AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kolay Poğaça Tarifi

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kolay Poğaça Tanımı İçin Materyaller
100 gr oda sıcaklığında tereyağı
Yarım su bardak sıvı yağı
Yarım su bardak ılık süt
3 su bardak un
1 adet yumurta
1,5 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşık tuz
Ortasına;
Peynir ve maydanoz
Üzerine;
Yumurta sarısı
Çörek otu
Susam

Kolay Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bir kabın içerisine tüm materyalleri alın ve yoğurun ele yapılmayacak bir hamur elde edin.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler kopartın, elinizle açın. Ortasına biraz peynir ve maydanoz katın ve kenarlarından bir ortaya getirip kapadıktan sonra tekrar yuvarlayarak yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine yerleştirin.
Üstlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu susam serpin.
Daha evvelce ısıtılmış 190 derece fırında, üstleri kızarana dek yaklaşık 20 dakika pişirin ve ılıklaştıktan sonra servis edin.
Kolay Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst