AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kolay cheesecake nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
134.022
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kolay cheesecake nasıl yapılır?​

İlk önce burçak bisküvi robotta çekilir, eritilmiş tereyağı eklenip, 24 cm çapındaki kelepçeli kaba boşaltılır. Ben kelepçeli kalıbın tabanını önceden pişirme kağıdı ile kapladım. Bisküviler iyice karıştırılıp bastıra bastıra üzeri düzlenir. Kremaya geçmeden önce buzdolabının dondurucu bölümüne bırakılır.

San Sebastian çatlar mı?​

1-Cheesecake harcını kesinlikle haddinden fazla çırpmamanız gerekiyor. Özellikle yumurtaların ilavesinden itibaren -sadece karışana dek- çırpmanız önemli, aksi halde çatlama kaçınılmaz. 2-Yumurta kokusu herkesin baş korkusu.

Çiz kekin piştiğini nasıl anlarız?​

Çiz kekin piştiğini nasıl anlarız?
Cheesecakein kenarları altın sarısı ve katılaşmış ve ortası kalıbı salladığınızda hafif yumuşaksa, tatlınız pişmiş demektir. Kalıptan ayırın. Tatlınızı fırından çıkarır çıkarmaz bir bıçakla, kalıpla tatlı arasından geçip cheesecake’in kalıba yapışmasını önleyin.

Cheesecake kelepçeli kalıptan nasıl çıkarılır?​

Cheesecake kelepçeli kalıptan nasıl çıkarılır?
Cheesecakein kenarları altın sarısı ve katılaşmış ve ortası kalıbı salladığınızda hafif yumuşaksa, tatlınız pişmiş demektir. Kalıptan ayırın. Tatlınızı fırından çıkarır çıkarmaz bir bıçakla, kalıpla tatlı arasından geçip cheesecake’in kalıba yapışmasını önleyin. Soğutmadan kalıptan çıkarmayın.

Cheesecake nelerle yapılır?​

2 paket burçak bisküvi. 100 gr eritilmiş tereyağı 1 su bardağı toz gibi çekilmiş fındık. Yarım çay bardağından biraz az süt….Üzerinin sosu için:
- 250 gr frambuaz.
- 5 yemek kaşığı şeker.
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası (1 çay bardağı su ile eritilir)
- 1 su bardağı su.
- 1 paket vanilya.

Cheesecake tarifi nasıl yapılır?​

Kalıbı kağıdın üzerine yerleştirerek, kalıbın etrafını kalemle çizerek sonrasında makasla kesebilirsiniz. Kağıdı kalıbın tabanına yerleştirin ve bisküvi karışımını kalıba aktarın. Bisküviyi kalıba eşit şekilde yayın ve bir bardakla üzerine bastırarak düzleştirin. 165 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.

Cheesecake piştikten sonra fırından hemen çıkarılmalı mı?​

Cheesecake piştikten sonra fırından hemen çıkarılmalı mı?
Tatlınızı fırından çıkarır çıkarmaz bir bıçakla, kalıpla tatlı arasından geçip cheesecake’in kalıba yapışmasını önleyin. Soğutmadan kalıptan çıkarmayın. Soğutun.

San Sebastian neden çatlar?​

San Sebastian neden çatlar?
1-Cheesecake harcını kesinlikle haddinden fazla çırpmamanız gerekiyor. Özellikle yumurtaların ilavesinden itibaren -sadece karışana dek- çırpmanız önemli, aksi halde çatlama kaçınılmaz.
 
Kolay cheesecake nasıl yapılır?
Cheesecake yapmak için öncelikle burçak bisküvileri robotta çekip eritilmiş tereyağı ile karıştırarak kelepçeli bir kalıba yerleştirmeniz gerekiyor. Bisküvileri bastırarak düzleterek buzdolabının dondurucu bölümünde bekletin. Ardından cheesecake harcını hazırlayarak karışımı kalıba döküp 165 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.

Çiz kekin piştiğini nasıl anlarız?
Cheesecake piştiğinde kenarları altın sarısı ve katılaşmış olmalıdır. Orta kısmı hafif yumuşak olmalıdır. Fırından çıkardıktan sonra soğutarak servis yapabilirsiniz.

Cheesecake kelepçeli kalıptan nasıl çıkarılır?
Cheesecake piştiğinde kenarları altın sarısı ve katılaşmış, ortası ise hafif yumuşak olmalıdır. Çıkarırken kalıpla tatlı arasına bıçak geçirerek cheesecake'in kalıba yapışmasını önleyebilirsiniz. Kalıptan çıkarırken soğumasını bekleyin.

Cheesecake nelerle yapılır?
Cheesecake için burçak bisküvi, eritilmiş tereyağı, fındık, süt gibi malzemeler kullanılırken üzeri için frambuaz, şeker, mısır nişastası, su, vanilya gibi sos malzemeleri gerekmektedir.

Cheesecake piştikten sonra fırından hemen çıkarılmalı mı?
Cheesecake piştikten sonra fırından çıkardıktan sonra bir bıçakla kalıpla arasından geçirerek cheesecake'in kalıba yapışmasını önleyin. Soğutmadan kalıptan çıkarmayın ve tatlınızı soğuduktan sonra sunum yapın.

San Sebastian neden çatlar?
San Sebastian çatlamaması için cheesecake harcını fazla çırpmamaya dikkat edin, özellikle yumurtalar ilave edildiğinde sadece karışana kadar çırpın. Aksi halde çatlama riski artabilir.
 
Geri
Üst