Kolay Tavuk Göğsü

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kolay Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler
1 litre süt
125 gram margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Üzeri için:
Tarçın

Kolay Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye margarin koyulur, eritilir. Un eklenerek kokusu gidene kadar kavrulur.
Süt ve şeker eklenerek kısık ateşte yoğunlaşıp kaynayana kadar daima karıştırılır.
Kaynamaya başlayan muhallebi 2 dakika daha karıştırılarak pişirilir.
Ocaktan alınır, vanilya eklenir ve karıştırılır.
Muhallebi blender ile 2 dk kadar karıştırılır.
Uygun kap ıslatılır ve muhallebi dökülür.
Oda ısısına gelince buzdolabında en az 3 saat bekletilir.
Üzerine tarçın serpilerek servis edilir. Afiyet olsun ❤.
Kolay Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst