Kolay Pişi Tanımı İçin Materyaller
6 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 paket instant kuru maya
1 tatlı kaşığı tepeleme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Ilık su
Kızartmak için;
3 su bardağı sıvı yağ
Kolay Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabına unumuzu koyalım üzerine oda sıcaklığında beklettiğimiz yoğurdu dökelim.
Üzerine instant maya şeker ve tuzu ekleyip, ılık su ile yavaş yavaş karıştırıp poğaça hamuru kıvamında hamur elde edelim, üzerini kapatıp mayalanması için yarım saat bekletelim.
Birinci evvel elimizi sıvı yağ ile yağlayalım hamurumuzu tezgah üzerinde elimizle poğaça inceliğinde büyük yuvarlak açalım ve bir çay bardağı ile keselim minik daireler çıkartalım.
Kızartma tenceresinin altını yüksek ateşte düzgünce ısıtalım ve ısınan yağın içine hamurlarımızı yavaşça bırakalım gerili önlü kızartalım. Afiyet olsun. Dışı çıtır içi yumuşacık şahane bir lezzet kahvaltıların vazgeçilmezi.
Kolay Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
6 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 paket instant kuru maya
1 tatlı kaşığı tepeleme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Ilık su
Kızartmak için;
3 su bardağı sıvı yağ
Kolay Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabına unumuzu koyalım üzerine oda sıcaklığında beklettiğimiz yoğurdu dökelim.
Üzerine instant maya şeker ve tuzu ekleyip, ılık su ile yavaş yavaş karıştırıp poğaça hamuru kıvamında hamur elde edelim, üzerini kapatıp mayalanması için yarım saat bekletelim.
Birinci evvel elimizi sıvı yağ ile yağlayalım hamurumuzu tezgah üzerinde elimizle poğaça inceliğinde büyük yuvarlak açalım ve bir çay bardağı ile keselim minik daireler çıkartalım.
Kızartma tenceresinin altını yüksek ateşte düzgünce ısıtalım ve ısınan yağın içine hamurlarımızı yavaşça bırakalım gerili önlü kızartalım. Afiyet olsun. Dışı çıtır içi yumuşacık şahane bir lezzet kahvaltıların vazgeçilmezi.
Kolay Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı