Kolay Makarna Sosları

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Makarna Sosları Kolay

Makarna İcin Kolay Sosları

Malzemeler
2 Kaşık Salca
Pul Biber
Karabiber
Nane
Tuz
Sıvıyağ
12 Cay bardağı Su

Hazırlanışı: Tencereye sıvı yağı koyun Yağ ısındıktan sonra 2 kaşık olan salcayı koyun Salcayı yağ ile karıştırarak yumuşatın biraz da su ekleyin (Bu makarnanın haşalama suyu da olabilir) Baharatları ekleyin ve hepsini karıştırın Uzerine haşlanmış makarnanızı dokerek karıştırın



Malzemeler
500 gr domates (kabukları soyulup, cekirdekleri cıkarılarak doğranmış)
1 corba kaşığı zeytinyağı
1 soğan (ince doğranmış)
1 diş sarımsak (dovulmuş)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 cay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
Maydanoz
1 fiske kekik
1 defne yaprağı

Hazırlanışı: Butun malzemeyi orta boy bir tencereye koyup harlı ateşte kaynatınız
Ateşin altını kısıp 2530 dakika, suyunu cekip koyulaşana kadar pişiriniz
Tencereyi ateşten alıp, baharatlarını ekleyin Sosu bir kaseye suzup tadarak, gerekiyorsa biraz daha tuz ve biber ekleyiniz Sosu ısıtılmış bir sosluğa boşaltıp, makarna ile birlikte servis ediniz



Lor Peynirli ve Cevizli Makarna Sosu
150 gr lor peynirini ufalanmış 50 gr ic ceviz, 20 gr dolmalık fıstık ve 20 ml zeytinyağında cevirin Karabiber ve tarcın ekleyip makarna ile servis yapın



Kabaklı Makarna Sosu
1 adet kabağı ve havucu kup kesin Bezelye, havuc, kabak, ceri domates ve halka kesilmiş 3 adet sosisi tuz ve biberle yağda cevirin Makarnaların arasına kat kat doşeyin Beşemel sos ile kaplayıp fırında pişirin



Malzemeler
8 adet orta boy mantar
2 carliston biber
3 kaşıkmısır
2 orta boy domates
1 yemek kaşığı domates salcası
Tuz, karabiber
Sıvıyağ

Hazırlanışı: Yağı tencereye koyun ve orta boy da doğranmış mantarları kavurun Bu arada biberleri doğrayıp ekleyin Kup doğranmış domatesleri ekleyip ortalama 4 dakika kadar pişmeye bırakın Salcayı tuzunu eleyip mısırları ilave edin 2 dakika piştikten sonra sos hazır



Acılı Makarna Sosu

Malzemeler
25 gr margarin
1 baş kucuk soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı pul biber
1 adet kucuk sakız kabağı
225 gr domates puresi
2 corba kaşığı ince centilmiş maydanoz
Yeterince tuz

Hazırlanışı: Bir tavaya margarini koyup hafif ateş uzerinde eritiniz İcine cok ince rendelenmiş soğanı, ince centilmiş sarımsağı, kırmızı pul biberi ve bir tutam tuz atarak, 10 dakika karıştırarak pişiriniz Uzerini kazıyıp ceviz buyukluğunde doğrayınız Tavanın kapağını kapatarak kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar 10 dakika pişiriniz Domates puresi ve yarım bardak sıcak su ilave ederek 5 dakika daha tavanın ustunu kapatarak pişiriniz Beş dakikanın sonunda salcanızı istediğinizden fazla sulu olmuşsa bu sefer suyunu cektirmek icin ağzı acık olarak bir sure daha karıştırarak pişiriniz İstediğiniz cins makarnayı 56 dakika kaynar tuzlu, yağlı suda haşlayınız Makarnaları soğuk sudan gecirmeden suzunuz (Soğuk sudan gecirirseniz makarna hamurunun pişmesi durur ve sertleşir) hazırladığınız salcayı sıcak sıcak ustune dokup hemen ikram ediniz


alıntı
 
Geri
Üst