AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kolay El Açması Patatesli Börek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kolay El Açması Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;
4 su bardağı ılık su
5-5,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
İç harç için;
4-5 adet patates
1 adet orta uzunluk soğan
Tuz, karabiber, kırmızı biber
Açmak için;
100 gram tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ

Kolay El Açması Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir tencereye patatesleri soyup doğrayıp haşlayalım.
Haşlanan patateslere bir adet kuru soğanı doğrayıp, tuz ,karabiber ve kırmızıbiberi ekleyip karıştıralım.
Su,maya, şeker,tuz bir kaba alınıp üzerine denetimli bir halde unu ekleyerek yoğuralım. Yumuşak kıvamlı bir hamur olacak.
Tereyağını bir tavada eritip içerisine sıvı yağıda ekleyip bir kabın içerisine alalım.
Hamuru 17-18 bezeye ayırıp yağ koyduğumuz kabın içerisine bezeleri koyup kapağını kapatalım.
30 dakika kadar bu biçimde bekletelim.
Daha sonra bezeleri bir tabanın üzerine sırası ile alıp elimizle açalım çok kolay bir biçimde açılacaktır.
Üzerine iç harcımızı ekleyip rulo yapalım.
En son yumurta sarısı ve susam serpip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun

Kolay El Açması Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst