AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kolay Trileçe Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kolay Trileçe Tanımı İçin Materyaller

Keki İçin
4 yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1 su bardağı un + 1 dolu tepeleme yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Şerbeti İçin
4 su bardağı süt
1 kutu (200 ml) krema
3 yemek kaşığı şeker
Karamel İçin
1 su bardağı şeker
50 gram margarin ya da tereyağı
1 kutu (200 ml) krema
İsteğe nazaran ortasına kremşanti

Kolay Trileçe Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak karamelimiz bekledikçe yoğunlaştığı için karamelimizi yapıyoruz. 1 küçük çelik tencereye şekerimizi koyuyoruz orta ateşte hiç karıştırmadan ortada sırada eridikçe tencereyi sallayarak şekerimizi eritiyoruz.
Burada lütfen dikkat edin karamelimizi yakmayalım. Şeker eridikten sonra içine tereyağımızı atıp hiç durmadan karıştırıyoruz. Topak topak olursa korkmayın eriyecekler.
Daha sonra kremamızı da ekleyip tekrar hiç durmadan karıştırıyoruz. Karamel halini alınca soğuması için öteki bir kaba alıyoruz. Çok sıvı akışkan olursa aldanmayın durdukça soğudukça karamel yoğunlaşır.
Bir kaba yumurtayı ve şekeri alıp 10 dakika boyunca çırpıyoruz. En kıymetli kısım burası güzelce çırpıp mayonez kıvamını almalı benim mikserimle 10dk çırpıyorum ben.
Daha sonra unu vanilini ve kat ekleyip mikserimizin düşük ayarında fazla değil 15 saniye falan karışması için çırpıyoruz.
Mikserinizin düşük ayarı yoksa spatula ile de karıştırabilirsiniz emeli köpüklerimizin sönmemesi. Hazırladığımız harcı uygun bir borcama döküp evvelce ısıtılmış 175 derece fırında pişiriyoruz.
Pişen kekimizi fırından alıp büsbütün soğumaya bırakalım. Bu ortada şerbetimizi hazırlayalım. Bir kaba sütü kremayı şekeri koyup homojen oluncaya kadar karıştıralım.
Kekimiz bir yandan soğurken şerbetimizi de dolapta bekletelim. Büsbütün soğuyan keke şerbetimizi her yeri ıslanıncaya kadar hepsini dökelim. Kekimizi dolaba alıp dinlendirelim.
Dilerseniz ince bir katman kremşanti yapabilirsiniz. Ben kremşanti hazırlayıp çok ince olacak biçimde yayıyorum. Artan kremşantiyi biraz daha sulandırıp katı olmayacak asla.
Sıkma torbamıza koyalım ince bir delik açalım ince ince aralıklarla sıkıp pastamıza kürdanla form verelim. Afiyet olsunnn
 
Geri
Üst