Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kolay Malzemeli Ekmek Tarifi

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kolay Materyalli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
500 gr un
300 ml su️
100 gr kuru soğan(olmasa da olur)
ı️25 gr yumuşatılmış tereyağ
️2 tatlı kaşığı tuz
️1 tatlı kaşığı şeker
️1 paket kuru maya (veya yarım paket maya)
️Tezgah için un

Kolay Materyalli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mayayı,şekeri ve suyu bir kaseye koyun ve yaklaşık 5 dk karıştırın.
Sıvıyı unun üzerine dökün ve tereyağını da ekleyin.
100 gr kavrulmuş soğanı ve tuzu ekleyip yaklaşık 7 dk yoğurun.
Pürüzsüz fakat tıpkı vakitte hafif yapışkan bir hamur elde edilmelidir.
Hamuru un serpilmiş tezgaha alıp elinizle içten dışa gerçek yoğurmaya devam edin.
Oval biçimi verin ve 1 saat dinlendirin.
Keskin bir alet ile ortasını bir santim yarın.
Hamurumuzu yaklaşık 45 dk 200 derecede üst ve alt ısı ile pişirin.
Kolay Gereçli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst