Kolay Mantı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kolay Mantı Tanımı İçin Malzemeler
1 adet yumurta
2,5 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
3,5 su bardağı un
İç harcı için;
250 gram kadar kıyma
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Pul biber
Toz biber
Sos için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Toz biber
Nane

Kolay Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Unu yoğuracağımız kaba alıyor, ortasını açıp yumurtayı tuzu suyu ekliyoruz yeterlice yoğuruyoruz fakat un ele hala yapışıyorsa azar azar un ek edin yani ele yapışmayacak lakin çokta sert olmasın.
Yoğurmayı bitirdikten sonra üstünü örtün 10 dk dinlendirin, akabinde 4 modüle bölüp yuvarlayın, tekrar üstünü örtüp 10 dk dinlendirin ki kolay açabileseniz.
Dinledikten sonra bir bezeyi alıp üstüne un serpip mantı aparatı genişliğinde açın açtıktan sonra mantı aparatı üzerine sıvı yağ yahut un serpin ki üstüne koyacağınız yufka yapışmasın.
Ardından aparatın üzerine açtığınız yufkayı serin her peteğin içine nohut kadar kıymayı koyuyoruz. Sonra bir beze daha tıpkı biçimde açıp, bunun üzerine serin oklavayla düzgünce üstünden geçin.
Takı petek kısımlardaki beyaz çizgiler görünene kadar güzelce kesildiğinde emin olduktan sonra kenardaki boş hamuru alın, aparatı bilakis çevirin.
Düşmeyenleride parmağınızla itin akabinde 200 derecede 5 dk fırınlayın çıkartın soğusun sonra kaynar suya dökün. Pişerken sos tavasına terayağı, sıvı yağı alın eridikten sonra toz biberi ve naneyi de ekleyip, biraz kaynatın.
Sonra mantı piştiğinden emin olduğunuzda süzüp, tabağa alın, birinci sıcaklığı çıktıktan sonra evvel sarımsaklı yoğurt sonra sosu üzerine gezdirin servise hazır afiyet olsun.
Kolay Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst