- Konu Yazar
- #1
Kolay türlü nasıl yapılır?
Türlü Tarifi Nasıl Yapılır?- Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın.
- Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın.
- Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın.
- Ardından patates, domates, kabak ve son olarak tuzlu suda bekletip duruladığınız patlıcanları da ilave edin.
- Güzelce karıştırın.
En iyi türlü nasıl yapılır?
Türlü tarifi hazırlanması:- Bir tencerede soğan zeytinyağında kavrulur.
- Salça eklenerek devam edilir.
- Diğer sebzeler yıkanır ve doğranarak hazırlanır.
- Kavrulan soğanın üzerine malzemeler yerleştirilir.
- En üste soyulmuş ve doğranmış domates konmalıdır.
- Biraz sıcak su ilave ederek suyunu salana kadar pişmeye bırakılır.
Turlunun icinde ne olur?
Turlunun icinde ne olur?Yaz Türlüsü Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg kuzu eti.
- 2 kabak.
- 2 havuç
- 1 büyük patlıcan.
- 2 orta boy patates.
- 10 adet taze fasulye.
- 2 domates.
- 2 biber.
Kuşbaşı türlü nasıl yapılır?
Kuşbaşı Etli Türlü Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?- Tencereye etleri koyalım, suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Yağı soğanı havucu biberleri ekleyelim ,2-3 dk kavuralım.
- Salçayı ekleyelim karıştıralım, sebzeleri ilave edelim.
- 5 dk kısık ateşte bekleyelim.
- Sıcak suyunu verelim karıştıralım pişmeye bırakalım .
Kızartılarak türlü nasıl yapılır?
Etlerde fındık büyüklüğünde doğranıp sarımsak ve küp doğranmış domateslerle beraber diğer malzemelere katılıp karıştırılır. Salça, su, baharat ve tuz karıştırılıp karıştırdığınız tepside ki sebzelerin üzerine gezdirilip 225 dereceli fırında yaklaşık 55 dakika 1 saat pişirilir. Afiyet olsun.Türlü nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?
Türlü nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?Pratik Türlü Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet orta boy patlıcan.
- 6-7 adet yeşil biber.
- 1 büyük boy patates.
- 2 adet orta boy domates.
- 1 büyük boy kuru soğan.
- 1’er yemek kaşığı domates ve biber salçası
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Kaynamış su, tuz.
Tencereye sırasıyla soğan, biber, patates, havuç, kabak, domates ve sarımsak küp küp doğranır. Üzerine tuz, sıvı yağ ve baharatlar dökülür. Salça da katılarak orta ateşte 8-10 dakika kapağı kapalı olarak pişmeye bırakılır. Ardından karıştıkarıştırılarak yemeğin suyu da katılarak 25 dakika pişirilir.
Etleri haşladığınız tencerede kalan et suyunu ölçüp, 2 su bardağı olacak şekilde sıcak su ekleyin. Bu suya salçayı, tuz ve baharatları ekleyerek tepsi veya güvecin üzerine gezdirin. Kabınızın üzerini alimünyum folyo ile kaplayarak 200 derece fırında yaklaşık 40-50 dakika pişirin.
Turluye hangi baharatlar girer?
Turluye hangi baharatlar girer?1, 5 tatlı kaşığı tuz.
Kazanda türlü nasıl yapılır?
TARİFİ – NASIL YAPILIR? : üzerine dilimlenmiş patlıcan, doğranmış domates ve biberi ekleyelim. 1 su bardağı su ekleyip salçasını tuzunu pul biberini serpip tencerenin ağzını kapatalım. Patlıcanlar yumuşayınca ocaktan alalım 10 dk. dinlendirelim ve servis edelim. Kazanda Türlü Yemeği hazır.Etli patlıcan türlü yemeği nasıl yapılır?
Etli Patlıcan Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?- Patlıcanları alacalı soyun, iri küpler halinde doğrayın ve tuzlu suda beklemeye alın.
- Derince bir tencereye zeytinyağını alın ve kızdırın.
- Etler suyunu çektikten sonra üstlerini geçecek kadar kaynar su koyun ve bu şekilde tekrar sularını çekene dek pişirin.
Fırında pratik türlü nasıl yapılır?
Fırında pratik türlü nasıl yapılır?Fırında Pratik Türlü Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesi, patlıcanı, domatesi ve fasulyeyi yıkayıp, doğrayın.
- Salçaları, suyu, tuzu ve karabiberi bir kase içinde karıştırın.
- Sebzeler ve salçalı karışımı bir tepside birleştirin.
- 175 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.