SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Kolay Materyalli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
500 gr un
300 ml su️
100 gr kuru soğan(olmasa da olur)
ı️25 gr yumuşatılmış tereyağ
️2 tatlı kaşığı tuz
️1 tatlı kaşığı şeker
️1 paket kuru maya (veya yarım paket maya)
️Tezgah için un
Kolay Materyalli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mayayı,şekeri ve suyu bir kaseye koyun ve yaklaşık 5 dk karıştırın.
Sıvıyı unun üzerine dökün ve tereyağını da ekleyin.
100 gr kavrulmuş soğanı ve tuzu ekleyip yaklaşık 7 dk yoğurun.
Pürüzsüz fakat tıpkı vakitte hafif yapışkan bir hamur elde edilmelidir.
Hamuru un serpilmiş tezgaha alıp elinizle içten dışa gerçek yoğurmaya devam edin.
Oval biçimi verin ve 1 saat dinlendirin.
Keskin bir alet ile ortasını bir santim yarın.
Hamurumuzu yaklaşık 45 dk 200 derecede üst ve alt ısı ile pişirin.
Kolay Gereçli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
500 gr un
300 ml su️
100 gr kuru soğan(olmasa da olur)
ı️25 gr yumuşatılmış tereyağ
️2 tatlı kaşığı tuz
️1 tatlı kaşığı şeker
️1 paket kuru maya (veya yarım paket maya)
️Tezgah için un
Kolay Materyalli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mayayı,şekeri ve suyu bir kaseye koyun ve yaklaşık 5 dk karıştırın.
Sıvıyı unun üzerine dökün ve tereyağını da ekleyin.
100 gr kavrulmuş soğanı ve tuzu ekleyip yaklaşık 7 dk yoğurun.
Pürüzsüz fakat tıpkı vakitte hafif yapışkan bir hamur elde edilmelidir.
Hamuru un serpilmiş tezgaha alıp elinizle içten dışa gerçek yoğurmaya devam edin.
Oval biçimi verin ve 1 saat dinlendirin.
Keskin bir alet ile ortasını bir santim yarın.
Hamurumuzu yaklaşık 45 dk 200 derecede üst ve alt ısı ile pişirin.
Kolay Gereçli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı