Kolay Corba Tarifleri
Corba Tarifleri Kolay
KABAK CORBASI
1 kg kabağın kabuklarını soyun ve iyice haşlayın Robottan gecirip pure yapın 40 gr unu yakmadan kavurun 200 ml sut ilave edin karıştırarak bir taşım kaynattıktan sonra hemen pureye ilave edin ve tekrar robottan gecirin Corbayı tencereye alın 30 ml yağ ilavesiyle ısıtın Kıyılmış dereotu ile sıcak servis yapın
YOĞURTLU SOĞUK CORBA
Malzemeleri:
15 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
1 demet taze nane
2 kg yoğurt
Yeteri miktarda tuz
Hazırlanışı: Aşurelik buğdayı ve nohudu bir gece onceden ıslatın Ertesi gun ıslatma sularını dokun, buğday ve nohudu yıkayıp haşlayın Soğuduktan sonra iyice cırpılan yoğurt, nane ve tuzu ilave edin Soğuk olarak servis yapın
PİRİNCLİ MERCİMEK CORBASI
Bir tencereye ayıplanıp temizlenmiş yarı pirinc, yarı mercimek ve bir kaşık tereyağı koyunuz Sonra uzerine corbaya yetecek miktar soğuk tatlı su ya da tuzsuz etsuyu doldurup kapağını kapayıp, orta ateşte kaynamağa bırakınız Pişince tuzunu ekiniz, 2 dakika sonra indirip kaseye boşaltıp servis yapınız
Not: En kolay ve pek leziz bir corbadır Nohut vb gibi şeyler ilave edilebilir
YOĞURTLU CORBA
Malzemeleri:
800 gr yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
15 cay bardağı pirinc
1 cay bardağı haşlanmış nohut
1 tatlı kaşığı sıvıyağı
Sos malzemesi:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
Tuz
Hazırlanışı: Bir tencerede yoğurt, yumurta, un, pirinc, sıvıyağı ve 4 su bardağı suyu mikserle cırpın Cırpma bittikten sonra harlı ateşte karıştırarak kaynatın Pirincleri piştikten sonra tencerenin altını kapatın Bir kapta tereyağını eritip naneyi ilave edin Sosu karıştırarak 5 dakika pişirin Hazırladığınız sosu corbanın uzerine dokup servise sunun
OĞMAC CORBASI
Malzemeleri:
2 su bardağı un
1 2 su bardağı su
1 su bardağı sut
Tuz, karabiber
Hazırlanışı: Un, tuz ve su ile oldukca sert bir hamur hazırlayın Bu hamuru elinizde ovun Ellerin birbirine surtunmesiyle, hamurdan minik parcalar kopacaktır 5 su bardağı suyu kaynatın Minik hamur parcalarını suya ekleyin ve pişirin Uzerine kaynar sut ekleyip, servis yapın
BULGUR AŞI
Malzemeleri:
2 kucuk soğan
250 gr kıyma
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı bulgur
Tuz, karabiber, nane
Hazırlanışı: Soğanları ince ince kıyın Margarinde kavurduktan sonra kıymayı ekleyin 6 su bardağı su ederek kaynamaya bırakın Su kaynayınca bulguru, tuzunu biberini ekleyin Bulgur piştikte sonra uzerini nane ile susleyerek servis yapın
alıntı
Corba Tarifleri Kolay
KABAK CORBASI
1 kg kabağın kabuklarını soyun ve iyice haşlayın Robottan gecirip pure yapın 40 gr unu yakmadan kavurun 200 ml sut ilave edin karıştırarak bir taşım kaynattıktan sonra hemen pureye ilave edin ve tekrar robottan gecirin Corbayı tencereye alın 30 ml yağ ilavesiyle ısıtın Kıyılmış dereotu ile sıcak servis yapın
YOĞURTLU SOĞUK CORBA
Malzemeleri:
15 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
1 demet taze nane
2 kg yoğurt
Yeteri miktarda tuz
Hazırlanışı: Aşurelik buğdayı ve nohudu bir gece onceden ıslatın Ertesi gun ıslatma sularını dokun, buğday ve nohudu yıkayıp haşlayın Soğuduktan sonra iyice cırpılan yoğurt, nane ve tuzu ilave edin Soğuk olarak servis yapın
PİRİNCLİ MERCİMEK CORBASI
Bir tencereye ayıplanıp temizlenmiş yarı pirinc, yarı mercimek ve bir kaşık tereyağı koyunuz Sonra uzerine corbaya yetecek miktar soğuk tatlı su ya da tuzsuz etsuyu doldurup kapağını kapayıp, orta ateşte kaynamağa bırakınız Pişince tuzunu ekiniz, 2 dakika sonra indirip kaseye boşaltıp servis yapınız
Not: En kolay ve pek leziz bir corbadır Nohut vb gibi şeyler ilave edilebilir
YOĞURTLU CORBA
Malzemeleri:
800 gr yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
15 cay bardağı pirinc
1 cay bardağı haşlanmış nohut
1 tatlı kaşığı sıvıyağı
Sos malzemesi:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
Tuz
Hazırlanışı: Bir tencerede yoğurt, yumurta, un, pirinc, sıvıyağı ve 4 su bardağı suyu mikserle cırpın Cırpma bittikten sonra harlı ateşte karıştırarak kaynatın Pirincleri piştikten sonra tencerenin altını kapatın Bir kapta tereyağını eritip naneyi ilave edin Sosu karıştırarak 5 dakika pişirin Hazırladığınız sosu corbanın uzerine dokup servise sunun
OĞMAC CORBASI
Malzemeleri:
2 su bardağı un
1 2 su bardağı su
1 su bardağı sut
Tuz, karabiber
Hazırlanışı: Un, tuz ve su ile oldukca sert bir hamur hazırlayın Bu hamuru elinizde ovun Ellerin birbirine surtunmesiyle, hamurdan minik parcalar kopacaktır 5 su bardağı suyu kaynatın Minik hamur parcalarını suya ekleyin ve pişirin Uzerine kaynar sut ekleyip, servis yapın
BULGUR AŞI
Malzemeleri:
2 kucuk soğan
250 gr kıyma
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı bulgur
Tuz, karabiber, nane
Hazırlanışı: Soğanları ince ince kıyın Margarinde kavurduktan sonra kıymayı ekleyin 6 su bardağı su ederek kaynamaya bırakın Su kaynayınca bulguru, tuzunu biberini ekleyin Bulgur piştikte sonra uzerini nane ile susleyerek servis yapın
alıntı