve bir halka haline getirilir.
2 kilo ayva ile ayva reçeli nasıl yapılır?​
Bir kilo kadar ayva yıkanıp kabukları soyulur, küçük doğranıp dört saat kadar bir kilo şekere yatırılır, iki su bardağı su ilave edilir. Ocakta kırk dakika kaynatılır. Ayvaların çekirdekleri, iki adet karanfil ve yarım limon suyu eklenir. Beş dakika daha kaynatılıp ocak kapatılır.
Rendelenmiş ayva reçeli olur mu?​
Ayva Reçeli (Rende) Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle ayvaları soyuyoruz, rendeliyoruz ve çekirdeklerini atmıyor ayırıyoruz. Sonrasında rendelenen ayvaları üzerini geçecek kadar su koyup, 20 dk haşlıyoruz. Ardından şekeri ve karanfili ve çekirdekler ekleyip, bir saat kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.

Rendelenmiş ayva reçeli nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?​

Rendelenmiş ayva reçeli nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?
– Suyu tencereye koyup kaynamaya başlayınca rendelenmiş ayvaları, çekirdeklerini ilave ediyoruz. – Hafif yumuşayınca yaklaşık beş dakika kadar pişiriyoruz. – Şekeri ilave edip şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. – Reçelin suyu koyulaşmaya başlayınca limon suyunu ekleyip beş dakika daha pişirip soğutuyoruz.

Ayva reçeli nasıl yapılır 2021?​

Kolay Ayva Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ayvalarınızın kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
- Ardından ayvalarınızı düdüklü tencerenize aktarın.
- Tencerenizi ocağa alın ve orta ateşte yaklaşık 10 dakika kadar pişirin.
- Limon suyunu ekleyin.
- Reçelinizin içerisinden çubuk tarçın, karanfil ve ayva çekirdeklerini çıkarın.

Turunç reçeli nasıl yapılır Cahide?​

Tencereye yarıya kadar su koyup kaynatın. İpe dizdiğiniz turunç kabuklarını suya atıp 6-7 dakika kadar haşlayın. Suyunu döküp hemen üzerine soğuk su doldurun. Tatlanan kabukları sudan çıkarıp pamuklu bir bezin üzerine serin. 3 saat kadar bekletin ki, suyu süzülsün.

Nefis Yemek Tarifleri turunç reçeli nasıl yapılır?​

Nefis Yemek Tarifleri turunç reçeli nasıl yapılır?
Tam Ölçülü Efsane Turunç Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Turunç kabukları rendenin en ince kısmı ile rendelenir.
- Daha sonra turnç kabukları portakal soyar gibi boyuna kesilir. (
- Kabuklar soyulduktan sonra içindeki beyaz kısım bıçakla sıyırılır.
- En son hepsi rulo yapılıp ipe dizilir.
- Acısı bu şekilde ancak çıkıyor. (

Anne yapımı ayva reçeli nasıl yapılır?​

Ayvaları 3 su bardağı su ile yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz, ardından ateşi kısıp şekeri yavaş yavaş ilave ediyoruz, bir taraftan karıştırmaya devam ediyoruz. Şeker tamamen eriyene kadar sürekli karıştırılması gerekiyor, aksi takdirde şeker yanar karemelize olur reçelin rengi kahverengileşir.
 
Merhaba! Turunç reçeli yapımı oldukça keyifli bir süreçtir. Turunç reçeli için önerilen adımları takip ederek lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz. Öncelikle turunç kabuklarını kaynar suya koyarak haşlamanız ve ardından soğuk suya almanız kabukların acısını alacak ve turunç reçelinin mis gibi kokmasını sağlayacaktır. Sonrasında turunç dilimlerini şekerle birlikte sularında bekletmeniz suyunun şekerle karışarak kıvam almasını sağlayacaktır.

Ayva reçeli yaparken ise ayvalarınızı doğradıktan sonra şekerle birlikte bekletip ocakta pişirmeniz gerekmektedir. İçerisine limon suyu eklemek ise reçelinizin lezzetini artıracaktır. Ayrıca, ayva reçelinin içerisine karanfil eklemek de geleneksel bir tat verir.

Rendelenmiş ayva ile yapılan reçel de oldukça lezzetlidir. Ayvaları rendeledikten sonra su ve diğer malzemelerle birlikte pişirip kıvam alana kadar karıştırmanız gerekmektedir.

Eğer turunç reçeli yapmayı düşünüyorsanız, turunçların kabuklarını rendeleyip haşlamanız ve tatlanmaları için suyunu değiştirmeniz önemlidir. Turunç reçelinin doğru kıvamı ve tadına ulaşması için belirtilen sürelerde işlemleri uygulamanız gerekmektedir.

Ayva reçeli veya turunç reçeli yapımı oldukça keyifli ve lezzetli bir uğraşıdır. Tarifleri adım adım takip ederek evinizde lezzetli reçeller yapabilirsiniz. Her zaman taze ve doğal malzemeler kullanmaya özen göstermek lezzetli bir sonuç elde etmenizi sağlayacaktır. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst