SoruCevap
Yeni Üye
- Konu Yazar
Kolay Rulo Tepsi Böreği Tanımı İçin Malzemeler
6 adet hazır yufka
İç harcı için;
3 bağ pazı
1 adet soğan
1 adet yumurta
Sosu için;
1 çay bardağı sıvı yağ
1.5 su bardağı süt ya da yoğurt
1 adet yumurta
Kolay Rulo Tepsi Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İç harcı hazırlarken soğanı yemeklik halde doğrayıp biraz kavuruyoruz ve daha sonra içine yumurtayıda ekleyerek pişiriyoruz.
Pişen soğan karışımını sıcakken yıkayıp doğradığımız pazı yapraklarının üstüne döküp karıştırıyoruz.
İçine kendi isteğinize nazaran tuzunu baharatını ekleyebilirsiniz.
Sosu için bütün gereçleri yeterlice çırpıp karıştırıyoruz.
Böreğin imal kademesine fotoğraflardan bakabilirsiniz. Yufkaların hepsini tek tek sosu sürüp iç harcınıda ekleyip rulo yapıyoruz.
Fotoğraflarda olduğu üzere bir tepsiye 6 yufka sığacak biçimde rulolarımızı yapalım.
Pişme müddetini fırınınıza nazaran ayarlayınız.
Üstü kızarana kadar pişirelim.
Ben tepsiyi fırının tam ortasına gelecek formda yerleştirdim.180° ortalama 30 dk pişti.
Not; İç harcını istediğiniz halde yapabilirsiniz. Patatesli,peynirli damak zevkinize nazaran.Tepsiyi yağlayarak yapınız. Yağlı kağıt kullanılan böreğin altı âlâ kızarmıyor nemli oluyor.
Kolay Rulo Tepsi Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
6 adet hazır yufka
İç harcı için;
3 bağ pazı
1 adet soğan
1 adet yumurta
Sosu için;
1 çay bardağı sıvı yağ
1.5 su bardağı süt ya da yoğurt
1 adet yumurta
Kolay Rulo Tepsi Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İç harcı hazırlarken soğanı yemeklik halde doğrayıp biraz kavuruyoruz ve daha sonra içine yumurtayıda ekleyerek pişiriyoruz.
Pişen soğan karışımını sıcakken yıkayıp doğradığımız pazı yapraklarının üstüne döküp karıştırıyoruz.
İçine kendi isteğinize nazaran tuzunu baharatını ekleyebilirsiniz.
Sosu için bütün gereçleri yeterlice çırpıp karıştırıyoruz.
Böreğin imal kademesine fotoğraflardan bakabilirsiniz. Yufkaların hepsini tek tek sosu sürüp iç harcınıda ekleyip rulo yapıyoruz.
Fotoğraflarda olduğu üzere bir tepsiye 6 yufka sığacak biçimde rulolarımızı yapalım.
Pişme müddetini fırınınıza nazaran ayarlayınız.
Üstü kızarana kadar pişirelim.
Ben tepsiyi fırının tam ortasına gelecek formda yerleştirdim.180° ortalama 30 dk pişti.
Not; İç harcını istediğiniz halde yapabilirsiniz. Patatesli,peynirli damak zevkinize nazaran.Tepsiyi yağlayarak yapınız. Yağlı kağıt kullanılan böreğin altı âlâ kızarmıyor nemli oluyor.
Kolay Rulo Tepsi Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı