Kolay Garniturler Resimli
Resimli Kolay Garnitur Tarifleri
Tarama
MALZEMELER:
200 gram balık yumurtası,
1 su bardağı zeytinyağı,
corba kaşığı limon suyu
imageskolaygarniturler5ad3f1d7b9120
YAPILIŞI:
Balık yumurtası buyuk bir kaseye konur
Uzerine, damla damla yağ dokulerek, tahta kaşıkla hep aynı yone doğru suratle ve ezilerek karıştırılır
20 dakika sureyle aynı işlem yapılır Sonra limon suyu konur
Cılbır
MALZEMELER:
4 yumurta,
250 gram yoğurt,
3 diş sarmısak,
1 corba kaşığı tereyağ,
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber,
1 fincan sirke,
tuz,
4 bardak su
imageskolaygarniturler5ad3f1d946f96
YAPILIŞI
Su, tencerede kaynatıldıktan sonra sirke ilave edilir
Yumurtalar tek tek kırılır, dağılmaması icin yavaşca tenceredeki suya bırakılır
3 dakika sonra delikli kepce ile yumurtalar alınır
Kayık tabağa konur Ustune sarmısaklıtuzlu yoğurt konur
Ustune kırmızıbiberli yağ gezdirilip servis yapılır
Şehriye Garnituru
MALZEMELER:
1 kahve fincanı arpa ( veya tel ) şehriye,
1 tatlı kaşığı zeytinyağı,
6 dal ıspanak,
tuz,
karabiber,
su
YAPILIŞI:
Ispanaklar 1 bardak suda haşlanır, suzulur
Suzulen suya tuz atılıp kaynatılır
Kaynayan suya şehriye konur Yumuşayıncaya kadar haşlanır
Ateşten alınır, kalan suyu suzulur
Şehriyeler tavaya konur Yağ ilave edilir
Yağı yedirinceye kadar tava sallanır
Karabiber serpilir Et yemekleri yanında kullanılır
Salatalık Garnituru
MALZEMELER:
2 tane cekirdeksiz salatalık (hıyar),
3 tane hıyar turşusu,
2 corba kaşığı tarama,
havuc,
kırmızı turp,
maydanoz,
tuz,
su
imageskolaygarniturler5ad3f1dc2724f
YAPILIŞI:
Hıyarlar yıkanır, soyulur, uzunlamasına kesilir
Tabağa konur Ustlerine hıyar turşusu ve tarama konur
Ustleri kırmızı turp, haşlanmış havuc ve maydanozla suslenir
Balıkların yanında veya tek başına kullanılır
Resimli Kolay Garnitur Tarifleri
Tarama
MALZEMELER:
200 gram balık yumurtası,
1 su bardağı zeytinyağı,
corba kaşığı limon suyu
imageskolaygarniturler5ad3f1d7b9120
YAPILIŞI:
Balık yumurtası buyuk bir kaseye konur
Uzerine, damla damla yağ dokulerek, tahta kaşıkla hep aynı yone doğru suratle ve ezilerek karıştırılır
20 dakika sureyle aynı işlem yapılır Sonra limon suyu konur
Cılbır
MALZEMELER:
4 yumurta,
250 gram yoğurt,
3 diş sarmısak,
1 corba kaşığı tereyağ,
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber,
1 fincan sirke,
tuz,
4 bardak su
imageskolaygarniturler5ad3f1d946f96
YAPILIŞI
Su, tencerede kaynatıldıktan sonra sirke ilave edilir
Yumurtalar tek tek kırılır, dağılmaması icin yavaşca tenceredeki suya bırakılır
3 dakika sonra delikli kepce ile yumurtalar alınır
Kayık tabağa konur Ustune sarmısaklıtuzlu yoğurt konur
Ustune kırmızıbiberli yağ gezdirilip servis yapılır
Şehriye Garnituru
MALZEMELER:
1 kahve fincanı arpa ( veya tel ) şehriye,
1 tatlı kaşığı zeytinyağı,
6 dal ıspanak,
tuz,
karabiber,
su
YAPILIŞI:
Ispanaklar 1 bardak suda haşlanır, suzulur
Suzulen suya tuz atılıp kaynatılır
Kaynayan suya şehriye konur Yumuşayıncaya kadar haşlanır
Ateşten alınır, kalan suyu suzulur
Şehriyeler tavaya konur Yağ ilave edilir
Yağı yedirinceye kadar tava sallanır
Karabiber serpilir Et yemekleri yanında kullanılır
Salatalık Garnituru
MALZEMELER:
2 tane cekirdeksiz salatalık (hıyar),
3 tane hıyar turşusu,
2 corba kaşığı tarama,
havuc,
kırmızı turp,
maydanoz,
tuz,
su
imageskolaygarniturler5ad3f1dc2724f
YAPILIŞI:
Hıyarlar yıkanır, soyulur, uzunlamasına kesilir
Tabağa konur Ustlerine hıyar turşusu ve tarama konur
Ustleri kırmızı turp, haşlanmış havuc ve maydanozla suslenir
Balıkların yanında veya tek başına kullanılır