Kolay Ekmek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kolay Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
3.5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kekik
2 yemek kaşığı susam
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
2 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı keten tohumu
2 yemek kaşığı çörek otu
1.5 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı bal

Kolay Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Bu ekmeği hazırlarken kolay oluşu, damak zevkinize nazaran hazırlamış olmanız lezzetli ve gösterişli olmasını çok seveceksiniz. Tanım sizlerle.
Öncelikle unumuzu bir kaba alalım ve üzerine kekik,susam, kabartma tozu,karbonat,tuz, keten tohumu ve çörek otunu koyarak karıştıralım.
Ayrı bir kapta süt, zeytinyağı ve balı karıştıralım bal eriyene kadar.
Daha sonra karıştırdığımız kuru gereçleri, sıvı materyallerin içine katıp tahta kaşık yardımı ile güzelce karıştıralım.
Kalıbımızı sıvı yağ ile yağlayalım yağlı kağıt serelim ve onu da yağlayalım ve ekmek hamurumuzu kalıbın içine dökelim.
Düzeltip üzerine zeytinyağı sürelim.
Üzerine çörek otu dökelim.
Son olarak ceviz koyup elimizle yavaşça bastırarak cevizlerin yapışmasını sağlayalım.
Önceden ısıttığımız 175 derecelik fırında yaklaşık 60-65 dakika pişirelim. Kürdan yardımı ile denetim edelim.
Pişen ekmeğimizi biraz soğuduktan sonra kalıptan çıkaralım.
İyice soğuduktan sonra keselim. Afiye olsun
Kolay Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst