- Konu Yazar
- #1
Kolay Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
1 paket süt
1 .5 su bardağı pirinç
1 litre su
2 su bardağı şeker
1 adet portakal
Kolay Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
1 paket sütümüzü tencereye dökelim.
1 litre su koyalım. ( paket süt kutusu 1 litre ölçüsünde )
Daha sonra 1. 5 su bardağı pirincimizi de tenceremize ekleyelim.
Ocakta pişirmeye başlayalım.
35 dakika sonra pirinçlerimizin açılmaya başlamış olması gerek.
Pirinçlerimiz açılmaya başlamışsa 1 tane portakalın kabuğunu rendeleyip içine atalım.
Portakalın suyunu da tenceremize ekleyelim.
Son olarak şekerimizi de tenceremize ekleyip bir 10 -15 dakika daha pişirelim.
Tenceremizin altını kapatalım.
Kaselerimize koyup dinlendirelim.
Üstüne ceviz ya da tarçın ekleyerek servis edebiliriz. Afiyet olsun.
Kolay Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket süt
1 .5 su bardağı pirinç
1 litre su
2 su bardağı şeker
1 adet portakal
Kolay Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
1 paket sütümüzü tencereye dökelim.
1 litre su koyalım. ( paket süt kutusu 1 litre ölçüsünde )
Daha sonra 1. 5 su bardağı pirincimizi de tenceremize ekleyelim.
Ocakta pişirmeye başlayalım.
35 dakika sonra pirinçlerimizin açılmaya başlamış olması gerek.
Pirinçlerimiz açılmaya başlamışsa 1 tane portakalın kabuğunu rendeleyip içine atalım.
Portakalın suyunu da tenceremize ekleyelim.
Son olarak şekerimizi de tenceremize ekleyip bir 10 -15 dakika daha pişirelim.
Tenceremizin altını kapatalım.
Kaselerimize koyup dinlendirelim.
Üstüne ceviz ya da tarçın ekleyerek servis edebiliriz. Afiyet olsun.
Kolay Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı