SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Kolay Tavuk Sarma Tanımı İçin Malzemeler
Fileto kesilmiş tavuk göğsü yahut kalça eti
Terbiye için;
1 küçük soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Kekik
1-2 yemek kaşığı yoğurt
Pulbiber
Karabiber
İçi için;
1 adet kapya biber
3 adet çarliston biber
2 adet orta uzunluk patates
Sosu için;
1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
Kaşar peyniri
Kolay Tavuk Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Göğüs etini dilerseniz kendinizde ince ince kesebilirsiniz yahut fileto olarakta alabilirsiniz marketten.
Öncelikle tavuğu marine etmek için materyalleri bir kapta karıştıralım.
Tavukları tek tek sosa batırıp derin bir kaseye alalım ve buz dolabında 2-3 saat bekletelim vaktiniz varsa daha uzun kalabilir böylelikle içini çekecek ve daha lezzetli olacaktır.
Bu sırada tavaya yağı alıp, patatesleri ve biberleri kesip, kızartalım.
Sosunu uygunca çeken tavuktan bir modül alıp tabağa serelim içine patates ve biberlerden 2 şer adet koyup, tavuğu saralım ve kürdan batırıp yağlanmış olan fırın tepsisine koyalım bu süreci tavuklar bitene kadar yapalım.
Daha sonra salçalı sos hazırlayıp, üzerine gezdirelim ve 180 derece fırında pişirelim.
Pişmeye yakın çıkarıp üzerine kaşar peyniri ekleyip tekrar fırına sürelim.
Kızarınca fırından çıkarıp, sıcak servis yapalım. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Ben bu formda yaptım hiç kuru olmadı çok yumuşak oldu. Kasar peynir dökünce tavuğun sertleşmesini engelledi dilerseniz beşamel sos da yapabilirsiniz.
Kolay Tavuk Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Fileto kesilmiş tavuk göğsü yahut kalça eti
Terbiye için;
1 küçük soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Kekik
1-2 yemek kaşığı yoğurt
Pulbiber
Karabiber
İçi için;
1 adet kapya biber
3 adet çarliston biber
2 adet orta uzunluk patates
Sosu için;
1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
Kaşar peyniri
Kolay Tavuk Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Göğüs etini dilerseniz kendinizde ince ince kesebilirsiniz yahut fileto olarakta alabilirsiniz marketten.
Öncelikle tavuğu marine etmek için materyalleri bir kapta karıştıralım.
Tavukları tek tek sosa batırıp derin bir kaseye alalım ve buz dolabında 2-3 saat bekletelim vaktiniz varsa daha uzun kalabilir böylelikle içini çekecek ve daha lezzetli olacaktır.
Bu sırada tavaya yağı alıp, patatesleri ve biberleri kesip, kızartalım.
Sosunu uygunca çeken tavuktan bir modül alıp tabağa serelim içine patates ve biberlerden 2 şer adet koyup, tavuğu saralım ve kürdan batırıp yağlanmış olan fırın tepsisine koyalım bu süreci tavuklar bitene kadar yapalım.
Daha sonra salçalı sos hazırlayıp, üzerine gezdirelim ve 180 derece fırında pişirelim.
Pişmeye yakın çıkarıp üzerine kaşar peyniri ekleyip tekrar fırına sürelim.
Kızarınca fırından çıkarıp, sıcak servis yapalım. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Ben bu formda yaptım hiç kuru olmadı çok yumuşak oldu. Kasar peynir dökünce tavuğun sertleşmesini engelledi dilerseniz beşamel sos da yapabilirsiniz.
Kolay Tavuk Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı