SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Kolay Et Yemekleri Tarifi
Resimli Kolay Et Yemekleri
Patlıcanlı Kebab Tarifi
Malzemeler
1kg az yağlı kıyma
2kg patlıcan( uzun patlıcan)
1kgdomates
500gr Yeşil biber
Tuz
Karabiber
imageskolayetyemekleri5ad3f27d33999
Hazırlanışı
Kıymaya yeterince su, tuz ve karabiber koyup yoğrulur Patlıcanlar yıkanıp sapları kesildikten sonra 34 cm uzunluğunda enine kesilir Şişe bir patlıcan bir kıyma gelecek şekilde saplanır Şişte 4 patlıcan 3 kıyma gelecek şekilde harı gecmiş ateşte pişirilir Etler ceviz buyukluğunde olup elle biraz yassılaştırılarak şişe dizilir Pişen kebap uygun bir kaba cekilip biraz dinlendirilir Domatesler 4 parcaya kesilip parcalar uzunlamasına şişe dizilir, kebaptan once domatesler pişirilirki ateşin harını alsın Yeşil biberlerde şişe gecirilir ve en son biberler pişirilir Pişmiş domates ve yeşil biberlerde pişen kebabın uzerine cekilir Ağzı kapalı bir şekilde kebap ateş uzerinde 510dk bekletilir
İslim Kebabı Tarifi
Malzemeler
5 adet uzun patlıcan
350 gr kıyma
1 adet soğan
1 adet yumurta
1 diş sarımsak
tuz,karabiber,kırmızıbiber,yenibahar,kekik
2 adet domates
34 adet sivribiber
2 yemek kaşık salca
2 yemek kaşığı galete unu ya da bayat ekmek ici
imageskolayetyemekleri5ad3f27f249b9
Hazırlanışı
Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dilimleyin ve tuzlu suda acısının cıkması icin bekletin Bu arada soğanı rendeleyin yada cok ince yemeklik doğrayın Kıyma, galete unu ,yumurta, soğan, dovulmuş sarımsak ve baharatları iyice karıştırarak kofte harcı elde edin İsterseniz bu harcı daha onceden hazırlayıp bir sure bekletebilirsiniz
Patlıcanları yıkayıp kurulayın,sonra tavada kızartın ve havlu kağıt serilmiş bir tabağa yerleştirin Domatesleri halka halka doğrayın Biberleri buyukluklerine gore 2 veya 3′e bolun
Daha sonra patlıcanlardan 2 şer tanesini + olacak şekilde yerleştirin Kofte harcından oluşturduğunuz artı işaretinin ortasına yerleşecek buyuklukte ama biraz irice kofteler hazırlayın( cunku piştiğinde kofteler kuculuyor) Patlıcanların uclarını sıra ile koftenin uzerine kapatın Bir kurdanın ucuna once kestiğiniz biberlerden sonra da 1 halka domates takın ve bu kurdanı kapadığınız patlıcanların uzerine batırın Daha sonra bir tepsiye yerleştirin Tum patlıcanlar icin aynı işlemleri tekrar edin Salcayı bir kase kadar su ile karıştırıp hem kebabların uzerine hem de tepsiye dokun Tepsinin uzerine aluminyum folyo kapatarak onceden ısınmış 230 derece fırında 3035 dk kadar pişirin Son 12 dk da folyoyu cıkarabilirsiniz
Şiş Kofte Tarifi
Malzemeler
750 gram kıyma
2 orta boy soğan
1 yumurta
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Cok yağlı olmayan iki defa cekilmiş kıymayı, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve yumurta ile 10 dakika yoğurun Kofte hamurunu yumurta buyukluğunde parcalara bolerek bir kenara bırakın Parcaların sayısı kadar şiş alın Her parcayı elle şişe yapışık bir hale getirin Avucunuzla şiş uzerinde kıymayı sıkarak uzatın Sonra şişleri harlı komur ateşi uzerinde 810 santimetre yuksekliğe koyarak sırayla iki yanını kızartın
imageskolayetyemekleri5ad3f28096b42
Adana Kebap Tarifi
Malzemeler
1kg Yağsız dana bonfile
100gr Kuyruk yağı
100gr Kuzu boşluğu
Karabiber
İsot
Tuz
2 adet Soğan
1 adet Maydonoz
imageskolayetyemekleri5ad3f2820d0b1
Hazırlanışı
Dana bonfile,kuruk yağı,kuzu boşluğu'nu kasaptan alırken hepsini geniş kıyma aynasında cektirin
Cektirdiğiniz kıymayı baharatlarını atıp yarım saat ciğ kofte yoğurur gibi yoğurun ve buzdolabında bir gun bekletin Soğanımızı rendeleyelim ve maydonozlarımızı ince,ince kıyalım soğanla maydonozu karıştırıp onuda birgun bekletelim Kıymamızı dolaptan cıkarıp soğan ve maydonozu tulbent yardımıyla suzdurelim ve kıymamıza katalım ve yarım saat yoğurup dolapta dinlendirelim soğuyana kadar
Şişe takarken şilerimizi sıvı yağla yağlayıp mangalın ustunde ısıtıp etlerimizi takalım Neden etlerimiz daha rahat tutsun diye Etlerimizi şişe takarken ellerimizi yağ yada suyla ısatalım etimiz elimize yapışmasın ve ayrıca şişe takarken etimizi parcalamayalım Elimize aldığımız şişi sol elimizle tutup sağ elimizi parmak ucuyla şişin ustune koyalım ve şiş avumuzun icine orturduğu zaman dort parmağımızla yukarıdan aşağı etimizi şişe yayalım
Afiyet Olsun
Resimli Kolay Et Yemekleri
Patlıcanlı Kebab Tarifi
Malzemeler
1kg az yağlı kıyma
2kg patlıcan( uzun patlıcan)
1kgdomates
500gr Yeşil biber
Tuz
Karabiber
imageskolayetyemekleri5ad3f27d33999
Hazırlanışı
Kıymaya yeterince su, tuz ve karabiber koyup yoğrulur Patlıcanlar yıkanıp sapları kesildikten sonra 34 cm uzunluğunda enine kesilir Şişe bir patlıcan bir kıyma gelecek şekilde saplanır Şişte 4 patlıcan 3 kıyma gelecek şekilde harı gecmiş ateşte pişirilir Etler ceviz buyukluğunde olup elle biraz yassılaştırılarak şişe dizilir Pişen kebap uygun bir kaba cekilip biraz dinlendirilir Domatesler 4 parcaya kesilip parcalar uzunlamasına şişe dizilir, kebaptan once domatesler pişirilirki ateşin harını alsın Yeşil biberlerde şişe gecirilir ve en son biberler pişirilir Pişmiş domates ve yeşil biberlerde pişen kebabın uzerine cekilir Ağzı kapalı bir şekilde kebap ateş uzerinde 510dk bekletilir
İslim Kebabı Tarifi
Malzemeler
5 adet uzun patlıcan
350 gr kıyma
1 adet soğan
1 adet yumurta
1 diş sarımsak
tuz,karabiber,kırmızıbiber,yenibahar,kekik
2 adet domates
34 adet sivribiber
2 yemek kaşık salca
2 yemek kaşığı galete unu ya da bayat ekmek ici
imageskolayetyemekleri5ad3f27f249b9
Hazırlanışı
Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dilimleyin ve tuzlu suda acısının cıkması icin bekletin Bu arada soğanı rendeleyin yada cok ince yemeklik doğrayın Kıyma, galete unu ,yumurta, soğan, dovulmuş sarımsak ve baharatları iyice karıştırarak kofte harcı elde edin İsterseniz bu harcı daha onceden hazırlayıp bir sure bekletebilirsiniz
Patlıcanları yıkayıp kurulayın,sonra tavada kızartın ve havlu kağıt serilmiş bir tabağa yerleştirin Domatesleri halka halka doğrayın Biberleri buyukluklerine gore 2 veya 3′e bolun
Daha sonra patlıcanlardan 2 şer tanesini + olacak şekilde yerleştirin Kofte harcından oluşturduğunuz artı işaretinin ortasına yerleşecek buyuklukte ama biraz irice kofteler hazırlayın( cunku piştiğinde kofteler kuculuyor) Patlıcanların uclarını sıra ile koftenin uzerine kapatın Bir kurdanın ucuna once kestiğiniz biberlerden sonra da 1 halka domates takın ve bu kurdanı kapadığınız patlıcanların uzerine batırın Daha sonra bir tepsiye yerleştirin Tum patlıcanlar icin aynı işlemleri tekrar edin Salcayı bir kase kadar su ile karıştırıp hem kebabların uzerine hem de tepsiye dokun Tepsinin uzerine aluminyum folyo kapatarak onceden ısınmış 230 derece fırında 3035 dk kadar pişirin Son 12 dk da folyoyu cıkarabilirsiniz
Şiş Kofte Tarifi
Malzemeler
750 gram kıyma
2 orta boy soğan
1 yumurta
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Cok yağlı olmayan iki defa cekilmiş kıymayı, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve yumurta ile 10 dakika yoğurun Kofte hamurunu yumurta buyukluğunde parcalara bolerek bir kenara bırakın Parcaların sayısı kadar şiş alın Her parcayı elle şişe yapışık bir hale getirin Avucunuzla şiş uzerinde kıymayı sıkarak uzatın Sonra şişleri harlı komur ateşi uzerinde 810 santimetre yuksekliğe koyarak sırayla iki yanını kızartın
imageskolayetyemekleri5ad3f28096b42
Adana Kebap Tarifi
Malzemeler
1kg Yağsız dana bonfile
100gr Kuyruk yağı
100gr Kuzu boşluğu
Karabiber
İsot
Tuz
2 adet Soğan
1 adet Maydonoz
imageskolayetyemekleri5ad3f2820d0b1
Hazırlanışı
Dana bonfile,kuruk yağı,kuzu boşluğu'nu kasaptan alırken hepsini geniş kıyma aynasında cektirin
Cektirdiğiniz kıymayı baharatlarını atıp yarım saat ciğ kofte yoğurur gibi yoğurun ve buzdolabında bir gun bekletin Soğanımızı rendeleyelim ve maydonozlarımızı ince,ince kıyalım soğanla maydonozu karıştırıp onuda birgun bekletelim Kıymamızı dolaptan cıkarıp soğan ve maydonozu tulbent yardımıyla suzdurelim ve kıymamıza katalım ve yarım saat yoğurup dolapta dinlendirelim soğuyana kadar
Şişe takarken şilerimizi sıvı yağla yağlayıp mangalın ustunde ısıtıp etlerimizi takalım Neden etlerimiz daha rahat tutsun diye Etlerimizi şişe takarken ellerimizi yağ yada suyla ısatalım etimiz elimize yapışmasın ve ayrıca şişe takarken etimizi parcalamayalım Elimize aldığımız şişi sol elimizle tutup sağ elimizi parmak ucuyla şişin ustune koyalım ve şiş avumuzun icine orturduğu zaman dort parmağımızla yukarıdan aşağı etimizi şişe yayalım
Afiyet Olsun