Kolay Kazandibi Tanımı İçin Materyaller
2,5 litre süt
2,5 su bardağı şeker (450 gram)
Öbür materyaller sübyesi için
1 su bardağı nişasta (90 gram)
1 su bardağı un (90 gram)
1,5 su bardağı su (330 ml)
Kolay Kazandibi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tencereye 2, 5 litre süt ve 2, 5 su bardağı şeker eklenir. Tencere ocağa alınır ve çırpma teli ile karıştırılır. O sırada sübye için bir kaba 1 su bardağı nişasta ve 1 su bardağı un eklenir ve karıştırılır.
Üzerine 330 ml su ek edip çırpma teli ile karıştırılır. Yeterlice karıştırılır ki pütürlük yahut topak topak olmasın. Süt kaynayınca bu karışım (sübye) yavaş yavaş süte dökülür.
Dökerken de düzgünce karıştırılır. Karıştıra karıştıra kazandibi tam kıvamına gelecektir. Sonra tencere ocaktan alınır ve alüminyum tepsi boş olarak ocağın üzerine koyulur.
Kazandibinin altını yakmak için bir kısmı tepsiye boşaltılır ve spatula ile düzleştirip güzelce altının yanması sağlanır. Her tarafı yanınca ocaktan alınır.
Tepsiye kazandibi eklenir ve dolapta 5-6 saat dinlendirilir. Dinlendirdikten sonra kazandibinin kenarları bıçakla açılır (Yapışmaması için) ve istenildiği üzere servis edilir. Afiyet olsun.
2,5 litre süt
2,5 su bardağı şeker (450 gram)
Öbür materyaller sübyesi için
1 su bardağı nişasta (90 gram)
1 su bardağı un (90 gram)
1,5 su bardağı su (330 ml)
Kolay Kazandibi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tencereye 2, 5 litre süt ve 2, 5 su bardağı şeker eklenir. Tencere ocağa alınır ve çırpma teli ile karıştırılır. O sırada sübye için bir kaba 1 su bardağı nişasta ve 1 su bardağı un eklenir ve karıştırılır.
Üzerine 330 ml su ek edip çırpma teli ile karıştırılır. Yeterlice karıştırılır ki pütürlük yahut topak topak olmasın. Süt kaynayınca bu karışım (sübye) yavaş yavaş süte dökülür.
Dökerken de düzgünce karıştırılır. Karıştıra karıştıra kazandibi tam kıvamına gelecektir. Sonra tencere ocaktan alınır ve alüminyum tepsi boş olarak ocağın üzerine koyulur.
Kazandibinin altını yakmak için bir kısmı tepsiye boşaltılır ve spatula ile düzleştirip güzelce altının yanması sağlanır. Her tarafı yanınca ocaktan alınır.
Tepsiye kazandibi eklenir ve dolapta 5-6 saat dinlendirilir. Dinlendirdikten sonra kazandibinin kenarları bıçakla açılır (Yapışmaması için) ve istenildiği üzere servis edilir. Afiyet olsun.